Σε εργοστάσιο μεταλλουργίας στο Udine στην Ιταλία έχασε τη ζωή του ο  18χρονος Lorenzo Parelli, που έκανε την πρακτική του, την Παρασκευή 21 Γενάρη.

Όπως αναφέρει το 902.gr, το συνδικάτο USB Ιταλίας καταγγέλλει ότι ο 18χρονος, καταπλακώθηκε από σιδηρόβεργα στην τελευταία μέρα της πρακτικής του, αντί να είναι στην σχολή του. Και σημειώνει το πόσο επικίνδυνο είναι νέα παιδιά, αντί να είναι  στο σχολείο στέλνονται για πρακτική σε διάφορες εταιρείες. Οι εργοδότες, με το πρόσχημα της πρακτικής, στην ουσία εκμεταλλεύονται τα νέα παιδιά ως τζάμπα εργαζόμενους, ενώ τα εκθέτουν σε επικίνδυνες συνθήκες και κινδύνους με τραγικά αποτελέσματα. Η μητέρα του αδικοχαμένου νεαρού εργαζόμενου δήλωσε «Ο γιος μου έφυγε για το σχολείο, αλλά δε γύρισε ποτέ».

Ταυτόχρονα το συνδικάτο USB καταγγέλλει ότι η εντατικοποίηση και η πίεση στους χώρους δουλειάς, με την κατάργηση βασικών μέτρων ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς οδήγησε σε επιπλέον 7 θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα μέσα στο σαββατοκύριακο στην Ιταλία.

Χθες στη Ρώμη έγινε νυχτερινή μαθητική διαδήλωση η οποία συγκρούστηκε με την αστυνομία.