Κάλεσμα σε συγκέντρωση απευθύνουν οι εκπαιδευτικοί ώστε να διαμαρτυρηθούν για τις συνδικαλιστικές-πολιτικές διώξεις ενάντια σε εργαζομένους του κλάδου.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Συνδικαλιστικές οργανώσεις και Κινήσεις-Συλλογικότητες-Κινήσεις Γειτονιάς καταγγέλλουν το μπαράζ διώξεων που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα ενάντια σε όποια φωνή υψώνεται για να αντισταθεί «στη βαρβαρότητα του συστήματος και της κυβέρνησης», όπως επισημαίνουν

Σημειώνεται πως δεκάδες εκπαιδευτικοί στα σχολεία παραπέμπονται σε πειθαρχικά, σε δίκες, καλούνται σε απολογία, για τη συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση. 

«Για συμμετοχή τους σε συγκεντρώσεις που καλέστηκαν από τα σωματεία τους ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης. Επειδή συμμετείχαν σε λαϊκές κινητοποιήσεις. Εκπαιδευτικοί διώκονται ακόμα και για δημόσια διατύπωση άποψης», τονίζουν χαρακτηριστικά. 

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23/5 στις 18:30 στα Προπύλαια. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ για τις Συνδικαλιστικές – Πολιτικές διώξεις
ΠΕΜΠΤΗ 23/5 στις 18:30 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Καταγγέλλουμε το μπαράζ συνδικαλιστικών – πολιτικών διώξεων που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα ενάντια σε όποια φωνή υψώνεται για να αντισταθεί πραγματικά στη βαρβαρότητα του συστήματος και της κυβέρνησης. Όλο και πυκνώνουν τα πειθαρχικά και οι δίκες αγωνιστών, συνδικαλιστών, εργαζομένων και νεολαίων που αγωνίζονται.

Δεκάδες εκπαιδευτικοί στα σχολεία παραπέμπονται σε πειθαρχικά, σέρνονται σε δίκες, καλούνται σε απολογία, για τη συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση. Για συμμετοχή τους σε συγκεντρώσεις που καλέστηκαν από τα σωματεία τους ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης. Επειδή συμμετείχαν σε λαϊκές κινητοποιήσεις. Εκπαιδευτικοί διώκονται ακόμα και για δημόσια διατύπωση άποψης!

Φυσικά διώξεις υπάρχουν σε κάθε κλάδο εργαζομένων που αγωνίζονται. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα:
    Η εκδικητική απόλυση του διοικητικού υπαλλήλου του ΕΚΠΑ, Δημήτρη Αντωνίου, στις 31/3, λόγω συμμετοχής του σε κινητοποίηση του συλλόγου του ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στο σπάσιμο των φοιτητικών αγώνων, με το μέτρο της τηλε-εξεταστικής (πραγματοποιείται ΕΔΕ και σε όλο το ΔΣ). Χαιρετίζουμε την πρόσφατη ανάκλησή της, αποτέλεσμα του κινήματος αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε.
    Των διώξεων συνδικαλιστών της ΠΕΝΕΝ με την κατηγορία της παρεμπόδισης εκτέλεσης των δρομολογίων των πλοίων σε ημέρα πανεργατικής απεργίας.
    Της δίωξης της προέδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ. Σάββας, Κατερίνας Πατρικίου, από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, ύστερα από συμμετοχή του σωματείου στην απεργία ενάντια στις απολύσεις των συμβασιούχων καθαριότητας.
    Της δίωξης του πρόεδρου του σωματείου εργαζομένων του Πειραϊκού Φαρμακευτικού Συνεταιρισμού (ΠΕΙΦΑΣΥΝ).
    Της καταδίκης σε 10 μήνες φυλάκισης του προέδρου του Συνδικάτου Τύπου – Χάρτου για τη συμμετοχή του σε απεργιακό αγώνα ενάντια στην απόλυση εργαζομένου.
    Της δίωξης 10 αγωνιστών της ΟΡΜΑ που παραπέμπονται σε δίκη στις 23/5 για συμμετοχή τους σε διεθνιστική – αντιπολεμική συγκέντρωση.
    Της δίωξης 46 εργαζομένων – ανέργων που παραπέμπονται σε δίκη στις 17/12, από το στέκι Pasamontaña για την πραγματοποίηση εργατικής μοτοπορείας.
Όλες αυτές οι διώξεις συνδέονται με το γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας, καταστολής των φοιτητικών αγώνων, χτυπήματος των σωματείων και του δικαιώματος στην απεργία. Στηρίζονται πάνω σε όλους τους αντιδραστικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί το τελευταίο διάστημα ενάντια στη συνδικαλιστική και πολιτική δράση (ν. Χατζηδάκη, Γεωργιάδη κτλ).

Χτυπούν διαδηλώσεις και καταλήψεις και συλλαμβάνουν αγωνιστές και φοιτητές που εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους και παλεύουν να σταματήσει η γενοκτονία των Παλαιστινίων από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Συλλαμβάνονται γιατί καταγγέλλουν τη στήριξη ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού και την εμπλοκή της χώρας.

Είναι υπόθεση του κινήματος, των εργαζομένων, της νεολαίας, να δώσει απάντηση στον δρόμο. Οι αγώνες έχουν τη δύναμη να ανατρέπουν τις επιθέσεις, όπως έγινε και με την επαναπρόσληψη του Δημήτρη Αντωνίου. Οι διώξεις αφορούν όλη την κοινωνία, αφού στοχεύουν στη δημιουργία ενός κλίματος φόβου για να μην σηκώνει κανείς κεφάλι, για να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου. Η δύναμή μας βρίσκεται στους εκατοντάδες διαδηλωτές με τους όποιους βρεθήκαμε μαζί στην επιτυχημένη συγκέντρωση – πορεία ενάντια στις διώξεις στις 21/3 στον Πειραιά, στους 200 αγωνιστές, νέους και εργαζομένους, που πλαισίωσαν την εκδήλωση – συζήτηση στις 25/4 στη Νομική Σχολή Αθηνών αναδεικνύοντας την ανάγκη συνέχισης του αγώνα.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις. Για να σπάσει το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρείται να επιβληθεί! Για να ανατραπούν όλοι αυτοί οι νόμοι που ποινικοποιούν το δικαίωμα στην απεργία, στη διαδήλωση, στη διαμαρτυρία, στην αντίσταση.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΚΑΤΩ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ των ΦΟΙΤΗΤΩΝ, των ΝΕΩΝ και των ΕΡΓΑΤΩΝ

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Όλοι/ες στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 23/5 στις 18:30 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Συνδικαλιστικές Οργανώσεις & Κινήσεις – Συλλογικότητες – Κινήσεις Γειτονιάς