Ταξική Αντεπίθεση | Τιμή για πάντα στον μάρτυρα της Παλαιστινιακής Επανάστασης αντάρτη του PFLP Walid Al-Daqqah “Abu Milad”

Σχετικά με τη ζωή και τον προδιαγεγραμμένο θάνατο- δολοφονία του πολιτικού κρατούμενου επαναστάτη Walid Daqqah ύστερα από 38 χρόνια εγκλεισμού στις σιωνιστικές φυλακές

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την επαναστατική διαδρομή του Walid Daqqah και τη συμβολή του στην υπόθεση της Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης. Ο Daqqah υπήρξε εμβληματικό επιχειρησιακό στέλεχος, αντάρτης του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, στοχαστής και αργότερα αμετανόητος πολιτικός κρατούμενος και αγωνιστής εντός των τειχών. Έπεσε τιμημένος νεκρός στις 7 Απριλίου 2024 στα 64 του χρόνια ύστερα από 38 συνεχή έτη εγκλεισμού στα σιωνιστικά κάτεργα, εξαιτίας της άρνησης της κατοχής να του παράσχει ιατρική περίθαλψη για τον καρκίνο- συγκεκριμένα ύστερα από την μεταφορά του παρά την κρίσιμη κατάσταση της υγείας του από το νοσοκομείο στη διαβόητη φυλακή Ramla- ενώ ειδικά το τελευταίο εξάμηνο αντιμετώπισε αλλεπάλληλους βασανισμούς.

Ο Walid Daqqah στρατεύτηκε στο Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης το 1983 και εντάχθηκε σε στρατιωτικό πυρήνα αποστολή του οποίου ήταν η συλλογή πληροφοριών για τους σιωνιστές ηγέτες και αξιωματούχους που συμμετείχαν στη διάπραξη σφαγών κατά την εισβολή στο Λίβανο. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησε σειρά από συνδυασμένες ένοπλες επιθέσεις κατά του σιωνιστικού στρατού. Συνελήφθη από τις Αρχές Κατοχής το 1986 και καταδικάστηκε σε ισόβια, αντιμετωπίζοντας πλήθος εξελιγμένων σωματικών και ψυχολογικών βασανιστηρίων.

Ολοκλήρωσε την ποινή του τον Μάρτιο του 2023, αλλά στην ποινή του προστέθηκαν επιπλέον δύο χρόνια επειδή κατηγορήθηκε για λαθρεμπόριο κινητών τηλεφώνων στις φυλακές. Ήταν μεταξύ των 23 κρατουμένων που η κατοχή αρνήθηκε να απελευθερώσει σε όλες τις συμφωνίες ανταλλαγής.

38 χρόνια φυλακισμένος στα σιωνιστικά κάτεργα, 38 χρόνια εγκλεισμού και απομόνωσης, δεν κατάφεραν παρά να ατσαλώσουν ακόμα περισσότερο το αχαλίνωτο πνεύμα του αγωνιστή. Ο Daqqah όχι μόνο δεν παραδόθηκε μπροστά στην αδυσώπητη εκδικητικότητα της κατοχής έναντι του ιδίου και της οικογένειας του, αλλά αντιθέτως εξύψωσε το πνεύμα και το ήθος του. Πίσω από τις μπάρες μέσα σε ασφυκτικά κελιά έγραψε παιδικά βιβλία και πλήθος πολιτικών μελετών, μεταξύ των οποίων το «Επαναπροσδιορίζοντας τα βασανιστήρια», όπου έθεσε τις βάσεις της σταθερότητας, της πειθαρχίας, της ριζωμένης οργανωτικής εργασίας και της δύναμης της θέλησης μέσα στις φυλακές, ενώ κατάφερε να βγάλει λαθραία το σπέρμα του αποκτώντας έτσι την πολυαγαπημένη κόρη του.

Ο Daqqah οδηγήθηκε στη φυλακή γιατί ήταν επαναστάτης και αντιστάθηκε ένοπλα στην κατοχή. Όμως, το αλύγιστο πνεύμα του και το πάθος του για λευτεριά είναι που προκάλεσαν το μένος της κατοχής εναντίον του. Ο σιωνισμός δεν μπορεί να ανεχτεί πως ένας άνθρωπος στερημένος κάθε φυσικής ελευθερίας μπορεί και αψηφά τόσο ξεδιάντροπα τον εγκλεισμό και την καταστολή. Τα στημένα κατηγορητήρια περί κατοχής ηλεκτρονικών συσκευών που στόχο είχαν την παράτυπη επιμήκυνση της ποινής του αποδεικνύουν περίτρανα τα πλήγματα που πετυχαίνουν οι αγωνιστές στον σιωνισμό μόνο και μόνο με το ήθος τους. Αυτοί οι πολιτικοί αξιακοί θρίαμβοι σε βάρος του ηθικά και πολιτικά χρεοκοπημένου απαρτχάιντ αποτελούν ορόσημα στον μακρύ δρόμο της επιστροφής στα κατεχόμενα, ένα σινιάλο της επερχόμενης νίκης.
Γιατί παρά τα όσα μέσα χρησιμοποιούν δεν μπορούν να πνίξουν το δίκιο και τη θέληση ενός ολόκληρου λαού. Ο Walid Daqqah είναι το σύμβολο της αντίστασης και του δίκαιου αγώνα των Παλαιστινίων για επιστροφή, έτοιμος να διαβεί κάθε Γολγοθά στον δρόμο για απελευθέρωση. Ακόμα και άψυχο το σώμα του είναι βαθιά ψυχωμένο και αδούλωτο, σύμβολο του ανυπότακτου ανθρώπου που ήταν. Οι σιωνιστές αρνούνταν ακόμα να το παραδώσουν στους οικείους του για ένα τελευταίο αντίο, ενώ ακόμα και η κηδεία του αποτέλεσε και αυτή ένα ακόμα πεδίο βάναυσης καταστολής, δεχόμενη επίθεση από τις σιωνιστικές δυνάμεις καταστολής.

Ύστερα από 6 μήνες γενοκτονικού πολέμου εναντίον του λαού της Γάζας, η Αντίσταση συνεχίζεται. Ο κατοχικός στρατός που ξεσπά κατά αμάχων βομβαρδίζοντας και πολιορκώντας σχολεία και νοσοκομεία, λιμοκτονώντας τον λαό της Γάζας, παραμένει ανίκανος και ηττημένος μπροστά στα όπλα της Αντίστασης. Αποτυγχάνοντας στους στόχους του και με το γόητρο του πληγωμένο αποχωρεί από την ισοπεδωμένη Γάζα. Το άστρο του Walid Daqqah λάμπει ολοζώντανο και ολοφώτεινο, ο αγώνας συνεχίζεται. Χιλιάδες λαϊκοί αγωνιστές είναι έτοιμοι να αναπληρώσουν την απώλεια του Daqqah και κάθε αγωνιστή, είναι έτοιμοι να πάρουν εκδίκηση «με το γέλιο των παιδιών μας» όπως έλεγε ο Bobby Sands, δηλαδή με την τελική νίκη και την απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Τιμή για πάντα στον μάρτυρα της Παλαιστινιακής Επανάστασης Walid Al-Daqqah
H Παλαιστινιακή Αντίσταση είναι δίκαιη, λαϊκή, επαναστατική και θα νικήσει!