Σε ένα πρόσφατο δημοσίευμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός επικρατείας Ακης Σκέρτσος, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά πως οι κυβερνώντες, πάσης φύσεως, στο καπιταλιστικό σύστημα, είναι ή επικίνδυνα ηλίθιοι ή ηλίθια επικίνδυνοι.

Υπερασπιζόμενος την επιλογή της κυβέρνησης για το ανεύθυνο άνοιγμα των σχολείων, χρησιμοποιήσε έναν συνδυασμό δήθεν επιστημονικοφάνειας και συναισθηματισμού που ακούγεται σαν κακόγουστη φάρσα.

Τόσο μεγάλη κάψα έχουν για τις λιγότερο προνομιούχες οικογένειες, που έπειτα από 3 lockdown έχουν αποτύχει να ενισχύσουν ουσιαστικά τις κατεξοχήν δημόσιες δομές που αυτές χρησιμοποιούν (ΕΣΥ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μικρότερα τμήματα ανά τάξη στα σχολεία). Τόσο πολύ ενδιαφέρονται για τις λιγότερο προνομιούχες οικογένειες, που έχουν βάλει στο μάτι την ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας.

Τι λένε όμως τα στατιστικά

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2021, εξετάζοντας την μηνίαια κατανομή των κρουσμάτων ανά ηλικιακή ομάδα δεν παρατηρούμε τίποτα παραπάνω από τα αυταπόδεικτα και αυτά που βιώσαμε. Η ηλικιακή ομάδα που αναφέρεται στα παιδιά μικρότερα των δεκαπέντε ετών, έχει μια ολοφάνερα αυξανόμενη συμμετοχή στο σύνολο των κρουσμάτων από την στιγμή που άνοιξαν τα σχολεία και έπειτα. Αντίθετα, η ομάδα που εμφάνισε αύξηση κρουσμάτων μέσα στο καλοκαίρι ήταν η ηλικιακή ομάδα των 15-24 στην οποία ανήκουν οι φοιτήτριες και οι φοιτητές. Είναι ξεκάθαρο πως το « Κάντε το εμβόλιο και παρτάρετε σαν να μην υπάρχει κοροναϊός» της κυβέρνησης του κυρίου Σκέρτσου προς τη νεολαία ευθύνεται για αυτό.

Είναι ξεκάθαρο πως για αυτό ευθύνεται επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης που στηρίζει την χειραγώγηση της επιστήμης «για να φαίνεται υγειονομικά υπεύθυνη η χώρα», προκειμένου να μην πληγεί ο τουρισμός. Είναι ξεκάθαρο πως για αυτό ευθύνεται η επένδυση αποκλειστικά στη διχοτόμηση μεταξύ εμβολιασμένων/ανεμβολίαστων, μέσα από απαράδεκτες κινήσεις επίπληξης που απλά πολώνουν το κλίμα, αντί να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα. Ποια είναι αυτά; Επειδή το κυβερνητικό επιτελείο έχει ενα φετίχ με τα νούμερα μόνο όταν αυτά το συμφέρουν (ή όταν μπορεί να τα μαγειρέψει): Τα περισσότερα κρούσματα παρουσιάζονται στις ηλικίες 25-49, κατεξοχήν παραγωγικές ηλικίες, και παρ’ όλα αυτά δεν έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς.

ΥΓ: Η επιστήμη δεν διακατέχεται από βεβαιότητες αλλά ταυτόχρονα τα μνημόνια ήταν αναγκαία για να τονωθεί η οικονομία και να καλυτερεύσουν η ζωες μας. Άρα βάση μιας αβεβαιότητας σκλαβώθηκε μια γενιά με χρέη και παγιδεύθηκε σε δουλείες δίχως μέλλον.

Ελλάδα 2.0, 2.0 να είναι οι ώρες σας.