ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΤΑΝΚΕΡ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ – ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ!

Με τη συμμετοχή εργαζομένων (ναυτεργατών, λιμενεργατών, μεταλλεργατών κ.α) και μελών συλλογικοτήτων αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό πραγματοποιήθηκε χθες έξω από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, η συγκέντρωση καταγγελίας της έλευσης στον Πειραιά των δυο τάνκερ εφοδιαστών του σιωνιστικού στρατού, την οποία κάλεσε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και ναυτεργατικά σωματεία. Η συγκέντρωση παρέμεινε έξω από το υπουργείο για μια ώρα περίπου με διαρκή αντιιμπεριαλιστική, διεθνιστική και ταξική συνθηματολογία.
Στη συγκέντρωση συμμετείχε με πανό η Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση η οποία φώναξε και το σύνθημα του τίτλου του σημειώματος.

Απαντώντας στις καταγγελίες των εργατικών σωματείων, ο Υφυπουργός Ε.Ν δήλωσε προκλητικά ότι υπάρχουν συμφωνίες και δεσμεύσεις της χώρας μας με τις ΗΠΑ (που κυρώθηκαν στην Βουλή το 2022), οι οποίες προβλέπουν ότι η κυβέρνηση οφείλει να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια και διευκόλυνσης σε τέτοιου είδους πλοία.
Αξίζει ακόμα να σημειώσουμε ότι το ένα από τα δύο πλοία –το «Overseas Sun Coast»- βρίσκεται ακόμα σε ελληνικό αγκυροβόλιο, και συγκεκριμένα στο λιμάνι των Αγίων Θεοδώρων, εντός του οποίου βρίσκεται το Oil Terminal της «Motor Oil Hellas», η οποία αποτελεί σταθερή προμηθεύτρια καυσίμων για την Υπηρεσία Εφοδιασμού Αμυνας του αμερικανικού Πενταγώνου. Προκύπτουν λοιπόν άμεσα ερωτήματα σχετικά με τη σύνδεση της Motor Oil με τον ανεφοδιασμό του τάνκερ, πόσο μάλλον από τη στιγμή που φαίνεται ότι το συγκεκριμένο πλοίο είχε δέσει στο ίδιο λιμάνι πριν λίγες εβδομάδες.

Υπενθυμίζουμε ότι η αμερικανικής ναυτιλιακής «Overseas Shipholding Group» (OSG) Ship Management, ιδιοκτησίας της οποίο είναι τα δύο δεξαμενόπλοια («Overseas Santorini» και «Overseas Sun Coast»), διατηρεί γραφεία στη Γλυφάδα. Η δε θυγατρική της, η «International Seaways», διατηρεί γραφεία στον Πειραιά.

Με τη σφαγή στη Γάζα να κλιμακώνεται και τη γενίκευση του πολέμου στη Μέση Ανατολή να βρίσκεται προ των πυλών, η πολύμορφη πάλη ενάντια στην ανοιχτά πολεμική εμπλοκή του ελληνικού κεφαλαίου και κράτους διπλά στους σιωνιστές και ιμπεριαλιστές φονιάδες είναι επιβεβλημένο να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί αντίστοιχα. Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται από κάθε άποψη κρίσιμο!