Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές | Αλληλεγγύη στους 2 διωκόμενους αντιφασίστες [16/9, 09:00, Εφετείο]

Τη Δευτέρα 16/9, θα ξεκινήσει η δίκη των δυο αντιφασιστών συντρόφων που διώκονται για επιθέσεις σε γραφεία της Χ.Α. την περίοδο 2017-2019. Το κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε αμέσως μετά τις συλλήψεις των συντρόφων και αγκάλιασε την υπόθεση στηρίζοντας υλικά και πολιτικά τους δυο αντιφασίστες, θα είναι και πάλι εκεί για να στείλει το μήνυμα πως οι συντρόφισσες και οι συντροφοι που διώκονται για αντιφασιστικές δράσεις δεν είναι μόνες και μόνοι απέναντι στους σχεδιασμούς των κρατικών μηχανισμών.

Η αναβάθμιση του κατηγορητηρίου με τις διατάξεις του 187 και 187α, στηρίχτηκε στη συνένωση σε μια δικογραφία ενός συνόλου επιθέσεων – εμπρησμών, ξυλοδαρμών, φθορών- κατά δομών και προσώπων της Χ.Α. που αποδόθηκαν στην υποτιθέμενη οργάνωση «Ταξιαρχία». Το κράτος, μέσω των δικαστικών του μηχανισμών, επιχειρεί να φυλακίσει τους δυο συντρόφους με την αρωγή μαρτύρων κατηγορίας από την πλευρά της Χ.Α. και της – πάντα συνεργαζόμενης με αυτήν-αστυνομίας . Κασιδιάρης, Μιχαλολιάκος, πυρηνάρχες και υπεύθυνοι γραφείων που έκλεισαν μετά από τις επιθέσεις αυτές, θα κληθούν στη δίκη να καταθέσουν – υπό την προστασία της αστυνομίας- εναντίον των συντρόφων. Ο κόσμος του αντιφασισμού, του ριζοσπαστικού κινήματος, θα είναι και στη δίκη αυτή παρών. Μέσα και έξω από τις αίθουσες, θα στείλει ξανά το μήνυμα πως καμία σπιθαμή γης δεν είναι φιλόξενη και ασφαλής για τους ρουφιάνους φασίστες. Η πολιτική δίκη των 2 συντρόφων είναι υπόθεση όλου του ανταγωνιστικού κινήματος και κανένας χώρος δεν πρέπει να αφεθεί σε αυτήν για παρουσία ή και λόγο του φασιστικού οχετού.

Η εποχή της κρίσης που ανέδειξε και γιγάντωσε , πριν 15 πλέον χρόνια, το ακροδεξιό φαινόμενο στην ελληνική του εκδοχή είναι ακόμα εδώ. Ο αντιφασιστικός αγώνας, σε όλες του τις μορφές και με όλα τα μέσα, είναι ακόμα επίκαιρος και απαραίτητος όσο ίσως ποτέ. Σε μια συγκυρία που συνθέτει ξανά ένα έδαφος εύφορο για την ανάπτυξη της Ακροδεξιάς και με τους φασίστες να επιχειρούν και πάλι μια στοιχειώδη ανασυγκρότηση, οι αντιφασιστριες και οι αντιφασίστες καλούνται ξανά να εξαφανίσουν από το δημόσιο λόγο και χώρο τα τσιράκια του κράτους και του κεφαλαίου. Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό πάντα ήταν και είναι αντικρατικός, αντικαπιταλιστικός αγώνας. Στις 16/9 θα είμαστε όλες και όλοι εκεί, δίπλα στους συντρόφους και απέναντι στους φασίστες.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

(πηγή Αthens Indymedia)