Ταξική Αντεπίθεση | Αλληλεγγύη στους διωκόμενους/ες για την «υπόθεση Σύντροφοι/σσες» – Σύγκρουση με το καθεστώς της κρατικής τρομοκρατίας [Δίκη 3 Ιουλίου – 09.00 Εφετείο Αθηνών]

Η υπόθεση σύντροφοι / συντρόφισσες αποτελεί – τουλάχιστον για τα εγχώρια δεδομένα – μια ακραία κατασταλτική επίθεση εναντίον της αγωνιζόμενης κοινωνίας και πιο ειδικά εναντίον του αναρχικού κινήματος. Εντάσσεται στην κατασταλτική εκστρατεία που εκπονήθηκε μετά την εξέγερση του 2008 θέτοντας ως στόχο την απόπειρα εξουδετέρωσης από τα γεννοφάσκια της κάθε εστία αντίστασης που ξεπερνάει τα όρια της αστικής νομιμότητας. Ο χαρακτήρας της προληπτικής αντιεξέγερσης διαμορφώθηκε μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και αστάθειας για το πολιτικό καθεστώς οπού αξιοποίησε στο έπακρο την καταστολή τσακίζοντας τις κοινωνικές αντιστάσεις σε όλες τις εκφράσεις της. Επιβάλλοντας το μνημονιακό καθεστώς αφαίμαξης της εργατικής τάξης με τις επιταγές της ΤΡΟΙΚΑ , του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Τα επόμενα χρόνια το καθεστώς σαφώς ισχυροποιημένο και έχοντας σε σημαντικό βαθμό καταφέρει ισχυρό πλήγμα στις δυνάμεις της αντίστασης συνεχίζει τις κατασταλτικές επιχειρήσεις εναντίον αγωνιστών και αγωνιστριών (όπως στην περίπτωση των 2 αντιφασιστών) επιχειρώντας να ξεριζώσει τις μαχητικές αντιστάσεις και να αφοπλίσει τα κινήματα.
Η υπόθεση σύντροφοι/ συντρόφισσές αποτελεί κατασταλτική αναβάθμιση ακόμα και για το ίδιο το καθεστώς αφού οι σχεδιαστές της συγκεκριμένης σκευωρίας που εκπονήθηκε στη ΓΑΔΑ και στα ανακριτικά γραφεία με εντολή της κυβέρνησης ΝΔ δεν δίστασαν να κατασκευάσουν μια οργάνωση με την ονοματοδοσία «σύντροφοι / συντρόφισσες» μετατρέποντας μια συνήθη υπογραφή που αντανακλά τον κινηματικό πλούτο και την πολυμορφία σε «τρομοκρατική» οργάνωση στα πρότυπα του 187 Α. Αν υπάρξουν καταδίκες στη συγκεκριμένη υπόθεση ανοίγει η όρεξη στους κρατικούς μηχανισμούς ώστε να μετατρέψουν ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται με γενικές υπογραφές ( αναρχικοί / αναρχικές, αναρχικοί/ες / κομμουνιστές/ριες ) σε οργανώσεις διαμορφωμένες στα πρότυπα του 187 α.
Μέσα σε συνθήκες παρατεταμένης κρίσης το καθεστώς εντείνει την επίθεση εναντίον ολόκληρης της αγωνιζόμενης κοινωνίας στοχοποιώντας ανένταχτους αγωνιστές και αγωνίστριες , πολιτικές συλλογικότητες και σωματεία βάσης, μετανάστ(ρι)ες που πραγματοποιούν δυναμικούς αγώνες στα κέντρα κράτησης, αναρχικούς και κομμουνιστές που συνεχίζουν να αγωνίζονται για την κοινωνική επανάσταση. Καλούμε αύριο στα δικαστήρια ώστε ακόμα μια κρατική σκευωρία να σπάσει.

Κανένας μόνος, καμία μόνη απέναντι στις κρατικές μεθοδευσεις – Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας – Σύγκρουση με το καθεστώς της κρατικής τρομοκρατίας – Ολοι/ες στη δίκη 3 Ιουλίου – 09.00 Εφετείο Αθηνών