Προχθές, Σάββατο 15/01, ένας γείτονάς μας 50 ετών έχασε τη ζωή του με φρικτό τρόπο, όταν έπιασε φωτιά το διαμέρισμά του. Αιτία η ηλεκτρική κουβέρτα που χρησιμοποιούσε για να ζεσταθεί.

Η ενεργιακή φτώχεια σκοτώνει. Όχι σε κάποιο μακρινό απόμερο μέρος αλλά δίπλα μας, στη γειτονιά μας, στην οδό Αγίου Μελετίου και Πατησίων. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι αυτή θα είναι η μοίρα μας. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ως φυσιολογικό εν έτη 2022 να μη μπορούμε να ανοίξουμε καλοριφέρ και να θερμάνουμε σωστά και με ασφάλεια τα σπίτια μας.

ΟΙ νεκροί της ενεργιακής φτώχειας έχουν ηθικούς αυτουργούς αυτούς που κερδοσκοπούν πάνω στις ανάγκες μας. Έχουν ηθικούς αυτουργούς και τους κυβερνώντες, που όχι μόνο σφυράνε αδιάφορα αλλά κάνουν τα πάντα για να τους εξυπηρετήσουν. Που κατασπαταλάνε δημόσιο χρήμα σε έργα βιτρίνας και φιέστες την ώρα που πολύς κόσμος στερείται την πρόσβαση σε βασικά αγαθά. Που έχουν το θράσος να μας κατηγορούν για “μιζέρια” όταν παραπονιόμαστε για τις εκμεταλλευτικές πολιτικές τους.

Δεν θα συνηθίσουμε στη φρίκη. Γι αυτό και για όλα τα άλλα, το Σάββατο 22/01 στις 12:00 θα είμαστε όλοι και όλες στην πλατεία Συντάγματος, για να διεκδικήσουμε προστασία της υγείας μας και ζωή με αξιοπρέπεια.

Πηγή: Το Μυρμήγκι – Στέκι Αλληλεγγύης Κυψέλης