Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους Πολιτικούς Κρατούμενους [Συγκέντρωση στην πρεσβεία του Ισραήλ Σάββατο 3 Αυγούστου 7μμ]

Σάρκα από τη σάρκα του Παλαιστινιακού λαού και της Αντίστασης του, οι χιλιάδες Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι που βρίσκονται έγκλειστοι στα ισραηλινά κολαστήρια –όπως βεβαία και οι εκατοντάδες χιλιάδες που πέρασαν μέσα στα χρόνια από αυτά, σχεδόν 1 εκατομμύριο από το 1967! – αποτελούν μια χειροπιαστή απόδειξη του γιατί η Παλαιστίνη δεν πρόκειται ποτέ να υποταχθεί, μια απόδειξη του γιατί η Παλαιστίνη θα νικήσει. Αντιμέτωποι με πάσης φύσεως στερήσεις, βασανιστήρια και απάνθρωπες συνθήκες κράτησης οι Παλαιστίνιοι/ες αγωνιστές/τριες μεταξύ των οποίων και πολλά μικρά παιδιά, ορθώνουν μέσα από τα τείχη ένα άπαρτο φρούριο αντίστασης και μετατρέπουν, όπως αναρίθμητα παραδείγματα επιβεβαιώνουν, τη φυλακή σε σχολειό αγώνα και πολιτικής στράτευσης. Την ώρα που οι πολύ πρόσφατες αποκαλύψεις για τα φριχτά βασανιστήρια (μεταξύ των οποίων και βιασμοί) που υπέστησαν Παλαιστίνιοι αντάρτες από τα φασιστικά κτήνη των δυνάμεων ασφαλείας των ισραηλινών φυλακών, όσο και η μαζική κοινωνική υποστήριξη των τελευταίων, καταδεικνύουν την απόλυτη εξαχρείωση του σιωνισμού, από την αντίπερα όχθη, από την πλευρά του παλαιστινιακού λαού ορθώνεται προς τα φυλακισμένα παιδιά του ένα πολύμορφο δίκτυο αλληλεγγύης και υποστήριξης, κορυφαία έκφραση του οποίου είναι η επίμονη πάλη για την απελευθέρωση τους μέσα από τις ανταλλαγές με Ισραηλινούς αιχμαλώτους της Αντίστασης. Σημειώνουμε ότι το 2011 για έναν Ισραηλινό στρατιώτη οι σιωνιστικές αρχές αποφυλάκισαν χίλιους Παλαιστίνιους αγωνιστές, μεταξύ των οποίων και ηγετικά στελέχη της Αντίστασης που ανέλαβαν άμεσα δράση ξανά. Ενώ βέβαια και η ίδια η 7η Οκτώβρη είχε εκτός των άλλων ως κεντρική στόχευση την ανταλλαγή Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων, και ήδη ας μην το ξεχνάμε με τις ανταλλαγές του περσινού Νοέμβρη, 240 Παλαιστίνιοι έχουν απελευθερωθεί.

Με την ραγδαία αύξηση των φυλακίσεων και των διοικητικών κρατήσεων (μεταξύ των οποίων εκατοντάδες ανήλικοι και γυναίκες) όσο και την κλιμάκωση των βασανισμών εντός των ισραηλινών φυλακών, η διεθνής πάλη για την αλληλεγγύη στους παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους είναι επιβεβλημένο να ενταθεί, και σε αυτό ακριβώς έρχεται να συμβάλλει η σημερινή κινητοποίηση σε Αθήνα αλλά και στο Ηράκλειο Κρήτης.
Γιατί όπως ένα διαχρονικό σύνθημα του παλαιστινιακού κινήματος τονίζει « Ο αγώνας για την απελευθέρωση των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων είναι αγώνας για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Παρακάτω παραθέτουμε κάποια στοιχειά για την κατάσταση αυτήν την περίοδο στα ισραηλινά κάτεργα αλιευμένα από παλαιστινιακές πηγές.

Σχεδόν 10 χιλιάδες Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονται στις σιωνιστικές φυλακές συμπεριλαμβανομένων 200 κρατουμένων παιδιών κάτω των 18 ετών, 80 γυναικών και πάνω από 3.661 σε διοικητική κράτηση, που κρατούνται χωρίς κατηγορία ή δίκη, και κάθε “αποδεικτικό στοιχείο” εναντίον τους αποκρύπτεται από αυτούς. Πάνω από 560 κρατούμενοι εκτίουν ποινή ισόβιας και κάθειρξης ενώ απάνω από 400 βρίσκονται έγκλειστοι για πάνω από 20 χρόνια. Από τις 7 Οκτωβρίου οι ισραηλινές αρχές έχουν συλλάβει πάνω από 8 χιλιάδες Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων 258 γυναικών και 500 παιδιών,.Οι συνθήκες στις ισραηλινές φυλακές για τους Παλαιστίνιους έχουν σαν σταθερά την άρνηση των οικογενειακών επισκέψεων, την άσκηση ψυχολογικών και σωματικών βασανιστηρίων και ιατρικής αμέλειας, με τους άρρωστους κρατούμενους να μην μπορούν να λάβουν την κατάλληλη θεραπεία.
Ο αριθμός των ασθενών Παλαιστίνιων κρατουμένων έχει φτάσει τους 600 κρατούμενους, 200 από τους οποίους έχουν διαγνωστεί με χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων 22 κρατουμένων με καρκίνο και όγκους διαφόρων βαθμών.
Από την 7η Οκτωβρίου 2023 και ως τα μέσα Απριλίου 2024 16 κρατούμενοι μαρτύρησαν στις ισραηλινές λόγω των συστηματικών βασανιστικών εγκλημάτων, των επιθέσεων, της πολιτικής πείνας, της απομόνωσης και της στέρησης ιατρικής βοήθειας.