Ταξική Αντεπίθεση | Εδώ πνιγμένοι, εκεί βομβαρδισμένοι, οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι! [Όλοι/ες στη διαδήλωση για τον έναν χρόνο από το μαζικό έγκλημα ελληνικού κράτους, Ε.Ε., Ιμπεριαλισμού στην Πύλο – Παρασκευή 14 Ιουνίου – 7 μ.μ. Προπύλαια – Συμμετέχουμε στο μπλοκ της Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στο κρατικό έγκλημα στην Πύλο]

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το ναυάγιο στα ανοικτά της Πύλου, ένα από τα μαζικότερα εγκλήματα ελληνικού κράτους και Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είχε σαν αποτέλεσμα τον φρικτό θάνατο περισσότερων από 600 μεταναστ(ρι)ών προερχόμενων από χώρες της Μέσης Ανατολής, της Ασίας, της Αφρικής. Ο εμβολισμός και εν τέλει η βύθιση από το ελληνικό λιμενικό του αλιευτικού σκάφους ‘Adriana’, επικύρωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο το δομικό ρατσισμό και τη διαρκώς εντεινόμενη αντιμεταναστευτική πολιτική και της Ε.Ε. και των κρατών της.
Ειδικότερα την τελευταία δεκαπενταετία, σε ένα πλαίσιο γενίκευσης των πολεμικών συρράξεων, όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και επεμβάσεων και έντασης της οικονομικής αφαίμαξης της καπιταλιστικής περιφέρειας, η θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο χιλιάδων κατατρεγμένων, οι οποίο άφησαν τις χώρες τους αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη της, μεταξύ των οποίων φυσικά και το ελληνικό, την ίδια ώρα που εμπλέκονται πολυεπίπεδα στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, κλιμακώνουν ταυτόχρονα την πολιτική της στρατιωτικοποίησης της συνοριακής φύλαξης, βουτώντας έτσι διπλά τα χέρια τους μέσα στο αίμα, πάντα φυσικά στο βωμό της καπιταλιστικής αναπαραγωγής.

Σε μια ήπειρο, στην οποία σύμφωνα και με τα πρόσφατα αποτέλεσμα των εκλογών του Ευρωκοινοβουλίου, οι ακροδεξιές δυνάμεις αυξάνουν ραγδαία την επιρροή τους και παράλληλα μέσα σε ένα ευρύτερα τεταμένο πλαίσιο με την όξυνση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και της συνέχισης της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού από το σιωνιστικό κράτος είναι μαθηματικά βέβαιο πως ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αν είναι “τυχεροί” και δεν πνίγουν η δολοφονηθούν θα έρχονται αντιμέτωποι με τις αξίες του δυτικού καπιταλιστικού κόσμου. Φράχτες, Frontex, στρατόπεδα συγκέντρωσης και κέντρα επιλογής «χρήσιμης» ή «άχρηστης» εργατικής δύναμης, θεσμικός ή εξωθεσμικός ρατσισμός, κρατικά ή φασιστικά πογκρόμ και αιμοσταγή αφεντικά είναι από χρόνια έτοιμα να υποδεχτούν τους κολασμένους αυτής της γης.

Οι αντιμεταναστευτικές αντιπροσφυγικές πολιτικές του ελληνικού κράτους, πηγαίνουν χέρι χέρι με την ένταση της ταξικής επίθεσης στο εσωτερικό του, και βέβαια με την εντεινόμενη πολεμική προπαρασκευή του ελληνικού κράτους και την βαθύτερη πρόσδεση του στο ευρωνατοϊκό άρμα. Πρόκειται για πλήρως αλληλένδετες διαδικασίες. Η υποτίμηση-έως του σημείου της εξόντωσης – του μεταναστευτικού προλεταριακού δυναμικού αποτελεί όρο για την υποτίμηση της εργατικής τάξης συνολικά, η δε μετατροπή της χώρας σε νατοϊκό πολεμικό προγεφύρωμα απαιτεί στεγανοποιημένα σύνορα και γενικευμένη καταστολή στο εσωτερικό της, ενώ η θωράκιση των συνόρων και η εσωτερική ασφάλεια προϋποθέτει την όλο και μεγαλύτερη παρουσία αναβαθμισμένων μηχανισμών αποτροπής και ελέγχου καθώς και στρατού, ελληνικού και νατοϊκού. Και βέβαια κοινός παρονομαστής όλων των παραπάνω δεν είναι παρά η ένταση του κοινωνικού εκφασισμού, αφού ακριβώς αυτοί οι όροι, δίπλα στη ραγδαία φτωχοποίηση, αποτελούν το λίπασμα για την ανάπτυξη και την εδραίωση του φασιστικού φαινομένου.

Ένα χρόνο μετά το μαζικό έγκλημα ελληνικού κράτους και ΕΕ στην Πύλο, κατεβαίνουμε στο δρόμο για να τιμήσουμε τη μνήμη των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών ταξικών αδελφών μας που δολοφονούνται κάθε χρόνο στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης φρούριο, γνωρίζοντας καλά πώς η τιμή αυτή περνάει μέσα από τη σύγκρουση με το ελληνικό κράτος και κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τον ιμπεριαλισμό. Περνάει μέσα από τον αγώνα για τη συγκρότηση ενός διεθνιστικού μετώπου των λαών, τη μοναδική ικανή δύναμη να βάλει φρένο στις αντιμεταναστευτικές αντιπροσφυγικές στρατηγικές, τον πόλεμο, τη φτώχεια και το φασισμό.

Απο τα push backs στο Αιγαίο ως τους φράκτες στον Έβρο, στην Πολωνία και την Ουγγαρία, η Ε.Ε. και τα κράτη της δολοφονούν.
Να μην συνηθίσουμε την φρίκη και τον θάνατο – Κανένα έγκλημα ελληνικού κράτους, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιμπεριαλισμού να μην ξεχαστεί.
Οι Μετανάστες είναι αδέλφια ταξικά, στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά! Κοινοί αγώνες ντόπιων – μεταναστριών

Όλοι/ες στη διαδήλωση για τον έναν χρόνο από το μαζικό έγκλημα ελληνικού κράτους, Ε.Ε., Ιμπεριαλισμού στην Πύλο – Παρασκευή 14 Ιουνίου – 7 μ.μ. Προπύλαια – Συμμετέχουμε στο μπλοκ της Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στο κρατικό έγκλημα στην Πύλο]