ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 7 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΠΕΜΠΤΗ 20/1, ΚΤΙΡΙΟ 10, 10.30πμ.

Την Πέμπτη 20/1, στο κτίριο 10 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, καλούνται σε απολογία ενώπιον του ανακριτή οι 7 αντιφασίστες που διώκονται ως υποτιθέμενοι πρωταγωνιστές για τον προπηλακισμό φασιστών στα Προπύλαια, σε αντιφασιστική αντί-συγκέντρωση τον περασμένο Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, στις 21/7/2021 πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια αντιφασιστική αντι-συγκέντρωση ως μια ένδειξη διαμαρτυρίας και διεκδίκησης του δημόσιου πεδίου ενάντια στο σκοταδισμό των φασιστών, ακροδεξιών, αντιεμβολιαστών, οι οποίοι με αφορμή την υποχρεωτικότητα των εμβολίων, βρήκαν χώρο να κάνουν την επανεμφάνισή τους και οι οποίοι την ίδια ώρα πραγματοποιούσαν συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Κατά τη διάρκεια της (αντί)συγκέντρωσης κι ενώ περίπου 200 σύντροφοι και συντρόφισσες στεκόταν εκεί διαδηλώνοντας ενάντια στο φασισμό, στον ανορθολογισμό, ενάντια στη ταξική θανατοπολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ, έγινε προσπάθεια εισχώρησης στο εσωτερικό της από τρεις ακροδεξιούς οι οποίοι και απομακρύνθηκαν έπειτα από μια πληθώρα λεκτικών διαμαχών.

Δεν έλειψε βέβαια η άμεση επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων κάθε λογής, που κατέληξε σε όργιο καταστολής με αποτέλεσμα ακόμα και τον τραυματισμό συντρόφων και συντροφισσών. Το Νοέμβριο του 2021 κι ενώ οι νεκροί από τη θανατηφόρα διαχείριση της πανδημίας ξεπερνάνε τους 20.000 και συνεχώς αυξάνονται-το ίδιο και οι επιθέσεις φασιστών ακόμη και σε σχολεία- το κράτος επιχειρεί μέσω μιας νέας σειράς διώξεων στο ευρύτερο κίνημα, να εξοντώσει κάθε κομμάτι που αντιστέκεται. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, έρχεται και προστίθεται ένα τεράστιο κατηγορητήριο εναντίον του συντρόφου μας Κώστα Κ. και 6 άλλων αντιφασιστών συντρόφων (2 κακουργήματα και 3 πλημμελήματα), με το ένα κακούργημα να περιλαμβάνει την κατηγορία της υποτιθέμενης ληστείας (!)ενός εκ των φασιστών!

Φυσικά, το αποδεικτικό στοιχείο δεν είναι άλλο πέρα από ένα usb με φωτογραφίες των συντρόφων, συλλεγμένο με τη γνωστή μέθοδο της κρατικής ασφάλειας περί «ανώνυμων τηλεφωνημάτων» κι εν προκειμένω «ανώνυμων δημοσιογράφων».Στις σημερινές συνθήκες καπιταλιστικής βαρβαρότητας που το πρόταγμα δεν είναι άλλο από το «Δουλέψτε, Νοσήστε, Ψοφήστε», χωρίς καμία ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. και ο απολογισμός να φτάνει τους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, δίνεται πάτημα σε εθνικιστικά- φασιστικά μορφώματα να αναδύονται και να απαρτίζουν το “αντιδραστικό μέτωπο” που ουδεμία σχέση έχει ή θα μπορούσε να έχει με την υπεράσπιση των κοινωνικών –ταξικών αναγκών μας.

Είναι επιτακτικό να αντιληφθούμε τη δομική σχέση φασιστών-κράτους-κεφαλαίου και να αγωνιστούμε σε κάθε κοινωνικό πεδίο, προκειμένου να τσακίσουμε μια για πάντα τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 7 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ.

Ούτε με δικαστήρια, ούτε και με νόμους, ο φασισμός τσακίζεται μοναχά στους δρόμους.Κοινωνική Αντεπίθεση, Ταξική Αλληλεγγύη ενάντια στην θανατοπολιτική κράτους, κεφαλαίου και φασιστών.

Ζήτω ο μαχητικός αντιφασισμός.

Αλληλεγγύη στους 2 αντιφασίστες συντρόφους που διώκονται για τις επιθέσεις στα γραφεία της Χ.Α.

Υγεία – Στέγαση – Τροφή για όλους/ όλες

Πέμπτη, 20/1, ΚΤΙΡΙΟ 10, ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, 10.30πμ.

Tαξική Αντεπίθεση Αθήνας (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)