Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση | Αλληλεγγύη στον αγωνιστή Πολύκαρπο Γεωργιάδη

📍Εφετείο: Δευτέρα 7/10 στις 9.30πμ, στην Λουκάρεως

Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020 “ανώνυμος” πληροφοριοδότης, στο επαναλαμβάνομενο κλασσικό αφήγημα του “ανώνυμου” τηλεφωνήματος (στο χωρίς αναγνώριση κλήσης σταθερό), της Αντιτρομοκρατικής, υποδεικνύει χώρο στο Κουκάκι ο οποίος νοικιαζόταν νόμιμα ως αποθήκη εκδοτικού εγχειρήματος από τον αγωνιστή Πολύκαρπο Γεωργιάδη.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2020, ο σύντροφος Πολύκαρπος Γεωργιάδης συλλαμβάνεται έξω από αυτήν την αποθήκη και στην έρευνα που ακολουθεί στο χώρο εντοπίζονται μεταξύ άλλων, ποσότητα εκρηκτικής ύλης, σφαίρες και πυροκροτητές.

Το όνομα του συντρόφου καθώς και η πολιτική, κινηματική, αγωνιστική του διαδρομή δίνουν το έναυσμα για ένα νέο κυνήγι μαγισσών. Οι συνήθεις αστυνομικές διαρροές τροφοδοτούν τα ανθρώποφάγα, κρατικοδίαιτα Μ.Μ.Ε. τα οποία στήνουν και προδιαγράφουν το πλαίσιο της δίωξης του συντρόφου. Χωρίς το παραμικρό στοιχείο δηλώνουν εμφατικά την εξάρθρωση τρομοκρατικών οργανώσεων, βαφτίζουν την αποθήκη σε γιάφκα και τον σύντροφο ως μέλος- ηγετικό στέλεχος οργάνωσης, συγγραφέα προκηρύξεων, αποθηκάριο και διανομέα οπλισμού προς άγνωστους συνεργούς του για έκνομες ενέργειες.

Έτσι μια απλή οπλοκατοχή πλημμεληματικού χαρακτήρα (ούτε καν σε ίδιο μέγεθος και σοβαρότητα με παρόμοιες υποθέσεις οι οποίες εμφανίζονται συχνά-πυκνά ανά το πανελλήνιο και περνάνε στα ψιλά γράμματα των δικαστηρίων και των Μέσων), αναβαθμίζεται ανεδαφικά στο κακούργημα της κατοχής προς διάθεση σε τρίτους για τη διάπραξη κακουργήματικών πράξεων, εξέλιξη που οδηγεί στην 18μηνη προφυλάκιση του συντρόφου εν αναμονή του δικαστηρίου.

Στις 2 Μαρτίου 2022 ολοκληρώθηκε το πρωτόδικο δικαστήριο το οποίο στην αποφασή του υιοθέτησε, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, το αβάσιμο αφήγημα της Αντιτρομοκρατικής, διατηρώντας την κακουργηματική διάσταση της δίωξης (διάθεση σε τρίτους), καταδικάζοντάς εντέλει τον σύντροφο σε 5 χρόνια με αναστολή, φανερώνοντας έτσι την πολιτική διάσταση της υπόθεσης η οποία και αποτέλεσε το κέντρο βάρους για τη διαμόρφωση της έωλης απόφασης.

Την Δευτέρα 7/10, έχει οριστεί το εφετείο για την υπόθεση του συντρόφου Πολύκαρπου Γεωργιάδη όπου και θα αποφασιστεί εάν η δίωξη θα παραμείνει κακουργηματικού χαρακτήρα οδηγώντας τον σύντροφο ξανά στην φυλακή ή εάν θα υποβαθμιστεί στον πλημμεληματικό χαρακτήρα που της αρμόζει διασφαλίζοντας την ελευθερία του.

Είναι διαχρονικά σαφείς οι πολιτικές και ταξικές εκφάνσεις της Δικαιοσύνης στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των συμφερόντων των ισχυρών καθώς η διαδικασία συγκρότησης του νομικού πλαισίου και η εφαρμογή του είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την κοινωνική συνθήκη που διαμορφώνει η εκάστοτε πολιτική εξουσία της εποχής. Αυτό που δεν αλλάζει σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή είναι η αντιμετώπιση που επιφυλάσσεται στους αδύναμους, τους φτωχούς και τους λογιζόμενους ως ταξικούς εχθρούς του συστήματος εξουσίας.

Γι’αυτό την ίδια στιγμή που πολιτικά σκάνδαλα και μίζες μένουν ορφανά, επώνυμοι βιαστές ξεπλένονται και λαμβάνουν μεταχείριση-χάδι, υπεύθυνοι κρατικών εγκλημάτων οπως στα Τέμπη κυκλοφορούν προκλητικοί και ελεύθεροι, επιχειρηματίες κερδοφορούν καταστρατηγόντας τα εργατικά κεκτημένα διαμορφώνοντας συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα με τα εργατικά ατυχήματα, τους θανάτους και τους τραυματισμούς να είναι καθημερινοι, την ίδια στιγμή αστυνομικά όπλα στρέφονται αυτοβούλως και ατιμώρητα προς μετανάστες και φτωχοδιάβολους, αστυνομικά γκλοπ και δακρυγόνα πνίγουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε ένα ανεξέλεγκτο όργιο καταστολής, αστυνομικές και δικαστικές μεθοδεύσεις προσπαθούν να τυλίξουν αγωνιστές σε μια κόλλα χαρτί ενώ φτωχοί βιώνουν την εξάντληση της επιείκειας των δικαστών χάνοντας τα σπίτια τους για μικροχρέη και λαμβάνοντας δυσανάλογες ποινές για μικροπαραβάσεις.

Αυτή η συνθήκη διαμορφώνει τους νομοθετικούς και εκτελεστικούς όρους εκφοβισμού και πειθάρχησης της κοινωνίας μέσω της αυταρχικοποίησης της καταστολής, μέσω της αυστηροποίησης του νομικού πλαισίου, μέσω της προσπάθειας εξόντωσης του αγωνιστικού πνεύματος με έναν κυκεώνα πολιτικών διώξεων. Συνθήκη που διαμορφώνεται ως προετοιμασία καταστολής των κοινωνικών αντιδράσεων στο μέλλον της φτωχοποίησης, του εκφασισμού και του πολέμου που μας επιφυλάσσουν. Ως μέσο καταστολής της ταξικής οργής για τα δεινά που βιώνουμε στον βωμό του κέρδους του Κεφαλαίου.

Σαν μια τέτοια περίπτωση αντιλαμβανόμαστε την υπόθεση του συντρόφου Πολυκάρπου Γεωργιάδη. Μια υπόθεση η οποία αφορά όλο τον κόσμο του αγώνα, μια υπόθεση που θα μας βρει συνειδητά αλληλέγγυους όπως σε κάθε αγωνιστή ο οποίος βιώνει την εκδίκητική μεταχείριση του Κράτους ως αποτέλεσμα της αγωνιστικής του στάσης και δράσης.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον διωκόμενο αγωνιστή Πολύκαρπο Γεωργιάδη, την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 9:30, στον 6ο όροφο στο Εφετείο στη Λουκάρεως.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ.

Διαρκής Αγώνας ★ για την ταξική απελευθέρωση