Συμβούλιο Αναρχικών (Σαλονίκη): Αλληλεγγύη στους συντρόφους και τις συντρόφισσες από την Ταξική Αντεπίθεση

Το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουλίου η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εισβάλει παρουσία εισαγγελέα στα γραφεία της ταξικής αντεπίθεσης σε μια δήθεν έρευνα για τρομοκρατία ενώ παράλληλα προσάγονται 1 μέλος της συλλογικότητας και άλλοι 2 αγωνιστές σε συνδυασμό με την εισβολή στις οικίες τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω συλλογικότητα και οι πολιτικοί της χώροι στοχοποιούνται από την ελληνική αστυνομία μιας και στο πρόσφατο παρελθόν έχει βρεθεί οχήμα της ασφάλειας με επιμελώς κρυμμένη κάμερα στραμμένη προς την είσοδο των πολιτικών γραφείων αλλά και συσκευές γε εντοπισμού σε οχήματα ατόμων που συμμετέχουν στην συλλογικότητα. Έχουν στηθεί στημένες δικογραφίες με την πάγια τακτική των μπάτσων με ανώνυμα τηλεφωνήματα που έχουν θέσει εδώ και χρόνια σε ομηρία 3 συντρόφους με σκληρούς περιοριστικούς όρους.

Όλα αυτά δεν έρχονται ως κεραυνός εν αιθρία αλλά ως φυσικό επακόλουθο του δόγματος νόμος και τάξη που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πλήρη αποδοχή όλων των κομμάτων του αστικού μπλοκ. Δεκάδες εκκενώσεις καταλήψεων, επιθέσεις σε διαδηλώσεις, φυλακίσεις αγωνιστών και αγωνιστριών μέσα από στημένα κατηγορητήρια, αναβάθμιση του νομικού οπλοστασίου του κρατικού μηχανισμού (νέος ποινικός κώδικας) αλλά και ολομέτωπη επίθεση σε μετανάστες και μετανάστριες με δολοφονικά pushbacks και σφαίρες σε θαλάσσια και μη σύνορα.

Σε καιρούς βίαιης φτωχόποιησης της κοινωνικής βάσης αλλά και γεωπολιτικών συγκρούσεων όπου η Ελλάδα έχει πλήρη συμμετοχή το κράτος προσπαθεί με νύχια και με δόντια να στήσει κλίμα τρομοκρατίας εις βάρος ανθρώπων που αγωνίζονται μέσα στα ταξικά και κοινωνικά μέτωπα. Οι εξουσιαστές φοβούμενοι τις κοινωνικές εντάσεις που διαφαίνονται πως θα ξεσπάσουν χρησιμοποιούν μια τακτική σκληρής καταστολής έτσι ώστε όταν οι εντάσεις αυτές εμφανιστούν το ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα να είναι αποδεκατισμένο και ανίκανο στο να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων και των εξεγέρσεων.

Εμείς από την μεριά μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες από την ταξική αντεπίθεση και δηλώνουμε πως καμία κατασταλτική κίνηση δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη . Ως προς τους τραγελαφους της αντιτρομοκρατικής έχουμε να πούμε πως καμία επιχείρηση τους δεν θα μας σταματήσει από το να αγωνιζομαστε και να παλεύουμε για ένα καλύτερο κόσμο που θα μας χωράει όλες και όλους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΖΩΗ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ