Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί με τις διακοπές ρεύματος, ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, σημειώνει πως «έχουν ακόμα πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση σχεδόν οι ίδιες περιοχές με χθες Τετάρτη (26.1.2022). Στον Μαραθώνα, τα Σπάτα, την Αρτέμιδα, τον Χολαργό, το Χαλάνδρι, την Αγία Παρασκευή, στου Παπάγου, τα Μελίσσια, την Φιλοθέη, την Ηλιούπολη και τον Άγιο Δημήτριο. Μόνο στον Άλιμο καταφέραμε να επιδιορθώσουμε. Δώσαμε τώρα την μέση τάση. Τα προβλήματα είναι πολλά, πρέπει να δώσουμε την χαμηλή τάση».

Ο κ. Μανιάτης επισημαίνει στο newsit.gr ότι «αυτό που μας καθυστερεί είναι αυτά που προκύπτουν από την μη συνεργασία των πολλών. Όταν πάνε σε μια δουλειά οι τεχνικοί και δεν μπορούν να τη φτιάξουν επειδή γλιστράει ο γερανός, γιατί δεν έχουν ρίξει αλάτι οι δήμαρχοι, η περιφέρεια και άλλα πολλά και χάνονται αρκετές εργατοώρες, αυτά θα γίνονται».

Συμπληρώνει ότι υπάρχει ανάγκη να ρίξουν αλάτι οι δήμοι για να διευκολυνθεί το έργο της ΔΕΗ. «Κάνω έκκληση οι δήμοι να ρίξουν αλάτι στις περιοχές τους. Ξέρουν που έχουν σπάσει κολώνες, που έχουν πέσει οι γραμμές, καλώδια. Για να μπορέσουμε να δουλέψουν τα συνεργεία. Και να πουν στους κατοίκους που έχουν τα αμάξια να τα μετακινήσουν γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κινήσεις έτσι», καταλήγει ο πρόεδρος των τεχνικών ΔΕΗ.

Εκτός από τα χιλιάδες οικήματα της Αττικής, της Φθιώτιδας, της Εύβοιας και της Βοιωτίας που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα για 4η μέρα, συνεχείς είναι οι διακοπές και στην Νησιωτική Ελλάδα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ που, κάτω υπό αντίξοες συνθήκες, δείχνουν για άλλη μια φορά το ποια κοινωνική τάξη παράγει τον πλούτο αλλά και κρατάει την κοινωνία στα πόδια της εν μέσω κρίσεων.

Χωρίς ρεύμα και το Οικοτροφείο “Χαρά”

«Μόλις μας κατήγγειλαν συνάδελφοι μας ότι και το οικοτροφείο Χαρά στην Παλλήνη που εξυπηρετεί ανθρώπους με αναπηρία, πολλοί από τους οποίους δεν αυτοεξυπηρετούνται, βρίσκεται από τη Δευτέρα χωρίς ρεύμα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ).

Όπως αναφέρει, «Από τους 56 ανθρώπους με αναπηρία που διαμένουν στο οικοτροφείο αρκετοί κάνουν χρήση οξυγόνου για κάποιες ώρες την ημέρα. Μια γεννήτρια που έχουν στο χώρο λειτουργεί για λίγες ώρες της ημέρας λόγω βλάβης με αποτέλεσμα η παροχή οξυγόνου να μην είναι εξασφαλισμένη, οι ΑΜΕΑ να παγώνουν αφού μένουν χωρίς θέρμανση για πολλές ώρες στις ακραίες θερμοκρασίες του χιονιά, να μην υπάρχει ζεστό νερό για την αναγκαία καθαριότητά τους και οι συνάδελφοι να προσφέρουν την αναγκαία υποστήριξη τις νυχτερινές ώρες με το φως από τα κινητά τους τηλέφωνα!!!»

Σημειώνει ακόμα ότι, «οχτώ συνάδελφοι μας μόλις σήμερα κατάφεραν να απεγκλωβιστούν και να γίνει αλλαγή στις βάρδιες τους αφού άνοιξαν μόνοι τους το δρόμο καθώς εκχιονιστικό δεν έχει περάσει από την περιοχή τους!!!»

«Αυτή είναι η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού που μέρες πριν την έναρξη της κακοκαιρίας ακούγαμε!!! Είναι εγκληματική η ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και της εργοδοσίας που έχει αφήσει ανθρώπους με αναπηρία στο έλεος του χιονιά, βάζοντας μάλιστα σε κίνδυνο τη ζωή τους!!!», τονίζει η ΠΟΜΕΕΑ και καταλήγει.

«Απαιτούμε:

Άμεσα να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός για την αποκατάσταση της βλάβης. Να διατεθούν στο χώρο οι απαραίτητες γεννήτριες για να μην κινδυνέψουν οι οικότροφοι που έχουν ανάγκη θεραπείας οξυγόνου.

Να γίνει έλεγχος για την κατάσταση όλων των κλειστών δομών που φιλοξενούν ανθρώπους με αναπηρία ώστε να αποκατασταθούν οι όποιες βλάβες στην παροχή ρεύματος, νερού κλπ.

Να διασφαλιστεί η ασφαλής προσέλευση και αποχώρηση των συναδέλφων από τους χώρους εργασίας.

Να πληρωθούν οι συνάδελφοι – που στο συγκεκριμένο χώρο έχουν υποστεί απανωτές μειώσεις μισθών τα προηγούμενα χρόνια – για τις αναγκαστικές υπερωρίες».