Σ. Λαβρόφ : “Οι στόχοι που έθεσαν τόσο η Ρωσία στην Ουκρανία, όσο και το Ισραήλ στη Γάζα, συμπίπτουν στην ουσία τους”

Σε συνέντευξη του χθες σε ρωσικό δίκτυο, ο πολύπειρος εκπρόσωπος του ρωσικού ιμπεριαλισμού, υπουργός Εξωτερικών Σ. Λαβρόφ, προέβη σε μια βαριά πολιτική δήλωση. Αφού εντόπισε ως κοινο σημείο μεταξυ Ρωσίας και Ισραήλ “τη μαχη κατά του ναζισμού”, αναφερόμενος στους ισραηλινούς χειρισμούς στον πόλεμο στη Γάζα θα τονίσει ότι «ο Νετανιάχου, εξαγγέλοντας πως η Χαμάς θα πρέπει να καταστραφεί τόσο ως στρατιωτική δύναμη, όσο και ως οργάνωση εν γένει, ουσιαστικά τάχθηκε υπέρ της αποστρατιωτικοποίησης της Γάζας».

«Όταν μάλιστα ο Νετανιάχου εξήγγειλε ότι θα πρέπει να τεθεί ένα τέλος στις ριζοσπαστικές τάσεις που επικρατούν στον παλαιστινιακό θύλακα, ουσιαστικά τάχθηκε υπέρ της αποναζιστικοποίησης», πρόσθεσε ο καταλήγοντας ότι «ουσιαστικά, η Ρωσία και το Ισραήλ διεξάγουν τους δύο αυτούς πολέμους, που έχουν αμφότεροι κοινό στόχο: την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση, δύο στόχοι που εξαρχής η Ρωσία είχε θέσει στον εαυτό της, εισβάλλοντας στην Ουκρανία το 2022».

Για το τι σημαίνουν και το τι σηματοδοτον οι παραπανω θέσεις – που ας σημειώσουμε δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία- του ρωσικού ιμπεριαλισμού, μπορούν να ειπωθούν πολλά. Το μόνο σίγουρο είναι πάντως οτι ο παλαιστινιακός λαός – όπως η ιστορική πείρα εχει πολλαπλά αποδείξει- δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από άλλους ιμπεριαλισμούς ή από τα αραβικά καθεστώτα, και οτι η διεθνιστική αλληλεγγύη ειναι το όπλο των λαών.