Ταξική Αντεπίθεση | Για την καταστολή της κατάληψης στη Νομική και την επίθεση στο φοιτητικό κίνημα και το κίνημα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Η εκκένωση της φοιτητικής κατάληψης της ΝΟΠΕ από την αστυνομία αποτελεί ένα –ακόμα- ευκρινές δείγμα της κατασταλτικής αναβάθμισης και της πλήρους σύμπλευσης του ελληνικού κράτους με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Οι δυνάμεις καταστολής με την ολόπλευρη στήριξη και καθοδήγηση της κυβέρνησης –όπως απέδειξαν και ο χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού- παραβιάζουν τους πανεπιστημιακούς χώρους επιτιθέμενοι στο φοιτητικό κίνημα. Τα περιστατικά παραβίασης των πανεπιστημιακών χώρων και κατάλυσης του ασύλου αποκτούν όλο και μεγαλύτερη συχνότητα ενισχύοντας το δόγμα “νόμος και τάξη”. Αυτό συντελείται παράλληλα με τη ποινικοποίηση των ίδιων των μέσων αγώνα, όχι μόνο στο φοιτητικό αλλά και στο εργασιακό μέτωπο. Ο νέος ποινικός κώδικας είναι σε ισχύ και αποτελεί ένα ισχυρό μέσο όξυνσης της καταστολής, όπως επιβεβαίωσε, η βίαιη καταστολή της διαδήλωσης αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό στο Σύνταγμα την προηγούμενη Τρίτη και η επιβολή περιοριστικών όρων (μέχρι τη δίκη του σήμερα) σε σύντροφο κατηγορούμενο με πλημμεληματικές κατηγορίες, για επίθεση σε ξενοδοχείο ισραηλινών συμφερόντων.
Η ανάγκη καταστολής των κοινωνικών αντιδράσεων σε σχέση με την πολιτική συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ είναι που προκαλεί τα άμεσα και σκληρά αντανακλαστικά του κράτους απέναντι στο κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, την ίδια στιγμή που σε πολλές δυτικές ιμπεριαλιστικές χώρες αναπτύσσεται ένα τεράστιο αντιπολεμικό κίνημα με αιχμή τις φοιτητικές καταλήψεις. Το μαχόμενο φοιτητικό κίνημα στις δυτικές χώρες φιλοδοξεί να πλήξει την “καρδιά του κτήνους” ανοίγοντας ένα εσωτερικό μέτωπο. Οι εικόνες των αγωνιζόμενων φοιτητών/τριών στα μέχρι πρότινος πολυδιαφημισμένα από κυβερνητικά στόματα βορειοαμερικανικά πανεπιστήμια είναι σαφές ότι προκαλούν αμηχανία και πολιτικό φόβο στη κυβέρνηση για την γενίκευση αντίστοιχων πρακτικών . Η Ελλάδα είναι κι αυτή συνενοχή στην γενοκτονία, με τη συνεργασία ελληνικών και ισραηλινών πανεπιστημίων, τις δεκάδες αμερικανονατοϊκες βάσεις, την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα και τη πολιτική στήριξη στις δολοφονικές πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ. Η κατάληψη στην οποία προχώρησαν οι φοιτητές σε συνεργασία με τη Συνέλευση αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση ανέδειξε ακριβώς αυτή τη στάση συμμετοχής και συγκάλυψης της Ελλάδας στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και για αυτό ακριβώς χτυπήθηκε.

Δύναμη και αλληλεγγύη στους 28 συλληφθέντες/είσες της κατάληψης!
Δύναμη και αλληλεγγύη στους 47 συλληφθέντες/είσες της διαδήλωσης!
Φοιτητική Ιντιφάντα παντού!

Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των σιωνιστών- ιμπεριαλιστών!
Όλοι/Ες σήμερα 11.00 στα δικαστήρια Ευελπίδων κτήριο 16
Όλοι/Ες σήμερα στη διαδήλωση για τη Νάκμπα