Ταξική Αντεπίθεση | Κάλεσμα στη διαδήλωση προς τις πρεσβείες ΗΠΑ – Ισραήλ [Δευτέρα 7/10,Μέγαρο Μουσικής, 19:00] και ανάρτηση γιγαντοπανό στη γέφυρα της Κατεχάκη

Ένα χρόνο μετά την 7η Οκτώβρη 2023: Η παλαιστινιακή αντίσταση είναι δίκαιη, λαϊκή, επαναστατική και θα νικήσει!
Ένα χρόνο μετά τη στρατιωτική επιχείρηση «Πλημμύρα του Al Aqsa», ο παλαιστινιακός λαός και η αντίσταση του στέλνουν μήνυμα διεθνιστικό και πανανθρώπινο. Μήνυμα αλληλεγγύης και αγώνα στους λαούς όλου του κόσμου που μάχονται ενάντια στους δυνάστες τους, μήνυμα ότι η αντίσταση μπορεί, κάτω ακόμα και από τις πιο δύσκολες συνθήκες, να αναπτυχθεί και να νικήσει.

Ένα χρόνο μετά την 7η Οκτώβρη, η Παλαιστίνη επιβεβαιώνει αυτό που η ιστορική πείρα έχει πολλαπλά αποστάξει. Καμιά δύναμη πυρός, κανένα όπλο μαζικής καταστροφής, καμιά εθνοκάθαρση δεν μπορεί να νικήσει λαούς ενωμένους και αποφασισμένους, λαούς επαναστατημένους. Ένας τέτοιος λαός ήταν, είναι και θα είναι ο παλαιστινιακός. Την ώρα που ο σιωνιστικός στρατός υπό τις ευλογίες των ΗΠΑ και τη συναίνεση της ΕΕ κλιμακώνει το δικαίωμα του «στην αυτοάμυνα», δηλαδή στην εξόντωση του λαού της Γάζας, από τα ερείπια των σπιτιών και τους μαζικούς τάφους ξεπροβάλλει σαν φάρος και οδηγός το φως της λαϊκής αντίστασης, του αντάρτικου, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς. Εκείνο το φως που έκανε μέσα στους αιώνες τους λαούς, τους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους όλου του κόσμου να κάνουν πράξη το NO PASSARAN απέναντι στους δυνάστες τους. Από την Ισπανία του 1936 ως τα βουνά της Ελλάδας το 1946-49 και από την Κομμούνα του Παρισιού και το Σικάγο ως τη Κούβα, την Αλγερία και το Βιετνάμ.

Αυτή ήταν άλλωστε πάντα η δύναμη του παλαιστινιακού αγώνα. Ακόμα κι όταν τα ιδεολογικά του γνωρίσματα – όπως αυτά που ηγεμονεύουν σήμερα- απέχουν πόρρω από τα δικά μας, είναι τέτοια η λαϊκή του βάση και ο δίκαιος χαρακτήρας του, τέτοια η πραγματική σύγκρουση του με τον ιμπεριαλισμό και την αποικιοκρατία και τέτοια η υπονόμευση που παράγει σε δομικούς πυλώνες του διεθνούς καπιταλιστικού στάτους κβο -όπως είναι αυτός της Μ. Ανατολής-, που δεν μπορεί παρά να γεννά τεκτονικούς τριγμούς στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό καπιταλιστικό σύστημα. Τριγμούς που ένα εξοπλισμένο πολιτικά, ιδεολογικά και οργανωτικά κίνημα μπορεί να μετατρέψει σε ανοιχτά πεδία αντικαπιταλιστικής και αντιιμπεριαλιστικής σύγκρουσης με τον δικό του εχθρό, αυτόν που βρίσκεται “μέσα στην ίδια του τη χώρα”.

Αντιλαμβανόμενοι την αλληλεγγύη στην πάλη του παλαιστινιακού λαού για τη λευτεριά του ως διεθνιστικό καθήκον και συνάμα ως κεντρικό επίδικο της εγχώριας ταξικής πάλης, καλούμε σε επαγρύπνηση και επιφυλακή όλες τις εργατικές, λαϊκές, νεολαιίστικες δυνάμεις μπροστά στις εξαιρετικά επικίνδυνες εξελίξεις που ανοίγει η ιμπεριαλιστική σιωνιστική εκστρατεία – και βέβαια η πολύμορφη συμμετοχή του ελληνικού καπιταλισμού σε αυτήν- στην Παλαιστίνη, τον Λίβανο, την Υεμένη και όλη τη Μέση Ανατολή.

Στις 7 Οκτωβρίου 2024 σηκώνουμε ψηλά τη σημαία του προλεταριακού διεθνισμού, υψώνοντας το λάβαρο της Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίσταση του, γνωρίζοντας καλά ότι η αντίσταση αυτή ως αγώνας «υπέρ βωμών και εστιών», ως αγώνας λαϊκός, δίκαιος και επαναστατικός είναι και δικός μας αγώνας, αναπόσπαστο μέρος της πάλης μας για την κοινωνική και ταξική απελευθέρωση.
Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Νίκη στην αντίσταση των λαών του Λιβάνου, της Υεμένης, της Μέσης Ανατολής

Θάνατος στον σιωνισμό και των Ιμπεριαλισμό

Ταξικό Διεθνιστικό Μπλόκο στη συμμετοχή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική εκστρατεία στη Μέση Ανατολή

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)