📣📣Την Πέμπτη 3/10, μετά την συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, θα πραγματοποιηθεί στις 21.00 η προβολή του ντοκιμαντέρ Gaza Fights for Freedom (2019, ελλην. υπότιτλοι). Στην αυλή του πολιτικού χώρου της Ταξικής Αντεπίθεσης (Καλλιδρομίου 49, Εξάρχεια)

👉Στο χώρο θα λειτουργεί μπαρ και θα διατίθεται έντυπο υλικό και μπλούζες της ομάδας.

Gaza Fights For Freedom | Ένα ντοκιμαντέρ για τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για τη λευτεριά του

Το ντοκιμαντέρ της δημοσιογράφου Abby Martin “Gaza Fights For Freedom” είναι ένα δριμύ κατηγορώ εναντίον του ισραηλινού κράτους και των δυνάμεων ασφαλείας του και ταυτόχρονα μια πολιτική κατάθεση υποστήριξης του αγώνα του παλαιστινιακού λαού για την απελευθέρωση του. Γυρίστηκε το 2019 στην κορύφωση των κινητοποιήσεων της “Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής”. Οι κινητοποιήσεις της Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής ξεκίνησαν στα τέλη Μαρτίου του 2018 και διήρκησαν ως τον Δεκέμβριο του 2019. Περιλάμβαναν συνεχείς διαδηλώσεις και συγκρούσεις με τις κατοχικές αρχές στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ και συγκεκριμένα στη «νεκρή ζώνη» που έχει επιβάλει το Ισραήλ, μια εκτεταμένη στρατιωτικοποιημένη «ζώνη ασφαλείας» που καταλάμβανε σημαντική έκταση καλλιεργήσιμης γης της περιοχής. Στόχος των κινητοποιήσεων ήταν να αναδειχθούν οι συνθήκες ζωής των κατοίκων της «μεγαλύτερης υπαίθριας φυλακής του πλανήτη» και το δικαίωμα των Παλαιστίνιων προσφύγων για την επιστροφή στις εστίες τους. Την πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων, στις 30 Μαρτίου (επέτειος μιας παλαιστινιακής εξέγερσης το 1976 στο Ισραήλ που πνίγηκε στο αίμα) ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ κατά των Παλαιστίνιων διαδηλωτών, ενώ μη-επανδρωμένα αεροσκάφη έριχναν μαζικά δακρυγόνα. Υπήρξαν 15 νεκροί και σχεδόν 1.500 τραυματίες (ανάμεσά τους 150 παιδιά). Οι διαδηλώσεις όμως συνεχίστηκαν για μήνες με αποφασιστικότητα, κατορθώνοντας τους μήνες που ακολούθησαν, παρά το βαρύ φορτίο αίματος που κατέθεσαν (200 νεκροί και χιλιάδες τραυματίες ), να κάνουν γνωστά στο ευρύ κοινό τα ζητήματα της ισραηλινής κατοχής και να συγκροτήσουν ένα μαζικό κίνημα με δεσμούς ακατάλυτους ως σήμερα.
Προβάλλοντας σπάνια αρχειακά πλάνα, αποκλειστικά στοιχεία και σπάνιες μαρτυρίες πρωταγωνιστών του κινήματος που δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας και με μια αριστοτεχνική σκηνοθετική προσέγγιση το ντοκιμαντέρ μας μεταφέρει στην πραγματικότητα του αγώνα του παλαιστινιακού λαού, συμβάλλοντας στην κατανόηση της ιστορίας του και ως εκ τούτου στην ανάπτυξη της πολιτικής θεώρησης για το χαρακτήρα του.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗΣ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΡΌΜΟ!