Πρωτοβουλία για την ταξική και πολιτική ανασυγκρότηση: Αλληλεγγύη στην Ταξική Αντεπίθεση και κάλεσμα στη συγκέντρωση την Πέμπτη 18/7 στις 20:00 στον πολιτικό της χώρο, Καλλιδρομίου 49.

Η στοχοποίηση της ομάδας δεν είναι ούτε τυχαία ούτε πρωτοφανής. Οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι έχουν υπάρξει θύμα παράνομων κρατικών παρακολουθήσεων και ερευνών τα τελευταία χρόνια με κάμερες έξω από τα γραφεία και συσκευές γεωεντοπισμού σε οχήματα μελών. Ακόμη, συγκεκριμένοι σύντροφοι από την ομάδα κατηγορούνται συνεχώς από τα αδηφάγα ΜΜΕ ως ύποπτοι και σχετιζόμενοι με διάφορες ενέργειες ώστε να καλλιεργηθεί ένα προφίλ “τρομοκρατών” τόσο για την ίδια την ομάδα όσο και για τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο. Με αυτή τη χρόνια πρακτική το κράτος σκοπεύει στην απονοηματοδότηση της πληθώρας κοινωνικών και πολιτικών δράσεων που είχε και έχει μέσα στα χρόνια η ομάδα της Ταξικής Αντεπίθεσης.

Η τελευταία κρατική στοχοποίηση έρχεται, μαζί με τον Χρυσοχοΐδη και τον νέο ποινικό κώδικα, σε ένα πλαίσιο έντασης του ταξικού πολέμου. Το κράτος επιτίθεται στις ομάδες που με την παρουσία τους στα κινήματα έχουν δείξει ότι δεν μένουν αμέτοχες στην επίθεση που βιώνει η τάξη μας. Γιαυτό δεν μπορεί να μη συσχετιστεί με τη συνεχή παρενόχληση της Κοινότητας Κατηλημμένων Προσφυγικών, τις εκκενώσεις καταλήψεων εντός και εκτός πανεπιστημίων και την επίθεση στον δημόσιο χώρο.

Όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση και η φτώχεια εντείνεται ενώ ο πόλεμος βρίσκεται παντού γύρω μας, το κράτος ετοιμάζεται να προστατεύσει το κεφάλαιο από τους σεισμούς που μελλονται να έρθουν. Έτσι, ισχυροποιεί την θέση του στον δυτικό ιμπεριαλιστικό άξονα με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία και φρεγατών στην ερυθρά θάλασσα ενώ ταυτόχρονα εντείνει τις επιθέσεις σε μετανάστριες με επιχειρήσεις σκούπες και pushbacks καθώς και στους πολιτικούς χώρους που αντιστέκονται ενισχύοντας το βολικό αφήγημα του εσωτερικού εχθρού. Ψηφίζει ακόμα το επιστέγασμα όλων αυτών των πολιτικών στο μέλλον, τον νέο ποινικό κώδικα Φλωρίδη με σκοπό να κάμψει τις ταξικές αντιστάσεις. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο έρχεται και η επίθεση στους συντρόφους και τις συντρόφισσες με την καθόλα παράνομη εισβολή στα γραφεία τους χωρίς την παρουσία κανενός πέραν των μπάτσων και την εισβολή στο σπίτι μέλους της ομάδας καθώς και άλλων αγωνιστών με υποψίες! Το γεγονός ότι υπήρξε πλήρης μιντιακή σιωπή για τα γεγονότα πρέπει να εκληφθεί ως εσκεμμένη πρακτική εκφοβισμού και απόπειρας αποκλεισμού.

Στεκόμαστε πλάι στις συντρόφισσες και τους συντρόφους της Ταξικής Αντεπίθεσης, απέναντι στις απόπειρες εκφοβισμού.
Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες.

Πρωτοβουλία για την ταξική και πολιτική ανασυγκρότηση