Σε κατάληψη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, προχώρησε ο Σύλλογος Φοιτητών του ιδρύματος, μετά από απόφαση της μαζικής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησαν χθες. Απαντούν στο κρατικό σχέδιο έντασης της καταστολής με αξιοποίηση του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου και την προχτεσινή εισβολή της Αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

«Η κυβέρνηση και η Πρυτανεία εντείνουν την καταστολή, αντί να κάνουν τα πάντα για την αποκάλυψη της αλήθειας και την απόδοση δικαιοσύνης για τη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων και καταγγελιών για ποινικά αδικήματα και υποθέσεις ακραίας σήψης στη σχολή μας!» αναφέρει μεταξύ άλλων στην απόφασή του ο Φοιτητικός Σύλλογος και τονίζει:

«Η υπόθεση εμπλοκής καθηγητή της σχολής μας σε κυκλώματα τοκογλυφίας και οι ανατριχιαστικές καταγγελίες για εμπλοκή του σε άλλα άθλια φαινόμενα και περιστατικά μας γεμίζουν με οργή και αποτροπιασμό!! Ακόμα μεγαλύτερη αγανάκτηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι η Σύγκλητος του Ιδρύματός μας και όσοι παραβρίσκονταν σε αυτή, το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση γνώριζαν για την υπόθεση αυτή και τη συγκάλυπταν», αναφέρεται στην απόφαση. Συνδέοντας τέτοια φαινόμενα με την επιχειρηματική δραστηριότητα του Πανεπιστημίου, τονίζουν πως «τα σχέδια της κυβέρνησης για ένταση της καταστολής και η πανεπιστημιακή αστυνομία όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν αυτά τα φαινόμενα, αλλά αντίθετα έρχονται να θωρακίσουν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας, από την προσπάθειά μας να αποκαλυφθούν τέτοια άθλια περιστατικά!

Για αυτό δυναμώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στην προώθηση περαιτέρω αντιδραστικών αλλαγών στα πανεπιστήμια, στην εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Καταδικάζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιταχύνει σχέδια καταστολής στα Ιδρύματα, αξιοποιώντας κυκλώματα και ενέργειες», σημειώνουν οι φοιτητές ζητώντας να διερευνηθούν οι υποθέσεις από τη Δικαιοσύνη και να αποδοθούν ευθύνες και διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας».

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες διεκδικούν:

 • Έξω η αστυνομία από τη σχολή μας! Καμία σκέψη για ένταση της καταστολής ενάντια στους φοιτητές. Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία.
   
 • Όχι στην εγκατάσταση τουρνικέ και καμερών στην ΑΣΟΕΕ. Κατάργηση του νόμου Κεραμέως Χρυσοχοϊδη. Καμία σκέψη για νέο νόμο-πλαίσιο. Όχι στις διαγραφές φοιτητών.
   
 • Ο συγκεκριμένος καθηγητής να απομακρυνθεί και η υπόθεση να διερευνηθεί άμεσα από τη δικαιοσύνη. Να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της Συγκλήτου από τη συνεδρίαση που αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα και να παραιτηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην συγκάλυψη.
   
 • Να παραιτηθεί ο πρύτανης Μπουραντώνης.
   
 • Διακοπή μαθημάτων στην επόμενη Γενική Συνέλευση.
   
 • Άμεση διαδικασία Συγκλήτου ανοιχτή και σε παρέμβαση προς όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.
   
 • Η ιδιότητα του καθηγητή να είναι ασυμβίβαστη με την επιχειρηματική δραστηριότητα.
   
 • Για τα μέτρα προστασίας της υγείας μας και την εξεταστική: 1) Δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapidtest για όλους τους φοιτητές. 2) Να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική! Να οριστεί ισότιμη εξεταστική για όλους τους φοιτητές με δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης. Εμβόλιμη εξεταστική για τους επί πτυχίω. 3) Όχι στις αλυσίδες μαθημάτων, τα όρια δήλωσης μαθημάτων και τα διάφορα φίλτρα για την εξεταστική.