Ταξική Αντεπίθεση | Κάλεσμα στήριξης της διαδήλωσης ενάντια σε πλειστηριασμούς & εξώσεις προς τα κεντρικά της DO VALUE [Σάββατο 2 Μαρτίου – 1μμ ΗΣΑΠ Καλλιθέας]

ΚΡΑΤΟΣ, ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ, FUNDS, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, REAL ESTATE – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα η πολύπλευρη υποτίμηση ζωτικών όρων διαβίωσης τους αποτελεί την τελευταία δεκαπενταετία καθεστώς. Παρά τις «μεταμνημονιακές» διακηρύξεις για «ευημερία και ανάπτυξη», η επίθεση κυβερνήσεων, κεφαλαίου, ΕΕ μαίνεται ακάθεκτη. Την ώρα που η ακρίβεια φουντώνει, οι εργασιακές σχέσεις αποσαθρώνονται και βασικά πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα καταργούνται ή συρρικνώνονται, την ώρα που δεκάδες δις ευρώ χαρίζονται σε τράπεζες, εφοπλιστές, βιομηχάνους ή δαπανώνται σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς, η πολύπλευρη επίθεση σε ένα βασικό κοινωνικό αγαθό όπως η στέγαση, μετατρέπει τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων από εμάς σε ένα καθημερινό κυνήγι επιβίωσης. Αστρονομικά ενοίκια, Airbnb, εξευγενισμός, κόκκινα δάνεια, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί και εξώσεις συνθέτουν ένα ασφυκτικό κλίμα, μετατρέποντας ακόμα και το αυτονόητο δικαίωμα της στέγασης σε πολυτέλεια.

Οι δεκάδες χιλιάδες πλειστηριασμοί που πραγματοποιούνται ετησίως στην ελληνική επικράτεια προωθούνται και διευκολύνονται, ολοένα και περισσότερο, από τους νόμους που το ίδιο το κράτος θεσμοθετεί προς όφελος ντόπιου και ξένου κεφαλαίου (Πτωχευτικός κώδικας, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, σχέδιο Ηρακλής κ.ά), οδηγώντας όλο και πιο συχνά σε εξώσεις και εκτοπισμούς λαϊκών οικογενειών από τις κατοικίες τους. Οι διαρκώς αυξανόμενοι πλειστηριασμοί έρχονται ως η συνέχεια της αδυναμίας αποπληρωμής των λεγόμενων «κόκκινων δανείων», από μεγάλο κομμάτι της κοινωνικής βάσης, το οποίο βρίσκεται τσακισμένο εδώ και 15 χρόνια από τις αδυσώπητες πολιτικές ταξικής αφαίμαξης και φτωχοποίησης. Η μεταβίβαση, πλέον, αυτών από τις τράπεζες στα γνωστά funds και τους servicers, στο πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης και διάσωσης των πρώτων, δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα ανασφάλειας για την τάξη μας, η οποία περνάει πρώτα μέσα από τα κουρέματα των μισθών, τους σκληρούς διακανονισμούς με τις εισπρακτικές και τα τρεξίματα στα αστικά δικαστήρια και φτάνει συχνά έως και τον εκτοπισμό από την κατοικία, πολλές φορές μάλιστα υπό την συνοδεία ξύλου και συλλήψεων από τους μπάτσους – μπράβους του κεφαλαίου.

Από τη μια, λοιπόν, για όσους και όσες διατηρούν την «πολυτέλεια» να έχουν μια στέγη να μένουν, παραμονεύουν κοράκια, τραπεζίτες και δικαστικοί, και από την άλλη, για ένα εξίσου μεγάλο κοινωνικό κομμάτι κυρίως στα αστικά κέντρα, για χιλιάδες φοιτητές, εργάτριες, συνταξιούχους και ανέργους, χωρίς ακίνητη ιδιοκτησία, που ζουν με μισθούς πείνας εν μέσω εργασιακής επισφάλειας και ακρίβειας, ο εφιάλτης της αστεγίας παραμονεύει, την ώρα που η επέλαση των επενδυτών, των Real Estate, του Airbnb, του εξευγενισμού και της τουριστικοποίησης, σπρώχνει τα ενοίκια σε απρόσιτες τιμές.

Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η τάξη μας, οφείλουμε να υπερασπίσουμε με κάθε τίμημα, το αναφαίρετο κοινωνικό δικαίωμα στη στέγαση : τη στέγαση ως οργανικό στοιχείο της ανθρώπινης ζωής και κοινωνικότητας, ενάντια στην καπιταλιστική υπονόμευση της ως συστατικό στοιχείο της ταξικής μας υποτίμησης. Υπό αυτήν ακριβώς την έννοια, ο αγώνας υπεράσπισης του δικαιώματος στη στέγη, είναι αγώνας ταξικός, αγώνας που αφορά την ίδια τη ζωή και αναπαραγωγή της εργατικής τάξης και για αυτό το λόγο ένας αγώνας υπαρξιακός και συνάμα οραματικός, ένας αγώνας για τις σύγχρονες εργατικές κοινωνικές ανάγκες, ο οποίος ως τέτοιος κυοφορεί τις ανάγκες μιας άλλης κοινωνίας.

Απέναντι σε πλειστηριασμούς, εξώσεις, εξευγενισμό, απέναντι στο κεφάλαιο, το κράτος και τους μηχανισμούς του, οφείλουμε να αναλάβουμε δράση με οργάνωση στις γειτονιές μας, τις δουλειές μας, τους χώρους κοινωνικοποίησης μας. Με τη μαζικοποίηση και την ριζοσπαστικοποίηση των αγώνων μας, να στήσουμε αναχώματα στην επίθεση του ταξικού εχθρού και να μπλοκάρουμε συλλογικά κάθε πλειστηριασμό, κάθε επιχειρούμενη έξωση. Όπως απέδειξαν οι μαχητικές περιφρουρήσεις κατοικιών που απειλούνταν, όταν το κίνημα και οι εργατικές – λαϊκές δυνάμεις, αγωνίζονται οργανωμένα και μαζικά, με ενότητα και μαχητικό πνεύμα, μπορούν να βάζουν φρένο στα σχέδια του κεφαλαίου. Να συγκρούονται στην πράξη με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του κράτους, πετυχαίνοντας νίκες και διαμορφώνοντας συσχετισμούς για ακόμα μεγαλύτερους αγώνες.

ΚΑΝΕΝΑΣ-ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΠΙΤΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΠΑΓΩΜΑ ΕΞΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ – ΑΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ, ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΣΤΕΓΗ, ΡΕΥΜΑ, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΡΟΦΙΜΑ, ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ

Στηρίζουμε – Συμμετέχουμε στη Διαδήλωση που καλεί η “Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια σε πλειστηριασμούς και εξώσεις”
προς τα κεντρικά της DO VALUE, το Σάββατο 2 Μαρτίου 1μμ στον ΗΣΑΠ Καλλιθέας
Ταξική Αντεπίθεση [Ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)]