[Αλεξ/πολη]Πανί που αναρτήθηκε στο Αναγνωστήριο σε αλληλεγγύη με τα συντρόφια της Ταξικής Αντεπίθεσης

Την Τετάρτη στις 10 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση εις βάρος της Ομάδας Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών ‘Ταξική Αντεπίθεση’ με την εισβολή της αντιτρομοκρατικής στα γραφεία της ομάδας και παράλληλα σε σπίτια μελών της και άλλων αγωνιστών. Με το πρόσχημα μιας ‘διερεύνησης έκνομων ενεργειών’ πραγματοποιείται αποκλεισμός της περιοχής, ενώ δε λείπει σειρά προσαγωγών και πολύωρων ανακρίσεων από τον υλοποιητή των κρατικών κατασταλτικών επιταγών, την ΕΛΑΣ.

Τέτοιου τύπου απόπειρες τρομοκρατίας και στοχοποίησης πολιτικών χώρων, εγχειρημάτων και συντρόφων/ -ισσών δεν αποτελούν νέο φαινόμενο ούτε για το ανταγωνιστικό κίνημα, ούτε για την ίδια την πολιτική ομάδα. Να υπενθυμίσουμε ότι οι σύντροφοι και συντρόφισσες έχουν υπάρξει θύμα συστηματικών κρατικών παρακολουθήσεων είτε με κάμερες έξω από τα γραφεία τους είτε με τοποθέτηση κοριών σε οχήματα μελών. Ως μια πολιτική ομάδα με σταθερή παρουσία στα κινήματα και τους αγώνες, με ταξικό, αντι-ιμπεριαλιστικό και αντι-ΝΑΤΟϊκό λόγο και δράση φαντάζει επικίνδυνη μπροστά στις βλέψεις για αφανισμό των αγώνων και των ταξικών αντιστάσεων, άρα και κύτταρο-στόχο για κράτος και κεφάλαιο.

Διανύοντας μια περίοδο όπου όλο και βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση (η οποία εκφράζεται εξωτερικά με τη δημιουργία πύρινων μετώπων σε κάθε μήκος και πλάτος του χάρτη, με τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη να μετρά 9 μήνες, με τη συμμετοχή του ελληνικού κράτους στο άρμα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και με την εμπλοκή του στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που γεννά η Δύση, με την αποστολή πολεμικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και φρεγατών στην Ερυθρά Θάλασσα, με την εντεινόμενη θανατοπολιτική των pushbacks απέναντι στις μετανάστριες), το κράτος οχυρώνεται κατασταλτικά και για τον ‘εσωτερικό εχθρό’. Για αυτό δεν μπορεί παρά να αναφερθεί η πρόσφατη φήφιση του νέου ποινικού κώδικα που γονατίζει περαιτέρω τους φτωχούς και τους καταπιεσμένους, τους μετανάστες, καθώς επιτίθεται ακόμα στις δομές και τις ομάδες που δρουν ως αφετηρία για την οργάνωση των απαντήσεών μας απέναντι στην καταλήστευση της εργατικής τάξης. Για αυτό δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις προσφατες εκκενώσεις χώρων εντός και εκτός πανεπιστημίων ( από τα Ζιζάνια και την κατάληψη Νομικής για την Παλαιστίνη μέχρι το ΑΚΙ στη Θεσσαλονίκη και το Utopia A.D στην Κομοτηνή), τις αλεπάλληλες απόπειρες εκφοβισμού και χτυπήματα στα Προσφυγικά και τη Νοταρά, και φυσικά το αναλλοίωτο ξύλο και χημικά σε διαδηλώσεις.

Καταλαβαίνουμε πως αυτές οι επιχειρήσεις αποτελούν ενδεικτικά σημεία που προσδιορίζουν και προεικονίζουν το τι έρχεται από πλευράς κράτους για τον κόσμο του αγώνα και γενικά για τους καταπιεσμένους. Συνεπώς, αναγνωρίζουμε και αξιολογούμε το πώς θα δράσουμε για την επόμενη μέρα. Κόντρα στην καταστολή, να μαζικοποιήσουμε τις αντιστάσεις μας, με όπλο την αλληλεγγύη και συμμετοχή στους κοινωνικούς ταξικούς αγώνες. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε απέναντι στις πολιτικές καταδυνάστευσης της εργατικής τάξης, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των διεθνών ελίτ, στις πολιτικές της φτώχειας, της εξαθλίωσης του θανάτου, των κατασταλτικών μεθοδεύσεων τους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες από την Ταξική Αντεπίθεση. Καμία κατασταλτική κίνηση δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου