Ενημέρωση από το διήμερο εκδηλώσεων στην κατάληψη Ευαγγελισμού στις 29 και 30 Δεκέμβρη

Μέσα σε ζωντανό και συντροφικό κλίμα με την παρουσία πολλών δεκάδων συντρόφων/σσων πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Δεκεμβρίου στο κατειλημμένο έδαφος του Ευαγγελισμού το διήμερο εκδηλώσεων. Εκδηλώσεις σαν αυτές αποκτούν ειδικό βάρος και προάγουν τον κινηματικό διάλογο και τις συντροφικές σχέσεις όταν πραγματοποιούνται σε κατειλημμένους χώρους αγώνα και ειδικά σε καταλήψεις όπως αυτή του Ευαγγελισμού.
Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες μας υπενθύμισαν ανακαταλαμβάνοντας το μεγάλο σπίτι του αγώνα ότι στην εποχή της ολομέτωπης επίθεσης κράτους και κεφαλαίου η
αντίσταση ανοίγει περάσματα όταν οι συντροφικές σχέσεις ωριμάζουν, η οργάνωση αναβαθμίζεται, όταν το συγκρουσιακό πνεύμα συνυπάρχει διαλεκτικά με τη μαζικοποίηση του αγώνα.

Την πρώτη ημέρα για παραπάνω από τέσσερις ώρες υπήρξε κινηματικός διάλογος και συζήτηση – και – για κρίσιμα ζητήματα που ταλανίζουν διαχρονικά τα κινήματα .Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την σχέση εθνικού και ταξικού, για το αίτημα του παλαιστινιακού λαού για δημιουργία κράτους, για την συμμετοχή του ελληνικού κράτους στον πόλεμο και πιο ειδικά για τον αναβαθμισμένο ρόλο της βάσης της Σούδας. Όλα αυτά με την πολύτιμη συμβολή του συντρόφου Τάκη Πολίτη που για ακόμα μια φορά έβαλε το λιθαράκι του στην εμβάθυνση της συζήτησης και του πολιτικού διαλόγου, απαραίτητου όπλου σε αυτή την συγκυρία για το ακόνισμα των αντιστάσεων.
Μέσα από την συζήτηση επικυρώθηκε το κοινό μας ενδιαφέρον για υποστήριξη της Παλαιστινιακής αντίστασης με κάθε τρόπο συζητώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την αναγκαιότητα διοργάνωσης μαζικής, πανελλαδικής και
οργανωμένης κινητοποίησης στη βάση της Σούδας τους επόμενους μήνες.
Μια κινητοποίηση που την αντιλαμβανόμαστε ως συνέχεια των
συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων έξω από Αμερικάνικες Βάσεις, χώρους αποθήκευσης πυρηνικών όπλων, υπουργεία και πτέρυγες μάχης του ελληνικού στρατού ( Άραξος, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, Ελευσίνα κ.α)

Την δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Ευαγγελισμού η παρουσίαση του βιβλίου «κάθε δρόμος γεννιέται με το βήμα» / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 2013 – 2022/ από την «πρωτοβουλία για την επαναστατική μνήμη.»
Μια έκδοση αφιερωμένη στον φίλο και σύντροφο Χρήστο Πολίτη. Ακολούθησε σε ιδιαίτερα συντροφικό και συγκινησιακό κλίμα η προβολή του βίντεο «μίλα μου σαν τη βροχή», δημιούργημα συντρόφων και συντροφισσών, φίλων του Χρήστου Πολίτη.
Την επόμενη ημέρα συμμετείχαμε στην κινητοποίηση έξω από τις φυλακές Αλικαρνασσού σε μια συγκυρία που το κράτος επιτίθεται με λύσσα στα κεκτημένα των φυλακισμένων. Κεκτημένα που κερδήθηκαν με αίμα, αγώνες και βασανιστήρια.
Ειδικά στη φυλακή της Αλικαρνασσού δόθηκαν μεγαλειώδεις αγώνες τις προηγούμενες δεκαετίες. Αγώνες που μνημονεύονται στο συγκλονιστικό βιβλίο «γδάρτες ονείρων» του αγωνιστή των φυλακών Γιάννη Πετρόπουλου.