Ταξική Αντεπίθεση | Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της πορείας για τη Νάκμπα

Άμεση Αθώωση των συλληφθέντων της διαδήλωσης για τη Νάκμπα – Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη, Παρασκευή 31/5 9.00, Ευελπίδων, κτίριο 7 αίθουσα 2

Η φετινή επέτειος της Νάκμπα, της καταστροφής της παλαιστινιακής πατρίδας και του εκτοπισμού εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων από τη γη τους, διεξήχθη σε ένα διεθνές περιβάλλον που μυρίζει μπαρούτι, καθώς πυκνώνουν τα σύννεφα ενός νέου παγκόσμιου πολέμου. Τα χαρακτηριστικά της και τα καθήκοντα που τέθηκαν προσδιορίστηκαν εκ των πραγμάτων από το γεγονός ότι βρισκόμαστε εν μέσω της μεγαλύτερης ιμπεριαλιστικής κτηνωδίας της εποχής μας: της συνεχιζόμενης γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού από το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, με τη συμμετοχή και τη συνενοχή του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού και του ελληνικού κράτους. Ταυτόχρονα όμως, η φετινή επέτειος της Νάκπμα διεξήχθη εν μέσω του σπουδαιότερου αντιιμπεριαλιστικού αγώνα της εποχής μας, της σύγχρονης παλαιστινιακής αντίστασης που αντέχει, ματώνει τον κατακτητή, γεμίζοντας ελπίδα τους απανταχού καταπιεσμένους και θέτοντας μας όλους προ των ευθυνών μας.

Σε αυτήν λοιπόν τη συγκυρία, η μαζική και μαχητική διαδήλωση της 15ης Μάη προς την πρεσβεία του Ισραήλ, σε συνδυσμό με την κατάληψη της Νομική δύο μέρες πριν, ανέδειξε ότι, παρά την κινηματική άμπωτη που χαρακτηρίζει την εποχή μας, υπάρχει ακόμα ένα δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας, της νεολαίας και της εργατικής τάξης που όχι μόνο αναγνωρίζει την παλαιστινιακή αντίσταση ως δίκαια, αλλά αντιλαμβάνεται και την αλληλεγγύη σε αυτήν, ως το ύψιστο διεθνιστικό καθήκον στο σήμερα. Σήμερα, το σύνθημα Λευτεριά στην Παλαιστίνη, δεν είναι απλά μια κραυγή ανθρωπισμού μπροστά στη σφαγή που διεξάγεται. Συγκρούεται άμεσα με τα συμφέροντα, τις επιδιώξεις και τις στρατηγικές επιλογές του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, και του ελληνικού κράτους, με τους ιμπεριαλιστικούς αυτούς μηχανισμούς για του οποίους η στήριξη του Ισραήλ και η σφαγή του παλαιστινιακού λαού είναι ένα απαραίτητο βήμα για τη διασφάλιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας, για να συνεχίσει να ρέει στις τσέπες των κεφαλαιοκρατών ζεστών χρήμα μέσω της βιομηχανίας όπλων, των τεχνολογικών ερευνητικών προγραμμάτων και των επενδυτικών σχεδίων στην αγορά ακινήτων. Υπ’ αυτήν την έννοια, το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη είναι, ως προς τα περιεχόμενά του, ένα επαναστατικό κίνημα, και, ως τέτοιο, δε θα μπορούσε παρά να συγκεντρώνει όλο το μένος της κρατικής καταστολής, από τις ΗΠΑ μέχρι την Ελλάδα, όπως έδειξε και η προσπάθεια απέλασης των διεθνιστών της Νομικής και η φυλάκισή τους στο κολαστήριο της Αμυγδαλέζας.

Η σύλληψη των τριών διαδηλωτών στις 15 Μαΐου αποτελεί εν πρώτοις μια στιγμή αυτής της κατασταλτικής πολιτικής. Δευτερευόντως, σε συνδυασμό και με άλλες κατασταλτικές κινήσεις, φανερώνει το δυσοίωνο περιβάλλον που διαμορφώνεται μετά την ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα. Αναδεικνύεται λοιπόν η αναγκαιότητα τόσο της οργάνωσης και της καθημερινής πάλης, όσο και της σύσφιξης των συντροφικών σχέσεων. Το κλασικό πλέον σύνθημα γίνεται όλο και πιο επίκαιρο:

Η Αλληλεγγύη το όπλο των Λαών – Πόλεμο στον Πόλεμο των Ιμπεριαλιστών!
Κάτω τα χέρια απ’ του αγωνιστές!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Όλες/οι στην αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση, 8 Ιούνη, 13:00

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας και Ασκληπιού)

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)