Ταξική Αντεπίθεση | ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΤΑΞΙΚΗ-ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ 12 ΧΡΟΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στο Εφετείο στην οδό Λουκάρεως,
Παρασκευή 29/3, 09.00, ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου

Η δίκη για την υπόθεση τράφικινγκ και παιδοβιασμού στον Κολωνό έχει φτάσει στο τέλος της με την απόφαση να αναμένεται την Παρασκευή 29/3. Σε εντεταλμένη υπηρεσία κυβέρνησης, κράτους κ παρακράτους, η εισαγγελέας της υπόθεσης, Μαρία–Ελένη Νικολού έχει προτείνει την αθώωση του Μίχου για τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας και την ενοχή του μόνο για τις πράξεις της κατοχής πορνογραφικού υλικού, καθώς και της «διευκόλυνσης» της ανήλικης ώστε να εκδίδεται. Ενδεικτικό του ρόλου της δικαστικής μαφίας, ως υπερασπίστριας των συμφερόντων της Τάξης που υπηρετεί -εκείνης δηλαδή των καπιταλιστών, των εξουσιαστών, των μαστροπών και των βιαστών- είναι το γεγονός ότι η ίδια εισαγγελέας ανηλίκων είχε εισηγηθεί στο παρελθόν την αφαίρεση της επιμέλειας του παιδιού τους για τα φυλακισμένα μέλη του Ε.Α. Ρούπα-Μαζιώτη, ενώ σε άλλες υποθέσεις έχει εγκρίνει την επιμέλεια παιδιών σε κακοποιητικούς πατεράδες.

Στη δίκη του Κολωνού, ενώ η εισαγγελέας ξέπλυνε εντελώς τον Μίχο απέδωσε εξ ολοκλήρου την ενοχή για την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας στην προφυλακισμένη μητέρα της 12χρονης, η οποία εξ αρχής κατήγγειλε στις αρχές το γεγονός. Προκειμένου το κύκλωμα trafficking και ο Μίχος ως «υπάλληλός» του να βγουν αλώβητοι, επιχειρείται να ριχτεί η μητέρα στην πυρά με βάση διαχρονικά πατριαρχικά κοινωνικά στερεότυπα, σύμφωνα με τα οποία εν προκειμένω δεν «συγχωρείται» σε μια φτωχή γυναίκα και αποκλειστική υπεύθυνη για την ανατροφή και συντήρηση της πολύτεκνης οικογένειά της, το γεγονός ότι δεν κατάφερε να προστατεύσει το παιδί της.

Είναι πασιφανές πως η διαπλοκή κυβέρνησης-αστυνομίας-δικαστικού σώματος- εκκλησίας, στο κύκλωμα trafficking-μαφίας του Κολωνού, (όπως και της Ηλιούπολης) είναι τέτοια, που δεν επιτρέπει να τηρούνται ούτε καν τα προσχήματα από πλευράς αστικής δικαιοσύνης, με την τελευταία να φτάνει να ενοχοποιεί απροκάλυπτα ένα παιδί και να ξεπλένει τον βιαστή και μαστροπό Μίχο, υιοθετώντας το χυδαίο αφήγημα του τελευταίου πως ήταν «ερωτευμένος» μαζί της. Ωστόσο η εισαγγελική πρόταση δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία, όσο απροκάλυπτη και αν είναι, αλλά αποτελεί το αποκορύφωμα μιας ολόκληρης διαδικασίας συγκάλυψης και εκφοβισμού που έχει στηθεί όλο αυτό το διάστημα από κράτος και παρακράτος, με στόχο να κλείσει το στόμα της ανήλικης -και κατ΄ επέκταση κάθε άλλης επιζώσας- ώστε να μην ξεσκεπαστεί το κύκλωμα και οι υψηλά ιστάμενοι μετέχοντες σε αυτό. Μια διαδικασία που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο φως η υπόθεση, με επιθέσεις στο σπίτι της 12χρονης ύστερα από τη δημοσίευση των στοιχείων της από την υφυπουργό Δ. Μιχαηλίδου, με ατελείωτες τραυματικές ανακρίσεις στη ΓΑΔΑ, τραμπουκισμούς από μπάτσους, παρενοχλήσεις δημοσιογράφων στην οικογένεια και κανιβαλιστικά «ρεπορτάζ».

Η διαδικασία αυτή συνεχίστηκε και πίσω από τις κλειστές πόρτες της δίκης. Ενδεικτικό είναι μεταξύ άλλων το γεγονός πως οι δικαστικές αρχές εξόφθαλμα δεν ασχολήθηκαν με τον οίκο ανοχής στο Βοτανικό όπου αποδεδειγμένα ο Μίχος εξέδιδε τη 12χρονη, υπεύθυνη για τον οποίο είναι η «Μαρίνα», πρόσωπο-κλειδί της μαφίας, που συνδέεται τόσο με την υπόθεση της Ηλιούπολης, αλλά και με την υπόθεση μαστροπείας δεκάδων Κολομβιανών γυναικών.

Όλα τα παραπάνω είναι αποκαλυπτικά της φύσης του trafficking, ως της πλέον χαρακτηριστικής έκφρασης της βίας που ασκεί καθημερινά ο καπιταλισμός στη βάση της πατριαρχίας, απέναντι σε φτωχές γυναίκες, αντιμετωπίζοντας το γυναικείο σώμα ως πεδίο άσκησης βίας, εξουσίας και κερδοφορίας. Η διαπλοκή κράτους, μαφίας, «νόμιμου» και «παράνομου» κεφαλαίου είναι εκείνη που βάζει τη σφραγίδα της και που εγγυάται την απρόσκοπτη δράση των κυκλωμάτων σωματεμπορίας. Και όσο η κρίση του συστήματος βαθαίνει, όσο το κεφάλαιο θα αποζητά τρόπους να επιβιώσει εις βάρος της Τάξης μας, όσο η πατριαρχία και η έμφυλη βία αποτελούν καθημερινό καθεστώς, τόσο η βία του trafficking θα γενικεύεται. Η υπόθεση του Κολωνού έχει καταδείξει με τον πλέον αποκρουστικό τρόπο όλα τα παραπάνω, στο πρόσωπο ενός ανήλικου παιδιού. Έχει δείξει πόσο ευάλωτο και απροστάτευτο μπορεί να είναι ένα ανήλικο κορίτσι μιας φτωχής οικογένειας, μέσα σε ένα ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον ακραίας ταξικής και πατριαρχικής βίας, κοινωνικής σήψης και εκφασισμού που διαμορφώνει σήμερα η κρίση του συστήματος.

Η 12χρονη από τον Κολωνό δεν είναι μόνη. Ένα μεγάλο και πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης έχει διαμορφωθεί όλο αυτό το διάστημα, μέσα από μαζικές και δυναμικές πορείες, συμβολικές δράσεις αντιπληροφόρησης και κινήσεις έμπρακτης συμπαράστασης. Ένα κίνημα που θα συνεχίσει μέχρι τέλους να βρίσκεται αγωνιζόμενο στο δρόμο, εκεί που κρίνεται το δίκιο, ορθώνοντας ασπίδα προστασίας σε αυτήν, στη μητέρα και τα αδέρφια της, απέναντι στα κυκλώματα σωματεμπορίας και τους παιδοβιαστές, απέναντι στο κράτος και το παρακράτος.

Να σταθούμε δίπλα σε κάθε επιζώσα, να βρεθούμε στους δρόμους της οργής, να τσακίσουμε το trafficking και την έμφυλη βία, το κράτος, το κεφάλαιο και την πατριαρχία.