Τη δεδομένη στιγμή, με το πλέον απονομιμοποιημένο καπιταλιστικό κράτος να επιχειρεί σε κάθε σφαίρα της κοινωνικής ζωής την αποδυνάμωση της εργασιακής δύναμης, είναι σαφές στις συνειδήσεις όλων μας ότι μας στέλνουν καθημερινά στο σφαγείο για να διατηρηθεί η κερδοφορία του κράτους και των κεφαλαιοκρατών.

Το εργαλείο τους είναι εδώ και καιρό γνωστό: Μετακύλιση της ευθύνης από το κράτος και το κεφάλαιο προς το άτομο προωθώντας την ιδεολογία της ατομικής ευθύνης. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στην παρούσα συνθήκη με την ανάθεση της διενέργειας των self test σε γονείς, παιδιά και δασκάλους. Δεν γίνεται να τ’αφήσουμε να περάσει. Δεν γίνεται να απαλλάσσεται το κράτος από την ευθύνη για την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση του συστήματος υγείας. Θα εμποδίσουμε τον ηχηρό εξαναγκασμό των οικονομικών σχέσεων που στοχεύει στην κυριαρχία κεφαλαίου και κράτους πάνω στη λαϊκή βάση.

Συσπειρωνόμαστε στην Αθήνα την Τρίτη 11 Γενάρη στις 17.30 στο Υπουργείο Υγείας και στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 12 Γενάρη στις 13.30 μπροστά στο ΥΜΑΘ μαζί με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών,τις Ενώσεις Γονέων και τους μαθητές και την Πέμπτη 13 Γενάρη μαζί με τα εργατικά συνδικάτα για να διεκδικήσουμε:

-Την αραίωση των μαθητών στις τάξεις,

-Την διενέργεια μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ

-Την ενίσχυση του διδακτικού προσωπικού και του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων με μόνιμες προσλήψεις

-Την δωρεάν παροχή όλων των μέσων ατομικής προστασίας (π.χ. μάσκες ΚΝ95) σε όλο το προσωπικό και τους μαθητές στα σχολεία

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)