ΟΧΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ, ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ

Οι χθεσινές μαζικές φοιτητικές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την χώρα δίνουν αποφασιστικό μήνυμα για την συνέχιση του αγώνα ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Χιλιάδες φοιτητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις δίνοντας απάντηση στην κυβερνητική προπαγάνδα για «μειοψηφίες που κάνουν καταλήψεις» αλλά και στην κρατική καταστολή που έλαβε χώρα στο ΕΜΠ με την εισβολή των μπάτσων.

115 σχολές παραμένουν κατειλημμένες για δεύτερη εβδομάδα ενώ εκατοντάδες σχολεία τελούν υπό κατάληψη από μαθητές και μαθήτριες που αντιδρούν στα σχέδια ιδιωτικοποίησης και υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας. Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν μαθητικές διαδηλώσεις στις γειτονιές του Πειραιά από τα σχολεία του Κερατσινίου και του Κορυδαλλού.

Η νεολαία δείχνει αποφασισμένη να μπλοκάρει στην πράξη το νομοσχέδιο καθώς η μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις προμηνύει κλιμάκωση του αγώνα.

Ένας αγώνας που είναι βαθιά ταξικός και αφορά ολόκληρο τον λαό και την εργατική τάξη. Βασικό επίδικο είναι να μαζικοποιηθεί ακόμα περισσότερο, να αποκτήσει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά και να καταφέρει να συνδεθεί με τους ευρύτερους ταξικούς αγώνες για τις συνθήκες εργασίας, την δημόσια υγεία, την προστασία της λαϊκής κατοικίας.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ-ΤΑΞΙΚΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ