Εχθές (28-2) ήταν προγραμματισμένη η δίκη του σύντροφου Κώστα Κ για την επίθεση στο σπίτι και το αυτοκίνητο του χρυσαυγίτη δημοτικού σύμβουλου Καλλιθέας, Τρύφωνα Μπουγά.

https://athens.indymedia.org/post/1617118/

Ήδη από τις 8:30 το πρωί (για να αποφύγουν δυσάρεστες συναντήσεις κατά την προσέλευσή τους) ο Μπουγάς με κουστωδία πληρωμένων μπράβων (τουλάχιστον οκτώ), τους οποίους συντόνιζε ο Φραγκάκης, οπαδός του Παναθηναϊκού και συνήθης συνοδός του Κασιδιάρη, είχαν πιάσει την είσοδο του κτιρίου 2, σε συνεχή συνεννοήση με την ισχυρή αστυνομική δύναμη (διμοιρία ΜΑΤ, πλήρωμα ΟΠΚΕ, λοιποί ένστολοι και ασφαλίτες).

Πιστεύοντας ότι έχουν υπεροχή απέναντι στους πρώτους σύντροφους και συντρόφισσες που άρχισαν να φτάνουν στις 9:00, επέμεναν να το παίζουν άνετοι και να προκαλούν.

Όταν όμως λίγο αργότερα οι συντρόφισσες-σύντροφοι που πλήθαιναν συγκροτήθηκαν σε σώμα και κινήθηκαν αποφασιστικά προς την είσοδο του κτιριού 2, μπράβοι και φασίστες έτρεξαν πίσω από τις γραμμές των μπάτσων όπου και παρέμειναν για τις επόμενες ώρες. Από εκείνη τη στιγμή, ακόμα και για την παραμικρή τους μετακίνηση προσέφευγαν στην προστασία των ΜΑΤ που τους συνόδευαν μέχρι και να επιστρέψουν.

Ο Μπουγάς έχασε το εριστικό του ύφος και μέσω του δικηγόρου του έριχνε γέφυρες ότι θα μπορούσε να ανακαλέσει την κατάθεσή του και να ζητήσει την παύση της δίωξης του συντρόφου, υπό τον όρο ότι το αντιφασιστικό κίνημα δεν θα ξανα-ασχοληθεί μαζί του και θα μπορέσουν να φύγουν ανενόχλητοι. Εννοείται πως καμία τέτοια διαβεβαίωση δεν έλαβε, ενώ για το αν θα ζητούσε την παύση της δίωξης, αυτό ήταν δικό του ζήτημα το οποίο ο κατηγορούμενος σύντροφος δεν θα διαπραγματευόταν.

Ο φασίστας μαυραγορίτης Μπουγάς δήλωσε στην έδρα πως θεωρεί το όλο θέμα λήξαν, ενώ όταν ζητήθηκε από τον σύντροφο να κάνει αντίστοιχη δήλωση, αυτός αρνήθηκε να δώσει μια τέτοια απάντηση. Ωστόσο, η έδρα αποφάσισε την απαλλαγή του. 

Οι συντρόφισσες-συντροφοι συγκεντρώθηκαν με συνθήματα έξω από το κτίριο 2 όπου όλες οι αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν για να συνοδεύσουν φασίστες και μπράβους. Η αστυνομική ασπίδα συνεχίστηκε ως και την οδό Ευελπίδων όπου τους έβαλαν σε ταξί και τους φυγάδευσαν. Δυο μπράβοι που πήγαν να πάρουν τη μοτοσυκλετα τους κυνηγήθηκαν από σύντροφους/-ισσες, με ΜΑΤ και ΟΠΚΕ να επεμβαίνουν για να τους προστατεύσουν. 

ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ… ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟ.