Αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών κατέθεσε σήμερα το πρωί η κυβέρνηση, προκειμένου να κριθεί η σημερινή 24ωρη απεργία που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο Παίδων Πεντέλης ως παράνομη και καταχρηστική, «προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία» και με το προκλητικό πρόσχημα ότι γίνεται «εν μέσω πανδημίας». Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει εντός της ημέρας.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την καταστολή σε βάρος των γιατρών του νοσοκομείου που αντιδρούν στην αναστολή των εφημεριών και τη μετατροπή του νοσοκομείου σε εμβολιαστικό κέντρο και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, όπου χιλιάδες παιδιά νοσούν μετά και το άνευ μέτρων προστασίας άνοιγμα των σχολείων.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό η κυβέρνηση, που εδώ και δύο χρόνια αρνείται να κάνει μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, να στελεχώσει τις δημόσιες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) προκειμένου να αναλάβουν τον αναγκαίο εμβολιασμό του πληθυσμού (ενηλίκων και παιδιών), να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, γεμίζοντας με ράντζα τα νοσοκομεία, κλείνοντας τμήματα και κλινικές, υπονομεύοντας την υγεία και τη ζωή του λαού, σήμερα να επιχειρεί να δικαιολογήσει την κατασταλτική πολιτική της κάνοντας  λόγο για «διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

Υπενθυμίζεται ότι η αναστολή των εφημεριών και η μετατροπή του νοσοκομείου σε εμβολιαστικό κέντρο αφήνει στον αέρα χιλιάδες οικογένειες στη ΒΑ Αττική και την Εύβοια, ενώ προκαλεί ντόμινο επιδείνωσης των προβλημάτων που ήδη υπάρχουν (πολύωρη αναμονή στα φρακαρισμένα επείγοντα, εντατικοποίηση του προσωπικού κ.ά.) και στα νοσοκομεία παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού».

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 13 Γενάρη στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης (συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου) αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, σε γενική τους συνέλευση σήμερα Τετάρτη, παρουσία της προέδρου και του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, καθώς και μελών του ΔΣ της ΟΕΝΓΕ.

Η απόφαση πάρθηκε «μετά την πρωτοφανή και αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου Υγείας στις 06/01/2022 να ανασταλούν οι εφημερίες του ΓΝ Παίδων Πεντέλης, με στόχο τη μετατροπή του σε mega εμβολιαστικό κέντρο παιδιών».

Σημειώνουν επίσης ότι «αποφασίστηκε συνάντηση επιτροπής εκπροσώπων με τον υπουργό Υγείας».

Συνεχίζοντας, αναφέρουν: «Μετά την εμμένουσα στάση του υπουργείου Υγείας να υλοποιήσει τις ειλημμένες αποφάσεις για απόσυρση του νοσοκομείου από τις 24ώρες εφημερίες, αποφασίζουμε:

24ωρη απεργία στις 13/01/2022 του ΓΝ Παίδων Πεντέλης (συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου), ζητώντας:

  • Να συνεχισθεί απρόσκοπτα η συμμετοχή του νοσοκομείου μας στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου Αττικής, δηλαδή καθημερινές εφημερίες 8.00-14.30 και 24ωρη εφημερία κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή του μήνα.
  • Να συνεχισθεί η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου με ενδεχόμενη αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στο μέτρο των δυνατοτήτων μας».

Πηγή: 902.gr