1 νεκρός στην πλατεία Αριστοτέλους.

29 μετανάστες και μετανάστριες εγκλωβισμένοι στα σύνορα στον Έβρο από τις 19 Γενάρη.

300 οχήματα παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένα στην Αττική Οδό.

Από τους εγκλωβισμένους ένας 62χρονος με έμφραγμα νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό.

1 νεκρός που γλίστρησε πάνω στους πάγους που έχουν παραμείνει σε δρόμους και πεζοδρόμια.

200.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και … θέρμανση σε Εύβοια – Αττική – Κρήτη, με όλους εμάς να μετράμε 1 νεκρό ημερησίως από την «ενεργειακή φτώχεια».

Νοσοκομεία, όπως το Σωτηρία στην Αθήνα, χωρίς θέρμανση, φαγητό και με το υγειονομικό προσωπικό εξουθενωμένο, με τους νεκρούς της πανδημίας να ξεπερνούν τους 100 ημερησίως.

Εργάτες και επιβάτες εγκλωβισμένοι για ώρες – μέρες στις δουλειές τους στον -ιδιωτικό- ΟΣΕ, να κοιμούνται σε πατώματα ξενοδοχείων…

Και όπως σε όλες τις μεγάλες κρίσεις οι μαυραγορίτες να περιμένουν στη γωνία τρίβοντας τα χέρια.

«Ανίκανοι να πάρουν μέτρα προστασίας για το λαό από τις φυσικές καταστροφές» ακούμε στην τηλεόραση και το δρόμο…

Όχι δεν είναι ανίκανοι. Η δουλειά τους δεν είναι αυτή: Η δουλειά τους είναι να εξυπηρετούν τις ανάγκες και τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων. Των εφοπλιστών και των βιομήχανων.

Οι ίδιοι οι υπουργοί, Άδωνης Γεωργιάδης και Θανάσης Πλεύρης, έχουν δηλώσει αναφερόμενοι στα αιτήματα του κόσμου για επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ και συνταγογράφηση των μοριακών τεστ «Δεν έχουμε κομμουνισμό στην Ελλάδα», «Κομμουνισμό θέλετε;».

Όχι δεν είναι ανίκανοι. Η δουλειά τους δεν είναι αυτή: Η δουλειά τους δεν είναι η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών όπως της υγείας, της παιδείας, της στέγασης, της σίτισης και της προστασίας του κόσμου από τις «φυσικές καταστροφές», αλλά η διάθεση 11 δισεκατομμυρίων ευρώ στους μεγάλους ομίλους. Όπως τυγχάνει να είναι και αυτός της Αττικής Οδού.

Τα κέρδη των μετόχων της Αττικής Οδού (ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΑΒΑΞ και η γαλλική EGIS PROJECTS) έχουν φτάσει 771,7 εκατ. ευρώ τα τελευταία 15 χρόνια, αλλά κοστολογούν τις ζωές των ανθρώπων με 2 χιλιάρικα ανά αυτοκίνητο! 2 χιλιάρικα μπας και κλείσουν τα στόματα που θα ζητούσαν αποζημιώσεις από την εταιρία. Πάλιωσε το κόλπο…

Όλα αυτά, λοιπόν, δεν είναι οι «ολιγωρίες της κυβέρνησης», αλλά τα καθήκοντα μία ακροδεξιάς φιλελεύθερης κυβέρνησης.
Όλα αυτά δεν είναι κακή τύχη, γκαντεμιά, κακό μάτι, αλλά οι πολιτικές των κυβερνήσεων που υπηρετούν τα συμφέροντα των αστών.

Εμείς το ξέρουμε καλά.

Μόνο ο Λαός Σώζει το Λαό και για τους νεκρούς του θα ζητήσει λογαριασμό.

Το ξέρουμε καλά.

Αυτοί είναι οι εχθροί του λαού. Κλέβουν, τρομοκρατούν, βιάζουν και δολοφονούν.

Ο λαός υποφέρει.

Ο λαός τους μισεί!