Λευτεριά στην Παλαιστίνη- Πόλεμο στο ΝΑΤΟ! Διαδήλωση προς τις πρεσβείες ΗΠΑ Ισραήλ ενάντια στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον [Πέμπτη 11 Ιουλίου 7μμ Πάρκο Ελευθερίας]

Όπως κάθε σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, έτσι κι η φετινή στην Ουάσιγκτον μεταξύ 9-11 Ιουλίου, αποτελεί στην πραγματικότητα ένα πολεμικό συμβούλιο. Ένα πολεμικό συμβούλιο που θα κατευθύνει τις τρέχουσες στρατιωτικές κινήσεις του ευρωατλαντικού άξονα, προετοιμάζοντας παράλληλα τις επόμενες με τον μόνο τρόπο που στα 75 χρόνια της δράσης του το ΝΑΤΟ γνωρίζει:δηλαδή με πολέμους, επεμβάσεις και χούντες, με μαζικές δολοφονίες και βομβαρδισμούς, με γενοκτονίες λαών και διαμελισμούς και λεηλασίες χωρών. Ειδικά η φετινή σύνοδος κορυφής, στο φόντο των πολύμορφων επιχειρήσεων που ήδη διεξάγει το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, την Ασία, τη Λ. Αμερική, την Aφρική και βέβαια στη Μέση Ανατολή αποκτά χαρακτήρα κομβικό. Δε θα ήταν υπερβολή αν ισχυριζόμασταν ότι από τις στρατηγικές που θα εκπονηθούν σε αυτή, κρίνεται σε μεγάλο βαθμό η όψη που θα λάβει ο πλανήτης τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Όσον αφορά την Παλαιστίνη, οι σχεδιασμοί της επερχόμενης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ είναι σαφείς: οι διακηρύξεις για «συντριβή της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή και προάσπισης των δημοκρατικών αξιών», σημαίνουν τη συνέχιση της στρατηγικής στήριξης στο αποικιοκρατικό ιμπεριαλιστικό κατασκεύασμα της Δύσης, στο σιωνιστικό κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Σημαίνουν στήριξη στις γενοκτονικές επιχειρήσεις που αυτό διεξάγει εδώ και 9 μήνες στην Παλαιστίνη. Σημαίνουν το σφυροκόπημα της λιβανέζικης και υεμενίτικης αντίστασης. Στρατηγική που έχει έτσι κι αλλιώς εκφραστεί ποικιλότροπα τους τελευταίους μήνες με την παροχή πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων ως οικονομική και στρατιωτική βοήθεια, αλλά και άμεσα στρατιωτικά με τη συνδρομή στον ναυτικό αποκλεισμό της Παλαιστίνης με αμερικανικά αεροπλανοφόρα στη Μεσόγειο και με την ευρωνατοϊκή επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα, επιχειρήσεις στις οποίες το ελληνικό κράτος, ως προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ και στενός σύμμαχος του Ισραήλ συμμετέχει ενεργά.

Κόντρα στις επιδιώξεις ωστόσο των νατοϊκών φονιάδων, την υπογραφή στις παγκόσμιες εξελίξεις θα βάλουν για μια ακόμα μια φορά οι λαοί. Θα τη βάλει ο παλαιστινιακός λαός και η αντίσταση του, που όχι μόνο αντέχει, αλλά αντεπιτίθεται διαρκώς, προκαλώντας μεγάλες απώλειες στον ισραηλινό στρατό, ανοίγοντας τον δρόμο της νίκης. Ύστερα από 9 μήνες ανελέητων βομβαρδισμών και χερσαίων επιχειρήσεων, με πάνω από 40 χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες σακατεμένους, και ενώ η μέγγενη του στρατού κατοχής σφίγγει όλο και περισσότερο ακόμα και τα τελευταία “ασφαλή” σημεία της Γάζας, τα ψυχικά και φυσικά αποθέματα του παλαιστινιακού λαού μοιάζουν αστείρευτα. Νέα φρούρια της αντίστασης στήνονται δίπλα σε αυτά που στέκουν ακόμα άπαρτα. Στα σοκάκια της Ράφα, στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Τζαμπάλια και της Χαν Γιουνίς, στην Αλ Ζαιτούν και τη Σουζάια στην πόλη της Γάζας, στον διάδρομο Νετζερίμ στο κέντρο της Λωρίδας, στη Μπέιτ Χανούν, η αυτοθυσία, η οργάνωση, η εφευρετικότητα, το δίκιο της Αντίστασης βρίσκει συνεχώς τρόπους να ορθώνει ένα ατσάλινο Νο Passaran στους εισβολείς σε Γάζα και Δυτική όχθη. Με βόμβες, πυραύλους, ρουκέτες, τουφέκια αλλά και απροσμέτρητη αλληλεγγύη, η αντίσταση ματώνει τον κατακτητή, την ώρα που σύσσωμος ο παλαιστινιακός λαός συγκροτεί κάτω από απίστευτες δυσκολίες και αντιμέτωπος με την πείνα και τις αρρώστιες δίκτυα κοινωνικής αυτοοργάνωσης, αλληλοβοήθειας, περίθαλψης, ανεφοδιασμού, επιμελητείας, κρατώντας παράλληλα ζωντανές βασικές υποδομές (Υγείας, Παιδείας). Αυτός ακριβώς ο παλλαϊκός της χαρακτήρας, είναι που επιτρέπει στην Αντίσταση να αναγεννιέται ακόμα και μέσα από τα ερείπια και τους μαζικούς τάφους, κάνοντας την ακατάβλητη και τελικά νικηφόρα. Κι όπως έχει δείξει η ιστορία των απελευθερωτικών αγώνων κανένας λαός που αγωνίζεται σύσσωμος για τους ανθρώπους του, τη γη του, τη αξιοπρέπεια, την ελευθέρια, τον πολιτισμό του δεν μπορεί να ηττηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, η αδυναμία του Ισραήλ να συντρίψει την παλαιστινιακή-όπως και την λιβανέζικη και την υεμενίτικη-αντίσταση δημιουργεί συνολικό πολιτικό αδιέξοδο για τη Δύση. Σε αυτό ακριβώς το φόντο τα διεθνιστικα, αντιιμπεριαλιστικά, αντιαποικιοκρατικά και αντιπολεμικά κινήματα σε όλο τον κόσμο μπορούν να αποτελέσουν ισχυρό μοχλό που θα επιτείνει τα αδιέξοδα του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος. Αναπτυσσόμενος παράλληλα με την κλιμάκωση της αντίστασης στην Παλαιστίνη και τη Μέση Ανατολή, ο αγώνας για την επιστροφή του πολέμου στα μετόπισθεν των καπιταλιστικών μητροπόλεων μέσα από διαδηλώσεις, καταλήψεις, σαμποτάζ, ανταρτικές ενέργειες, συγκρούσεις, μπορεί να διαμορφώσει τους όρους μιας παγκόσμιας κοινωνικής έκρηξης, μιας διεθνούς Ιντιφάντα όλων των εκμεταλλευόμενων και καταπιεζόμενων υποκειμένων. Αυτή ακριβώς είναι η ιστορική πρόκληση του καιρού μας!

Ιντιφάντα παντού! Λευτεριά στην Παλαιστίνη- Νίκη στην Αντίσταση – Πόλεμος στο ΝΑΤΟ

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών & κομμουνιστ(ρι)ών)