Σχετικά με τη στοχοποίηση της Ταξικής Αντεπίθεσης (Ομάδας Αναρχικών και Κομμουνιστών) από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Την Τετάρτη 10 Ιούλη η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εισβάλλει στον πολιτικό χώρο της Ταξικής Αντεπίθεσης στα Εξάρχεια. Αντίστοιχη εισβολή της αντιτρομοκρατικής πραγματοποιείται και στα σπίτια τριών συντρόφων, ένας εκ των οποίων είναι και μέλος της συλλογικότητας ο οποίος οδηγείται στη ΓΑΔΑ και μετά από ώρα αφήνεται ελεύθερος, αφού πρώτα του ανακοινώνεται πως είναι ύποπτος στο πλαίσιο μιας αφηρημένης «έρευνας για τρομοκρατία».

Παράλληλα, κατά την εισβολή στον πολιτικό χώρο της Ταξικής Αντεπίθεσης στην Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια επικρατεί κλίμα τρομοκρατίας με την παρουσία κάθε λογής μπάτσων που αποκλείουν την περιοχή και απομακρύνουν γείτονες και αλληλέγγυους που επιθυμούν να προσεγγίσουν. Η έρευνα πραγματοποιείται μεν παρουσία εισαγγελέα, δεν ενημερώνεται ωστόσο ο ιδιοκτήτης του χώρου ή κάποιο μέλος της συλλογικότητας ώστε να παρίσταται. Αντ’ αυτού επιστρατεύεται μια γειτόνισσα για να παίξει το ρόλο του μάρτυρα. Σε κάθε περίπτωση, η περιβόητη έρευνα δεν αποδίδει καρπούς καθώς τα μόνο αντικείμενα που βρέθηκαν ήταν μερικές σημαίες, πειστήρια της συνεπούς και οργανωμένης συμμετοχής της Ταξικής Αντεπίθεσης στο κοινωνικό και ταξικό κίνημα.

Η συγκεκριμένη κατασταλτική επιχείρηση αποτελεί συνέχεια στην ίδια κατασταλτική μεθόδευση στοχοποίησης των συντρόφων της Ταξικής Αντεπίθεσης που αρχίζει αρκετά χρόνια πριν με την παρακολούθηση της συλλογικότητας με κάμερα τοποθετημένη σε αυτοκίνητο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έξω από τον τότε πολιτικό της χώρο στην οδό Αραχώβης στα Εξάρχεια, με παρακολουθήσεις μελών της με συσκευές γεωεντοπισμού, αλλά και με τη διαρροή στημένων δημοσιευμάτων κατά καιρούς που φωτογραφίζουν τη συγκεκριμένη πολιτική ομάδα ως «δεξαμενή τρομοκρατών».

Ταυτόχρονα, η στοχοποίηση της Ταξικής Αντεπίθεσης δεν μπορεί παρά να ιδωθεί ως ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα της καταστολής που απώτερο στόχο έχει να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στην κοινωνία, να τσακιστούν οι ταξικές και κοινωνικές αντιστάσεις, να εξοντωθούν με κάθε τρόπο οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες, ούτως ώστε να ξεδιπλωθούν ανενόχλητα οι αντικοινωνικές πολιτικές της ακροδεξιάς και νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες στραγγαλίζουν και εξαθλιώνουν καθημερινά τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού.

Δεν μας προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη η μεθοδευμένη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στοχοποίηση της εν λόγω πολιτικής συλλογικότητας μιας και δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ακόμα επεισόδιο του χιλιοπαιγμένου Δόγματος Νόμος και Τάξη, στο πλαίσιο όξυνσης της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας και κατασταλτικής οχύρωσης του κράτους απέναντι στις επερχόμενες κοινωνικές και ταξικές εξεγέρσεις. Μια όξυνση που τα τελευταία χρόνια εκφράζεται με την απαγόρευση και το χτύπημα διαδηλώσεων, με την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα, με την επίταση των ειδικών συνθηκών κράτησης και την επιβολή καθεστώτος Εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους, με τις εκκενώσεις και εισβολές σε καταλήψεις και πολιτικούς χώρους, με τη διαρκή στοχοποίηση, τις διώξεις και τις φυλακίσεις αγωνιστών.

Στην πραγματικότητα, η Ταξική Αντεπίθεση είναι μια πολιτική συλλογικότητα που μέσα από την πολυετή της παρουσία στο κοινωνικό-ταξικό κίνημα έχει πραγματοποιήσει πλήθος εκδηλώσεων, έχει στήσει δομές ταξικής αλληλεγγύης, έχει προχωρήσει σε πολιτικές παρεμβάσεις σε όλα τα πεδία του κοινωνικού αγώνα και της ταξικής πάλης: στη δημιουργία αντιιμπεριαλιστικού/ αντιπολεμικού κινήματος, στη διεθνιστική αλληλεγγύη, στη στήριξη εργατικών αγώνων, στον μαχητικό αντιφασισμό, σε αγώνες ενάντια στην κρατική καταστολή, σε περιβαλλοντικούς αγώνες, στο πλευρό των κολασμένων στις φυλακές και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της στοχοποίησης της, τώρα και διαχρονικά.

Με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες της Ταξικής Αντεπίθεσης έχουμε βρεθεί πολλές φορές σε κοινούς αγώνες, έχουμε συμπράξει σε πολιτικές πρωτοβουλίες σε πλήθος περιπτώσεων, έχουμε σταθεί δίπλα δίπλα στους δρόμους τους αγώνα για μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης, μοιραζόμενοι κοινές ανησυχίες και οράματα, κοινούς προβληματισμούς και σχέδια. Απέναντι στην κρατική καταστολή θα σταθούμε ξανά ώμο με ώμο.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές

Απέναντι στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία, ούτε βήμα πίσω!

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος»

Πάτρα, Ιούλης 2024