Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες της προσπάθειας της κυβέρνησης να αναστρέψει την ίδια την πραγματικότητα. Αστοχίες, γκάφες και ψέματα που μεταφράζοτναι σε παραπάνω νοσηλείες και θανάτους από Covid-19.

1) Το μέτρο 50+1 στα σχολεία

Δεν υπάρχει καμία επιδημιολογική λογική, στην οποία να έχει βασιστεί αυτό το μέτρο, όπως αποκάλυψε και μέλος της επιτροπής των λοιμοξιολόγων. Παράλληλα, τα σχολεία άνοιξαν σε μια περίοδο όπου είχε παρατηρηθεί αύξηση στα κρούσματα στις ηλικίες 4-18, με ένα στα πέντε κρούσματα να ανήκει στις προαναφερόμενες ηλικίες.

2) Τιμές PCR

Τα μοριακά τεστ θα έπρεπε να είναι δωρεάν για όλους, καθώς τα κέρδη και οι ζημιές δεν χωράνε σε καμιά συζήτηση που αφορά την υγεία των ανθρώπων ( πράγμα αδιανότητο σε μια καπιταλιστική οικονομία). Το αστείο της υπόθεσης με τις τιμές των PCR, είναι πως η κυβέρνηση φάινεται να πηγαίνει ενάντια στην ελεύθερη αγορά που ευαγγελίζεται.Το πλαφόν στα 47 € για το μοριακό τεστ, γίνεται και ΠΡΕΠΕΙ να μειωθεί. Από την στιγμή που η κυβέρνηση προχώρησε σε παρεμβατικές πολιτικές στην αγορά (επιβολή πλαφόν), το θέμα είναι να τις κάνει πιο αποδοτικές. Όπως θα λέγαν οι θιασώτες της ελεύθερης αγοράς, η αγορά “έστειλε τα σήματα της” (βλ. εδώ και εδώ) και έδειξε πως η μείωση του πλαφόν είναι εφικτή .

3) Μετά τις 5 μέρες δεν κολλάει

Σε αυτήν την δήλωση προχώρησε ο ακροδεξιός φασίστας Υπουργός Υγείας Πλέυρης. Πρόκειται για επιστημονικό θέμα κι αυτό προτείνουν οι ειδικοί “ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μηδαμινός ή έστω πολύ μικρός”. Ας ανοίξει κάνα βιβλίο μαθηματικών γενικής λυκείου ο κύριος Πλέυρης. Το μηδαμινός, με το πολύ μικρός, διαφέρει, ειδικά αν πρόκεται για έναν στους τρεις. Όταν μάλιστα μιλάμε για μια πανδημία, αυτή η διαφορά μεταφράζετε σε κρούσματα, νοσηλείες και θανάτους. Το μηδαμινός με το πολύ μικρός διαφέρει κατά μια ηθική αυτουργία στις κρατικές τους δολοφονίες.

4) Το PCR δεν συνταγογραφείται σε καμία χώρα

Σε αυτήν την δήλωση προχώρησε ο Πρωθυπουργός, σε συνέντευξη του, για να διαψευστεί (και πάλι μερικώς και στα πλαίσια φιλικού κλίματος) από τον ίδιο τον δημοσιογράφο που του έπαιρνε την συνέντευξη. Επίσης κάποτε πρέπει να τελειώσει αυτή η καραμέλα του επιχειρήματος ” ναι αλλά οι άλλοι δεν το κάνουν”. Αν αυτό αποτελεί έγκυρο επιχείρημα, τότε να δεχτούμε και το επιχείρημα ακροδεξιών ανεμβολίαστων ψεκασμένων ” ναι αλλά κανένας φίλος μου δεν το έκανε γιατί λένε ότι αλλάζει το ελληνικό DNA μου”.