Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο ΜΕΤ, τόπο συνάντησης και συνάθροισης της ελίτ της πόλης, μια αγέλη 3 ανδρών, γόνων επιφανών entrepreneur (όπως οι ιδιοκτήτες της εταιρείας Coca-Cola Τρία Έψιλον) και μανατζαρέων σε κυριλέ μαγαζιά της παραλίας, βιάζει μια 24χρονη κοπέλα.

Σύμφωνα με καταγγελίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αγέλη των 3 βιαστών αποτελεί κομμάτι μιας ευρύτερης ομάδας, που στο παρελθόν έχει προβεί σε ανάλογες πράξεις οι οποίες φυσικά, θάφτηκαν κάτω από το βάρος, της δύναμης που έχει αυτή η ομάδα στα χέρια της, με τη μορφή της κοινωνικής νομιμοποίησης που λαμβάνουν πάντα, τα καλά παιδιά, οι γόνοι εύρωστων οικογενειών, οι επιχειρηματικοί και πολιτικοί πυλώνες της Θεσσαλονίκης.

Αυτή τη φορά, το θύμα βρήκε τη δύναμη να καταγγείλει αυτό που συνέβη και άνοιξε ο ασκός του Αιώλου.

Η έκρηξη των περιστατικών έμφυλης βίας τον τελευταίο χρόνο, με διψήφιο αριθμό γυναικοκτονιών, ξυλοδαρμούς γυναικών, βιασμούς και συγκαλύψεις, φανερώνει πως ένα υπάρχει ένα βαθύ πρόβλημα πατριαρχίας στην ελληνική κοινωνία, που φυσικά με τη σειρά του δεν είναι κάτι αμιγώς καινούργιο, ωστόσο η ένταση του έχει πάρει πλέον διαστάσεις επιδημίας.

Και φαίνεται πως, η πατριαρχία δεν κάνει διακρίσεις. Εκδηλώνεται με την ίδια άνεση, στην ιδιωτικότητα των μικρών ενοικιαζόμενων σπιτιών, εκδηλώνεται στα κελιά των φυλακών, εκδηλώνεται σε ψυχιατρικές κλινικές, σε πολυτελείς βίλες, σε σουίτες του ΜΕΤ, σε σχολικές αίθουσες, σε ιατρεία, σε αίθουσες Πανεπιστημίων, σε σκοτεινά σοκάκια και σε οικογενειακές κρεβατοκάμαρες. Εκδηλώνεται από τα “καλά παιδιά”, από τους οικογενειάρχες, από τους πατεράδες, τους γιούς, τους γκόμενους, τους πλούσιους και τους φτωχούς. Εκδηλώνεται διότι έχει κυριαρχήσει η αντίληψη πως ο άντρας έχει φυσικές ορμές τις οποίες μαθαίνουμε πως δεν μπορεί να ελέγξει, γιατί “είναι στη φύση του”. Εκδηλώνεται γιατί έχουμε μάθει ότι το θύμα μπορεί να είναι “προκλητικά ντυμένο” και γιατί “κυκλοφορούσε έξω μόνη της, αργά το βράδυ”. Εκδηλώνεται γιατί το όχι, στα μυαλά του κόσμου είναι ένα ναι που ακόμα δεν δόθηκε. Εκδηλώνεται γιατί ο σεξισμός έχει ποτίσει βαθιά, τη σκέψη μας, την επιθυμία μας και όλη μας την υπόσταση.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση της 24χρονής από την Θεσσαλονίκη, εισέρχεται βίαια, πέρα από τον έμφυλο παράγοντα και ο παράγοντας της ταξικής θέσης των βιαστών, καθώς κάνοντας πρώτα και κυρίαρχα χρήση της αντρικής ταυτότητας τους, βίασαν την κοπέλα και έπειτα κάνοντας χρήση της ταξικής θέσης τους, κινητοποίησαν έναν ολόκληρο λούμπεν συρφετό από τηλεπερσόνες, ινφλουένσερς της κακιάς ώρας και τοπικούς παράγοντες, προκειμένου να αντιστραφεί η αφήγηση του βιασμού και να μετατραπεί το συμβάν σε ” ροζ πάρτυ”, να κρυφτούν τα ονόματα των ενόχων και τελικά να μην ανοίξει ρουθούνι.

Το λέμε για να το βάλουν όλοι καλά στο μυαλό τους. Οι αγέλες των alpha males, που λειτουργούν σαν λυσσασμένα σαρκοβόρα, που μαζεύονται και ναρκώνουν κοπέλες για να τις βιάσουν, τα διάφορα καλά παιδιά της θεσσαλονικιώτικης πιάτσας, που βιντεοσκοπούν χωρίς συναίνεση και ανεβάζουν ιδιωτικές στιγμές στο διαδίκτυο, οι γόνοι της “καλής κοινωνίας”, δηλαδή της ελληνικής λούμπεν μεγαλοαστικής τάξης, απόγονοι των λαδέμπορων και των ταγματασφαλιτών που πλούτησαν στην πόλη πάνω στις περιουσίες των Εβραίων που εξοντώθηκαν, οι διάφοροι κυβερνητικοί που κατηγορούνται για κατα συρροήν βιασμούς και παραμένουν στις θέσεις τους, μέχρι να φτάσει ο κόμπος στο χτένι, αποτελούν συμπτώματα ενός βαθιά άρρωστου συστήματος που βασίζεται πάνω στις 3 μορφές καταπίεσης, της τάξης, του φύλου και της φυλής.

Δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά, δεν είναι ψυχικά ασθενείς, δεν έχουν μάλιστα τίποτα το ιδιαίτερο, πέρα από μια υπερφουσκωμένη αίσθηση προνομίου απέναντι του Άλλου, της αδύναμης, της εργαζόμενης, του πρόσφυγα, της κατατρεγμένης.

Συγκέντρωση Δευτέρα 17/1 στις 19:00, Τσιμισκή με Αριστοτέλους γωνία

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΓΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΒΙΑΣΤΗ

Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης ( Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)