Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ:

ΔΟΥΛΕΨΤΕ, ΝΟΣΗΣΤΕ, ΨΟΦΗΣΤΕ!

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Ήδη από τις αρχές του 2022 βρίσκεται σε εκρηκτική έξαρση η πανδημία του Covid στην Ελλάδα, όπου ως τώρα έχει επιφέρει ένα φόρο αίματος που ξεπερνάει τους 20.000 θανάτους, οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται ενώ τα καθημερινά νέα κρούσματα ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες. Η Ελλάδα στο σύνολο των χωρών με πληθυσμό πάνω από ένα εκατομμύριο, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στα καθημερινά νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού, καθώς και στον εβδομαδιαίο μέσο όρο, ενώ και στους θανάτους εξακολουθεί να κατέχει μία από τις χειρότερες θέσεις.

Όπως πλέον είναι ξεκάθαρο σε όλους και όλες, και χωρίς καν να περιμένουμε την “μελέτη Τσιόδρα” που απλά το επιβεβαίωσε: η ταξική και κατασταλτική διαχείριση της πανδημίας είναι αυτή που στέλνει πρώτα απ’ όλα ασθενείς σε καταστάσης βαριάς νόσησης ή ακόμη και στο θάνατο. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση χωρίς καμία ντροπή επέλεξε να θεσμοθετήσει μέτρα “ανάσχεσης” που θεμελιώνονται αποκλειστικά πάνω στο ότι η αστική τάξη δεν έχει κανένα συμφέρον από την διασφάλιση της υγείας του λαού και των εργαζομένων.

Πάνω σε αυτή τη βάση, λοιπόν, στοιχειωδώς αποφασίστηκε το κλείσιμο της εστίασης στις 12 το βράδυ. Απο κει και έπειτα, το επιστημονικά τεκμηριωμένο μέτρο για χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας έγινε ευκαιρία περαιτέρω πλουτισμού με τις τιμές να εκτοξεύονται κατα 23%, ενώ το άνοιγμα των σχολείων χωρίς κανένα περαιτέρω μέτρο προστασίας για μαθητές, εκπαιδευτικόυς και γονείς αλλά και η μείωση των ημερών απομόνωσης ενός κρούσματος από τις 10 στις 5 ( την ίδια στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιμένει στις 14) δεν βασίζονται σε κανένα απολύτως επιστημονικό δεδομένο και εκδόθηκαν με κριτήριο “τις αντοχές της οικονομίας” και με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κράτους, της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας.

Και ενώ η κυβέρνηση με τρομακτική συνέπεια στην νεοφιλελεύθερη γραμμή της αρνείται να προβεί σε ουσιαστική ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας οι κλινικάρχες και το κομμάτι της αστικής τάξης που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της υγείας βλέπουν τα δεκάδες χιλιάδες νέα καθημερινά κρούσματα ως μία καλή ευκαιρία για αύξηση των κερδών τους μέσω των χιλιάδων καθημερινών PCR τεστ, που άτυπα η διεξαγωγή τους έχει ανατεθεί αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα.

Μέσα σε αυτή τη συγκυρία, το κυρίαρχο αφήγημα που μεταδίδεται με κάθε μέσο κάνει λόγο για το “αναπόφευκτο” της κατάστασης. Για την αναπόφευκτη μαζική εξάπλωση της πανδημίας, τους αναπόφευκτους θανάτους και τη λήψη των αντίστοιχων αναπόφευκτων μέτρων. Ωστόσο, αν κάτι είναι αναπόφευκτο είναι η προδιαγεγραμμένη αποτυχία ενός αστικού κράτους αλλά και του παγκόσμιου καπιταλισμού να αντιμετωπίσει την τρέχουσα υγειονομική κρίση.

Για το κράτος αναπόφευκτη είναι η υπεράσπιση της κερδοφορίας των αστών

Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που οι πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης επέλεξαν επανειλημμένα την άρση κάθε υγειονομικού μέτρου προκειμένου το “τουριστικό” κεφάλαιο να συνεχίσει να δραστηριοποιείται ανενόχλητο, αδιαφορώντας για το ότι το ΕΣΥ οδηγούνταν πέρα από τα όρια της κατάρρευσης, αδιαφορώντας για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα. Κάπως έτσι έσπευδαν να εκμεταλλευτούν τα λοκνταουν για να νομοθετήσουν εις βάρος της κοινωνικής βάσης εκτρώματα όπως ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, το εργασιακό νομοσχέδιο, ο νέος πτωχευτικός κώδικας, το νομοσχέδιο περιστολής του δικαιώματος στη διαδήλωση κ.α..

Αυτός είναι κι ο λόγος που απροκάλυπτα πλέον η κυβέρνηση επέλεξε την μετάβαση από την “Επιχείρηση Ελευθερία” στην “Επιχείρηση Ανοσία της Αγέλης” αφήνοντας ανεξέλεγκτη την μετάδοση ενός ιού. Στην πραγματικότητα, όμως, τα νέα μέτρα θα πλήξουν κατ’ αποκλειστικότητα τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα γιατί ακριβώς υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι κανόνες για τους φτωχούς και πολύ διαφορετικοί για τους πλούσιους.

Γιατί από τη μία βρίσκονται οι φτωχοί που αν είναι τυχεροί και δεν πεθάνουν αναμένοντας τον θάνατο κάποιου άλλου για να βρουν θέση σε κάποιο νοσοκομείο, καταλήγουν πολλές φορές διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κάποιον κοινό θάλαμο, ενώ είναι οι ίδιοι που βλέπουν τα χειρουργεία και τα τακτικά τους ιατρεία να ακυρώνονται. Απ’ την άλλη, αστοί, επιχειρηματίες, πολιτικοί και μέλη του κλήρου τεστάρονται στην ελάχιστη υποψία νόσησης και έχουν την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση, κι αυτό την ίδια στιγμή που η δωρεάν διανομή (των ελάχιστων) τεστ έχει διακοπεί ανεπιστρεπτί.

O αγώνας για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας είναι χρέος του λαού απέναντι στην πολιτική κράτους και κεφαλαίου που σπέρνουν το θάνατο

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Τα νοσοκομεία ήδη καταρρέουν, οι ΜΕΘ δεν επαρκούν για τους χιλιάδες ασθενείς και οι γιατροί προχωρούν σε διαλογή ανθρώπων που θα καταφέρουν να επιβιώσουν ή θα πεθάνουν αβοήθητοι. Η ιστορία της ταξική πάλης καθιστά σαφές ότι στον καπιταλισμό οι ζωές των εργατών δε σημαίνουν τίποτα μπροστά στα κέρδη των αφεντικών. Γνωρίζουμε καλά ότι για την παρασιτική αστική τάξη που κυβερνά αυτή τη χώρα οι λέξεις “δημόσια υγεία” είναι τουλάχιστον ψιλά γράμματα, αν όχι παρωχημένη αντίληψη περί κοινωνικού κράτους. Η δημόσια υγεία οφείλει να είναι αγαθό, καθολικά εξασφαλισμένο προς όλους και όχι εμπόρευμα που θα υπακούσει στους καννιβαλιστικούς νόμους της αγοράς και του Κεφαλαίου. Κάθε ανάγνωση που θέλει το αγαθό της Υγείας, ως κάτι άλλο, είναι βαθιά αντικοινωνική, αντιδραστική και εχθρική προς τον λαό και την εργατική τάξη.

Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις και στις διαδηλώσεις του ερχόμενου Σαββάτου 22 Ιανουαρίου στην Αθήνα στις 12.00 στην πλατεία Συντάγματος και στην Θεσσαλονίκη στις 12.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Να παλέψουμε για:

-ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ PCR TEST ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

-ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ – ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΠΑΤΕΝΤΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

-ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΜΕΓΙΣΤΟ 15 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΑ ΑΙΘΟΥΣΑ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΚΑΘΑΡΙΣΤ(ΡΙ)ΩΝ, ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

-ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΤΕΣΤ ΜΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ – ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ 5ΗΜΕΡΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΣΟΥΝΤΕΣ ΑΠΟ ΔΙΒΔΟΜΑΔΗ ΜΕΤ’ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΔΕΙΑ

-ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ/ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΑ ΛΑΪΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ

-ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ & ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)