[Σελίδες από την ιστορία της Παλαιστινιακής Αντίστασης]
H ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ 17/10 2001 : Η ιστορική επιχείρηση των Ταξιαρχών Abu Ali Mustafa – Η εκτέλεση του φασίστα σιωνιστή υπουργού Ze’evi ως απάντηση στην δολοφονία του γενικού γραμματέα του PFLP

Σαν σήμερα στις 17 Οκτωβρίου του 2001 στις 7πμ ο σιωνιστής Υπουργός Τουρισμού Rehavam Ze’evi εκτελείται στο ξενοδοχείο Regency της Ιερουσαλήμ από τη στρατιωτική πτέρυγα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP). Η στρατιωτική πτέρυγα του κόμματος είχε πάρει το όνομα Ταξιαρχίες Abu Ali Mustafa, προς τιμήν του δολοφονηθέντος από το Ισραήλ τον Αυγούστου του 2001 γ.γ του PFLP. Η εκτέλεση του σιωνιστή υπουργού ήρθε ως απάντηση στην δολοφονία του Abu Ali Mustafa. Η εκτέλεση του πραγματοποιήθηκε με δύο σφαίρες από κοντινή απόσταση, αφήνοντας τον αιμόφυρτο στον διάδρομο του ξενοδοχείου, λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του. Η εκτέλεση του Ze’evi αποτελεί μόλις τη δεύτερη υψηλόβαθμου κυβερνητικού στελέχους μετά από αυτή του Rabin, και τη μοναδική από τα όπλα της αντίστασης. Ο Rabah Muhana, υψηλόβαθμο στέλεχος του PFLP, δήλωσε σε σχέση με τη δολοφονία : “Οι Ισραηλινοί σκότωσαν έναν εξέχοντα ηγέτη και ο κ.Ze’evi είναι ένας από αυτούς που έχουν πολύ, πολύ δεξιές απόψεις για τις διακρίσεις- θέλει να απελάσει τους Παλαιστίνιους και είναι υπέρ της πιο σοβαρής τρομοκρατίας κατά των Παλαιστινίων”. Ο Ze’evi ήταν αρχηγός του εθνικιστικού και σιωνιστικού κόμματος “Εθνική Ένωση”, το οποίο συμμετείχε στην κυβέρνηση του σφαγέα της Σάμπρα και Σατίλα, Ariel Sharon.

Οι τέσσερις συντελεστές της εκτέλεσης διέφυγαν στη Ραμάλα της Δυτικής όχθης, όπου εντοπίστηκαν να έχουν βρει καταφύγιο στο προεδρικό μέγαρο του Αραφάτ, το μέγαρο του οποίου πολιορκούνταν στα πλαίσια της καταστολής της Δεύτερης Ιντιφάντα. Οι Ισραηλινοί με την διαμεσολάβηση των Βρετανών και των Αμερικάνων ανάγκασαν την Παλαιστινακή αρχή να ασκήσει διώξεις κατά των συντελεστών και του νέου γ.γ του PFLP Ahmed Sadat. Έτσι, παλαιστινιακό δικαστήριο τους καταδίκασε σε 18ετή ποινή φυλάκισης στέλνοντας τους στις φυλακές της Ιεριχού υπό Βρετανική και Αμερικανική φύλαξη. Η εκλογική νίκη της Χαμάς το 2006 και οι διακηρύξεις του Ismail Haniyeh πως θα απελευθερώσει τους κρατούμενους για την την εκτέλεση, οδήγησαν στην αποχώρηση των Αμερικανών και Βρετανών φρουρών. Την ίδια μέρα της αποχώρησης των δυτικών φρουρών στις 14 Μαρτίου ο IDF πραγματοποιεί την επιχείρηση “Bringing Home the Goods” καταλαμβάνοντας τις παλαιστινιακές φυλακές. Ο Sadat οι Abu Golma, Rahima Rimawi, Hamdi Quran και Bassel al-Asmar συντελεστές της εκτέλεσης καταδικάζονται στη συνέχεια σε 100 χρόνια φυλάκισης από ισραηλινό δικαστήριο.

23 χρόνια μετά, κι ενώ τα σιωνιστικά παπαγαλάκια είναι έτοιμα να πανηγυρίσουν το θάνατο του ηγέτη της παλαιστινιακής Αντίστασης στη Γάζα, η ιστορική επιχείρηση των Ταξιαρχών Abu Ali Mustafa αποτελεί μια διαρκή υπόμνηση ότι η Αντίσταση δεν πρόκειται ποτέ να ηττηθεί, γιατί δεν είναι θέμα προσώπων- όσο σημαντικά κι αν είναι αυτά – αλλά παλλαϊκή υπόθεση ικανή να αναπληρώνει συνεχώς τις απώλειες της.