Ταξική Αντεπίθεση | Αλληλεγγύη στους συντρόφους/σσες που συνελήφθησαν στην διαδήλωση αλληλεγγύης στο παλαιστινιακό λαό της 7η Οκτώβρη [Τετάρτη 16/10, 9πμ Ευελπίδων, κτίριο 2]

Η βίαιη καταστολή της πορείας αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την αντίσταση του στις 7ης Οκτωβρίου, με την απρόκλητη επίθεση διμοιριών ΜΑΤ και ομάδας Δράση με κρότου λάμψης, δακρυγόνα, γκλομπ εναντίον δεκάδων διαδηλωτών στο τέλος της πορείας, οδήγησε σε 10 προσαγωγές και 10 συλλήψεις καθώς και σε τραυματισμούς συντρόφων/ισσών. Ειδικότερα η κατασταλτική επίθεση στόχευσε ευθέως το μπλοκ του “Συντονισμού για την 7η Οκτώβρη”, το οποίο παρέμεινε επί της Πανόρμου στο ύψος του Μετρό, ύστερα από μια μαχητική διαδήλωση με πολύ δυνατό παλμό, φωνάζοντας συνθήματα μαζί με πολλούς Παλαιστινίους, κάποιοι εκ των οποίων είχαν μαζί και τα παιδιά τους.
Κατά τη συνήθη της τακτική και με το «ελευθέρας» που της δίνει πλέον η νέα ποινική νομοθεσία, η αστυνομία φόρτωσε με ανυπόστατες κατηγορίες τους συλληφθέντες, όπως «Βία κατά υπαλλήλων του νόμου, Διατάραξη δημόσιας ειρήνης, παρακώλυση δημόσιας συγκοινωνίας, απόπειρα πρόκλησης σοβαρής σωματικής βλάβης κατά υπαλλήλων του νόμου, Περί οπλοφορίας».

Ύστερα από παραμονή μιας μέρας στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ οι συλληφθέντες/σσες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια όπου πήραν αναβολή για την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου.

Η κατασταλτική επίθεση στην πορεία της 7ης Οκτώβρη δεν είναι ασφαλώς συμπτωματική. Άλλωστε όλη την προηγούμενη χρονιά οι πορείες –αλλά και συνολικά οι δράσεις -αλληλεγγύης στη Παλαιστίνη αντιμετώπιζαν τη διαρκή πίεση της αστυνομίας αλλά και τις ευθείες επιθέσεις όπως στην πορεία για τη Νάκμπα, με δύο συλλήψεις αγωνιστών. Υπό αυτήν την έννοια η επίθεση στην πορεία της 7ης Οκτώβρη αποτελεί κι αυτή ένα ευκρινές δείγμα της αναβάθμισης του κατασταλτικού δόγματος της κυβέρνησης σε συνθήκες κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής εκστρατείας στη Μέση Ανατολή και αυξανόμενης συμμετοχής του ελληνικού κεφαλαίου σε αυτήν, και παράλληλα μια όψη της πανευρωπαϊκής πολιτική καταστολής και ποινικοποίησης των κινημάτων αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Κάτι που με τη σειρά του επιβάλει την αντίστοιχη οργανωτική και πολιτική προετοιμασία του κινήματος για να την αντιμετωπίσει.

Στο δρόμο σπάμε την κρατική τρομοκρατία!
Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές/τριες – Άμεση παύση των διώξεων!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Συγκέντρωση Τετάρτη 16/10 9μμ Ευελπίδων Κτίριο 2