Την Τετάρτη 10 Ιούλη αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν σε σπίτι μέλους της Ταξικής Αντεπίθεσης για υποτιθέμενη έρευνα, το προσήγαγαν με ανυπόστατες κατηγορίες και αργότερα προχώρησαν σε εισβολή στον πολιτικό χώρο της συλλογικότητας, στα Εξάρχεια. Με πρόσχημα τη διερεύνηση «έκνομων ενεργειών», δυνάμεις των ΟΠΚΕ και ΔΡΑΣΗ απέκλεισαν για ώρες τον πολιτικό χώρο και απομάκρυναν περαστικούς και κατοίκους της γειτονιάς που ενδιαφέρθηκαν για το περιστατικό.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την προσαγωγή του μέλους και την παραβίαση του πολιτικού χώρου της Ταξικής Αντεπίθεσης. Αντίστοιχες επιχειρήσεις έχουμε δει και το προηγούμενο διάστημα. Με αφετηρία την καραντίνα και την προσπάθεια ο λαός να μπει στο γύψο, με το ξύλο στις πλατείες, τις προσπάθειες εφόδου σε πολιτικούς χώρους, τις μαζικές συλλήψεις αγωνιστών επειδή διαδήλωναν σε «απαγορευμένες διαδηλώσεις» έστρωναν το έδαφος ώστε σήμερα να μιλάμε για ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες λαού και νεολαίας.

Πίσω από όλες αυτές τις επιχειρήσεις κρύβεται η πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και της πολιτικής ζωής, την οποία εφαρμόζει και η κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι προηγούμενες. Πολιτική που αναβαθμίζεται και επεκτείνεται, βάζοντας όλο και πιο συχνά στο στόχαστρο τον λαό και τους αγώνες, τις πολιτικές οργανώσεις και τα σωματεία.

Μετά από σειρά νόμων που έχει ψηφίσει (ν. Χρυσοχοΐδη, ν. Χατζηδάκη, νέοι ποινικοί κώδικες κ.λπ.) το αστικό κράτος θέλει να βγάλει στην παρανομία τις απεργίες και τις διαδηλώσεις, συνολικά τη συλλογική και οργανωμένη πάλη. Προχωράει σε διώξεις αγωνιστών, απολύσεις εργαζομένων, πειθαρχικά σε βάρος φοιτητών, επειδή κινητοποιήθηκαν μέσα από τα συλλογικά τους όργανα, επειδή αντιστάθηκαν με οργανωμένο τρόπο στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά τους.

Επιβάλλει τον ασφυκτικό κρατικό έλεγχο στον συνδικαλισμό. Θέλει να ευνουχίσει τα σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους, που εδώ και χρόνια βγάζουν τον κόσμο στους δρόμους. Προχωράει στην συνεχόμενη καταπάτηση του λαϊκού ασύλου αγώνων, με απανωτές εισβολές της αστυνομίας στα πανεπιστήμια. Επιβάλλει δυσβάσταχτα πρόστιμα σε οργανώσεις με το πρόσχημα της αφισορρύπανσης. Και η λίστα είναι ατελείωτη…

Η κυβέρνηση καταλαβαίνει ότι το προχώρημα της επίθεσης, η περαιτέρω βίαιη φτωχοποίηση λαού και νεολαίας δε θα μείνει αναπάντητη. Καταλαβαίνει ότι οι «περισσότερες μεταρρυθμίσεις» που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης ελλοχεύουν κοινωνικές εκρήξεις. Γι’ αυτό πρέπει να θωρακιστεί απέναντι σε μελλοντικά ξεσπάσματα. Θέλει να βάλει τον λαό στη γωνία, να τον μετατρέψει σε απλό θεατή των εξελίξεων, να τον λυγίσει με την κρατική τρομοκρατία και την καταστολή. Να διδάξει την απογοήτευση και τη μοιρολατρία. Να τον απομακρύνει από τους μαζικούς αγώνες.

Μόνο οι μαζικοί, λαϊκοί και νεολαιίστικοι αγώνες μπορούν να σπάσουν το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθούν να επιβάλουν. Οι εργαζόμενοι στα σωματεία, οι φοιτητές στους φοιτητικούς συλλόγους, οι κάτοικοι στις συλλογικότητες γειτονιάς, μπορούν να υπερασπιστούν τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες που οι πολιτικές της κυβέρνησης και του κεφαλαίου θέλουν να τσακίσουν.

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

ΚΚΕ(μ-λ)