Ξεσπά ο γιος της 70χρονης στην Καλαμάτα που πέθανε από στεναχώρια επειδή έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό.

«Ήταν ένας πραγματικός εξευτελισμός. Δεν άντεξε η μητέρα μου», είπε τονίζοντας ότι η τράπεζα απαντούσε αρνητικά στο αίτημα να μπορέσει να μείνει η ηλικιωμένη γυναίκα εκεί μέχρι τις 30 Απριλίου για να βρει κάποιο άλλο σπίτι να νοικιάσει.

«”Όχι, θα αναγκαστούμε να πάρουμε τον δρόμο της βίας“, αυτό μου είπαν. Η μητέρα μου στεναχωριόταν και έκλαιγε. Οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν τίποτα. Ούτε να το νοικιάσουμε δεν δέχθηκαν» ανέφερε.

«H μητέρα μου εργαζόταν και όσο δούλευε δεν χρωστούσε ένα σεντ. Δεν χρωστούσε σε κανέναν, όλοι την αγαπούσαν, όλους τους βοηθούσε και έβαλε και δικά της χρήματα. Πήρε ένα στεγαστικό δάνειο κάπου 80.000 με 90.000 ευρώ για να πάρει ένα σπιτάκι 77 τ.μ.», αποκαλύπτει ο γιος της άτυχης ηλικιωμένης μιλώντας στην εκπομπή Live News.

Η 70χρονη επί 15 χρόνια, δούλευε ένα περίπτερο στην Καλαμάτα το οποίο νοίκιαζε. Ήξερε πόσα έβγαζε κι είχε κι ένα κομπόδεμα στην άκρη. Τίποτα όμως, δεν έγινε, όπως τα υπολόγισε.

«Έφτασε η στιγμή όμως, που έχασε το περίπτερο, διότι πέθαναν οι ιδιοκτήτες και οι άδειες χάθηκαν. Τι δάνειο να πλήρωνε μετά; Δεν είχε λεφτά. Δεν μπορούσε μετά να αποπληρώσει τις δόσεις και στεναχωρήθηκε. Η τράπεζα έκανε ηλεκτρονικά τον πλειστηριασμό. Την ενοχλούσαν λέγοντας «θα σας βγάλουμε βιαίως». Της έκαναν ψυχολογικό πόλεμο», δηλώνει ο γιος της 70χρονης.

Το σπίτι το έχασε. Δεν μπόρεσε να πληρώσει τις δόσεις… Η κ.Καίτη, χωρίς δουλειά, χωρίς λεφτά, έβλεπε τη ζωή της να καταρρέει… Τους τελευταίους 6 μήνες ζούσε μ’ ένα επίδομα 347 ευρώ και με αυτά τα χρήματα τώρα, έπρεπε να βρει ένα άλλο σπίτι να νοικιάσει για να ζήσει.

«Δεν δέχτηκε παράταση η τράπεζα…. «Να σας πληρώσουμε εμείς» λέω, δεν δέχτηκαν. Δεν είναι υποχρεωμένοι μου είπαν. Δεν βρίσκαμε και σπίτι. Της έβγαλα εγώ τα χαρτιά, ανασφάλιστων υπερηλίκων σύνταξη , για το επίδομα των 347 ευρώ. Τι να πληρώσει δηλαδή; Ποιο ενοίκιο να βρει; Ποιο ρεύμα να πληρώσει;», επισημαίνει ο γιος της ηλικιωμένης.

Σύμφωνα με τον γιο της, το «χτύπημα» της μοίρας ήταν πολύ δυνατό για να το αντέξει. Όταν η πόρτα του σπιτιού που είχε αγοράσει με το δάνειο, έκλεισε πίσω της, η 70χρονη, λύγισε…

«Βρήκαμε σπίτι 20 χιλιόμετρα μακριά ήταν από την Καλαμάτα, σε μία ερημιά, σε τρεις ημέρες στεναχωρήθηκε, είπε «αυτό ήταν», με το που βγήκε από το σπίτι το παλιό, έφτασε στο καινούργιο, έπεσε, δεν μπορούσε να περπατήσει, περάσαμε εγκεφαλικά. «Θέλω να πεθάνω» μου έλεγε και πέθανε στο νοσοκομείο. Παρασκευή βράδυ την πήγαμε στο νοσοκομείο, Σάββατο 19 Φλεβάρη πέθανε το πρωί», αποκαλύπτει ο γιος της 70χρονης.

Ο θάνατος της 70χρονης γυναίκας έχει βυθίσει στο πένθος τα μέλη της οικογένειά της που αδυνατούν να δεχτούν τον άδικο χαμό της.