Ομοφοβική επίθεση σημειώθηκε σε γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή, όπου δύο μαθήτριες δέχτηκαν απειλές, καθώς και λεκτικές επιθέσεις από συμμαθητές τους, επειδή στο πλαίσιο ανταλλαγής δώρων ενόψει των εορτών εντός του σχολείου, εμφάνισαν σημαιάκια με το ουράνιο τόξο.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην σχολική αίθουσα, όπου και πραγματοποιήθηκε η ανταλλαγή δώρων, παρουσία καθηγητή. Όταν μία από τις δύο μαθήτριες έδωσε σε συμμαθήτριά της τα σημαιάκια του pride, κάποιοι από τους συμμαθητές τους αντέδρασαν. Οι αντιδράσεις δεν σταμάτησαν εκεί. Μεταφέρθηκαν την ώρα του διαλείμματος, οπότε μία ομάδα μαθητών φέρεται να έσκισε κάποιες από τις σημαίες, επιτέθηκε λεκτικά εναντίον τους, τις απείλησε, χρησιμοποίησε ανάρμοστες φράσεις, ενώ φώναζε: “Δε χωρά η ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα“!

“Ποιος μας διασφαλίζει ότι δεν θα επαναληφθούν ανάλογες απειλές σε βάρος των παιδιών μας;” “Ποιος είναι υπεύθυνος να τα προστατέψει, αν όχι η διεύθυνση και οι καθηγητές;”, αναρωτιούνται οι γονείς των κοριτσιών.

Έτσι περιγράφει μέρος του περιστατικού στο GRTimes, μία από τις δύο μαθήτριες: “Μαζί με τα δώρα, τα πράγματα μας (και τις σημαίες στα χέρια) προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτήν την απόσταση των 50 m από την τάξη στο γραφείο. Μέσα σ’ αυτά τα 50 m, 20 με 25 αγόρια άρχισαν και μας κυνηγούσανε, μας απειλούσαν, προσπαθούσαν να μας πιάσουν και να μας σκίσουν τις σημαίες. Μόλις φτάσαμε στο γραφείο επειδή από κάτω είχαν μαζευτεί γύρω στα 60 άτομα να μας φωνάζουν π@@νες, σατ@@ριες, κάτω οι gay στην Ελλάδα, θα σας βιάσουμε, Θα σε σκοτώσουμε Κλπ”.

Όταν λέμε “εμείς, ο λαός” εννοούμε όλες και όλοι μας και μέσα στην τάξη και τις καταπιεζόμενες μάζες καμία διαίρεση και καμία κανιβαλιστική βία με έμφυλα ή φυλετικά κριτήρια δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή.