[Σχετικά με την πρώτη μέρα της δίκης για την υπόθεση τράφικινγκ και παιδοβιασμού του Κολωνού]

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε η συγκέντρωση με αφορμή την έναρξη της δίκης για την υπόθεση τράφικινγκ και παιδοβιασμού του Κολωνού, στον εξωτερικό χώρο του ΜΟΔ με την παρουσία δεκάδων αλληλέγγυων, φεμινιστικών και πολιτικών συλλογικοτήτων, μεταξύ των οποίων και της Ταξικής Αντεπίθεσης.

Λίγο πριν την έναρξη της δικάσιμου το μεγαλύτερο σώμα της συγκέντρωσης μεταφέρθηκε μέσα, έξω απο τη δικαστική αίθουσα, φωνάζοντας δυνατά συνθήματα ενάντια στο τράφικινγκ, τους βιαστές, την έμφυλη βία και την πατριαρχία, την αστυνομία και τη θεσμική συγκάλυψη, ενώ αποδοκίμασε έντονα τους πρώτους κατηγορούμενους βιαστές όταν εισέρχονταν στη δικαστική αίθουσα. Στις προκλήσεις των ΥΜΕΤ οι οποίοι επιστρατεύτηκαν ως προστάτες των βιαστών σπρώχνοντας με τις ασπίδες τους, η αντίδραση του κόσμου ήταν δυναμική και αποφασιστική, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως αντιλαμβάνεται τα σοβαρά πολιτικά/ κοινωνικά διακυβεύματα αυτής της υπόθεσης.

Η απόφαση διεξαγωγής της δίκης κεκλεισμένων των θυρών, έπειτα απο αίτημα της συνηγόρου υπεράσπισης της 12χρονης, σε συμφωνία με την πλευρά των κατηγορούμενων είναι αποδεικτική των προθέσεων συγκάλυψης αυτής της υπόθεσης, που έχουν άλλωστε εκφραστεί ποικιλοτρόπως όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και του εύρους του κυκλώματος τράφικιγκ και της άμεσης διαπλοκής του με το σύστημα εξουσίας και το κράτος.

Φυσικά η απόφαση αυτή δεν πρόκειται να πτοήσει το κίνημα αλληλεγγύης στη 12χρονη, αντιθέτως, οξύνει ακόμα περισσότερο την αγωνιστική του διάθεση και τα αντανακλαστικά.
Όπως πάντα άλλωστε εκείνο είναι που θα πει την τελευταία λέξη.

ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΤΑΞΙΚΗ- ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ 12ΧΡΟΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΩΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ- ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΑΦΙΚΙΝΓΚ,
ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΡΕΦΕΙ

φωτο Marios Lolos