Παρέμβαση με τρικάκια μέσα και έξω από τη Σχολή Ευελπίδων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16/12 από την Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές, σε ένδειξη αλληλεγγύης και διεκδικώντας την άμεση αποφυλάκιση του συντρόφου Χάρη Μαντζουρίδη, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος εδώ και δύο μήνες στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Δαφνί.

Η συνέλευση σε ανακοίνωσή της στο Indymedia αναφέρει::

“Η κλονισμένη ψυχική υγεία του Χάρη είναι συνέπεια ενός κρατικού εγκλήματος που διεξάγεται εις βάρος του και που τον οδήγησε στον σοβαρό αυτοτραυματισμό του στις φυλακές Κορυδαλλού και σε δύο απόπειρες αυτοκτονίας, μία στο Αττικό νοσοκομείο και μία στο νοσοκομείο Δαφνί.

Δύο μήνες μετά από τη νοσηλεία του συντρόφου με βαριά φαρμακευτική αγωγή στο ΨΝΑ, η εκδικητικότητα του κράτους απέναντι στον Χάρη, εκδικητικότητα που οφείλεται στην πολύχρονη παρουσία και συμμετοχή του στο αναρχικό κίνημα, ξεπέρασε κάθε όριο. Στις 15/12, ο σύντροφος έλαβε κλήση από το συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού, κατηγορούμενος για τα πειθαρχικά παραπτώματα της ψευδούς απόπειρας αυτοκτονίας, του ψευδούς αυτοτραυματισμού και της απόπειρας απόδρασης στις 19 Οκτωβρίου. Την ίδια στιγμή, η φρουρά πιέζει διαρκώς τον σύντροφο, με στέρηση επισκεπτηρίων, απαγόρευση επικοινωνίας, απαγόρευση εξόδου από το θάλαμο, υποτιμητικά σχόλια και τραμπουκισμούς.

Να μην αφήσουμε να συνεχιστεί κι άλλο αυτό το κρατικό έγκλημα.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥΡΙΔΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ

ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ”

Η σύντροφος του Μ.Κ. με επιστολή της στο omniatv καταγγέλλει:

Ο σύντροφός  μου, Χάρης Μαντζουρίδης,  μετά από τον αυτοτραυματισμό του στις 19/10/2021 στις φυλακές Κορυδαλλού κρατείται φρουρούμενος στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Δαφνί. Ο αυτοτραυματισμός του ήρθε σαν συνέχεια των κρίσεων πανικού που είχε κατά τη διάρκεια παραμονής του στη ΓΑΔΑ από τις 13/10/2021 μέχρι και την προφυλάκισή του στις 18/10/2021, κρίσεις οι οποίες κορυφώθηκαν με την άφιξή του στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης.

Σήμερα, και ενώ αναμένουμε την απόφαση του ανακριτή για την αίτηση αποφυλάκισης που καταθέσαμε λόγω  της επιβαρυμένης  ψυχικής του κατάστασης, του γνωστοποιήθηκε από την εισαγγελέα της φυλακής ότι θα περάσει πειθαρχικό με κατηγορίες  για  «ψευδή» αυτοτραυματισμό, όπως επίσης και για απόπειρα απόδρασης που αφορά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε στο Αττικό νοσοκομείο.

Όλο αυτό το διάστημα που νοσηλεύεται στο Δαφνί, σχεδόν δύο μήνες, ο Χάρης παίρνει βαριά φαρμακευτική αγωγή, ενώ η επικείμενη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση μιας νέας απόπειρας αυτοκτονίας, η οποία παραλίγο να κοστίσει τη ζωή του.

Ο σύντροφός  μου, εν όψει της απόφασης του ανακριτή, δέχεται συνεχώς πιέσεις από το τμήμα εξωτερικής φρούρησης Κορυδαλλού, με στέρηση επισκεπτηρίων, απαγόρευση επικοινωνίας, απαγόρευση εξόδου από το θάλαμο, με υποτιμητικά σχόλια και τραμπουκισμους. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον πιέσουν και να του διαταράξουν την όποια ηρεμία μπορεί να βρει εκεί μέσα με πρωτοφανή εκδικητική διάθεση. Ίσως έτσι επιδιώκουν να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό, κάτι που ούτως ή άλλως δεν εξαρτάται από τον Χάρη, αφού η νοσηλεία του αποτελεί απόφαση των γιατρών που τον παρακολουθούν και κρίνουν την κατάστασή του ως ασταθή. Απόρροια της ασφυκτικής και εκδικητικής πίεσης της εξωτερικής φρουράς, είναι η επιδείνωση της κατάστασης του Χάρη. Η όλη μεταχείριση της υπόθεσης του συντρόφου μου από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του μέχρι σήμερα αποτελεί μια ειδική μεταχείριση άμεσα συνδεδεμένη με τη συμμετοχή του Χάρη στον αναρχικό χώρο.

Θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι πέρα από κρατούμενος αυτή τη στιγμή ο σύντροφος μου είναι κι ασθενής, ως τέτοια η ιδιότητα του ασθενούς υπόκειται στη φροντίδα και τις αποφάσεις του θεράποντος ιατρού και κανενός άλλου. Κάθε παρέμβαση στο έργο και την δουλειά του ιατρικού προσωπικού συνιστά εγκληματική ενέργεια και  υπόλογοι είναι οι ιθύνοντες της εξωτερικής φρουράς όσο και οι ίδιοι οι υπάλληλοι της”.

Πανό που τοποθετήθηκε στην Καβάλα σχετικά με την υπόθεση https://anarxikoikavalas.squat.gr/