Στις 17 Γενάρη του 2013 δολοφονείται από τoυς νεοναζί Χ.Στεργιόπουλο και Δ.Λιακόπουλο, μέλη της φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ο Shehzad Luqman (Σαχζάτ Λουκμάν) κοντά στο σπίτι του στα Πετράλωνα του την ώρα που πήγαινε στη λαϊκή για δουλειά. Η δολοφονία του όπως και η δολοφονία του Π.Φύσσα τον Σεπτέμβρη του 2013 ανήκουν σε μια σειρά φασιστικών επιθέσεων της Χ.Α. ενάντια σε αντεξουσιαστές, προσφυγές και μετανάστες. Το καπιταλιστικό ταξικό κράτος με τους μηχανισμούς καταναγκασμού του, εκείνη την περίοδο, προσπάθησε ξεκάθαρα να ασκήσει τον ηγεμονικό του ρόλο ως εγγυητής της ταξικής πολιτικής κυριαρχίας αποκρύπτοντας αρχικά τα ρατσιστικά-φασιστικά κίνητρα των δολοφονικών και εγκληματικών αυτών επιθέσεων. Αφήγημα που κατέρρευσε με την καταδίκη της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης, αποτέλεσμα των αγώνων του ισχυρού αντιφασιστικού κινήματος.

Στη σημερινή συγκυρία, που η ταξική θανατοπολιτική της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας έχει ισοπεδώσει τη λαϊκή βάση και την εργασιακή της δύναμη μέσα από τη διάλυση του Ε.Σ.Υ, τις εγκληματικές ανατιμήσεις βασικών αγαθών, το καπιταλιστικό κράτος αδυνατεί να νομιμοποιηθεί και καταφεύγει στους κατασταλτικούς του μηχανισμούς, προκειμένου να εξασφαλίσει την πειθάρχηση των υποτελών τάξεων ως εργατών και ως πολιτών.

Την ίδια στιγμή, το κράτος επιχειρεί να διασπάσει και να ατομικοποιήσει τον πληθυσμό μέσα από αφηγήματα ατομικής ευθύνης και αλλοτριωμένης συλλογικοποίησης (π.χ. βάσει εθνικότητας) με στόχο την αποτροπή δημιουργίας ταξικών συλλογικών αγώνων. Σε αυτή τη βάση από την αφετηρία της πανδημίας μέχρι σήμερα βλέπουμε να ξεπηδούν εκ νέου διάφορα μειοψηφικά εθνικιστικά-φασιστικά μορφώματα με αιχμή την ύπαρξη της πανδημίας και τον εμβολιασμό ως συνέχεια των διαδηλώσεων για τη Μακεδονία. Ξαναδίνοντας χώρο στον φασισμό.

Πάντα στο ίδιο φόντο και με τον ίδιο σκοπό. Να εμποδιστεί η συγκρότηση του προλεταριάτου ως συλλογικό δρών υποκείμενο ως η διαλύουσα όψη των υφιστάμενων καπιταλιστικών κοινωνικών σχέσεων.

Είμαστε υποχρεωμένοι-υποχρεωμένες, λοιπόν, να συντρίψουμε το καπιταλιστικό κράτος και των κλοιό των μηχανισμών καταναγκασμού του που καλλιεργούν φασιστικά ιδεολογήματα για να κατασπαράξουν το λαό. Είμαστε υποχρεωμένοι-υποχρεωμένες να αγωνιστούμε σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο, σε κάθε εργασιακό και κοινωνικό χώρο απέναντι στον ανορθολογισμό αντιδραστικών φασιστικών μειοψηφιών.

Να εκφράσουμε την εξεγερμένη συνείδησή μας σχηματίζοντας σχέσεις ταξικής αλληλεγγύης και δομές αυτοοργάνωσης για να καταργήσουμε την υπάρχουσα αποκτήνωση.

ΑΝΤΙΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

9 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ SHEHZAD LUQMAN

Το Σάββατο 15 Γενάρη, στην πλατεία Μερκούρη, στα Άνω Πετράλωνα, στις 12μ.μ.

Tαξική Αντεπίθεση Αθήνας (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)