ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π.ΣΕΜΠΟ Ν.ΙΚΟΝΙΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ:

• ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

• ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΒΑΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

• ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

• ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ, Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

Συνάδελφοι,Η μαζική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου ήταν αποφασιστικό βήμα κλιμάκωσης για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας και αποφάσισε την κλιμάκωση του αγώνα μας με προειδοποιητική 24ωρη απεργία την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου.

Οι διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία για την υπογραφή ΣΣΕ που θα εξασφαλίζει συγκροτημένα και πλήρη εργασιακά δικαιώματα καθώς και δίκαιες αμοιβές για όλους τους εργαζομένους- όλων των ειδικοτήτων στο ΣΕΜΠΟ, συνεχίζονται. Όμως την ίδια στιγμή με ευθύνη κυβέρνησης και COSCO δεν εφαρμόζεται το πόρισμα της επιτροπής κρίσεως για τα ΒΑΕ που στοιχειοθετεί ότι όλοι οι εργαζόμενοι Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται και μάλιστα πρέπει να εφαρμοστεί από την 1/1/2012.

Επίσης την ίδια στιγμή η εργοδοσία με ευθύνη DPORT και COSCO δεν έχουν ανανεώσει συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δεκάδες συναδέλφους με το πρόσχημα της πανδημίας και ταυτόχρονα πραγματοποιούν νέες προσλήψεις συναδέλφων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η COSCO και οι μηχανισμοί της κάνουν χρήση όλου του αντεργατικού πλαισίου για να διασφαλίσει την κερδοφορία της , για να πατήσει πάνω στη αβεβαιότητα , την ανασφάλεια ενσωματώνοντας την δυσαρέσκεια μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας.

Το Σωματείο μας-ΕΝΕΔΕΠ παραμένει ακλόνητα και αποφασιστικά, μαζικά και αγωνιστικά να διεκδικεί την υπογραφή ΣΣΕ που θα βασίζεται στους δύο κεντρικούς πυλώνες που έχουμε όλοι μαζί συναποφασίσει:

1. Στις συμβάσεις πλήρους απασχόλησης δηλαδή να μην είναι πολυτέλεια η μόνιμη και σταθερή δουλειά των εργαζομένων που μέσα από τον ιδρώτα τους έκαναν τον Πειραιά να φιγουράρει στα πρώτα λιμάνια της Ευρώπης.

2. Στην αύξηση των αμοιβών για το σύνολο των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά! Όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες εκατομμύρια ευρώ είναι τα κέρδη της COSCO από την επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά που οφείλεται πρώτα και κύρια στην εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Διεκδικούμε να εξασφαλίσουμε επιτέλους μετά από 12 χρόνια, αυτά που η COSCO και οι κυβερνήσεις στερούν από εμάς και τις οικογένειές μας.

Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα προς κάθε εμπλεκόμενο, τόσο προς την COSCO που αποτελεί τον αληθινό εργοδότη μας- όσο και προς τις ενδιάμεσες εταιρείες μεσάζοντες που χρησιμοποιεί για να αποφεύγει τις ευθύνες της αλλά και προς την κυβέρνηση που παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, ότι:

• Δεν θα συνεχιστεί το καθεστώς εκμετάλλευσης της εργασίας μας,

• Δεν θα συνεχιστεί το καθεστώς καταπάτησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων,• Δεν θα συνεχιστεί το καθεστώς αδιαφορίας των αναγκών των εργαζομένων στο ΣΕΜΠΟ.

Η COSCO μας γνωρίζει καλά όταν απολαμβάνει την ακατάπαυστα άνοδο κάθε χρόνο της παραγωγικότητας στο λιμάνι, όταν απολαμβάνει κάθε χρόνο την άνοδο στην πανευρωπαϊκή κατάταξη, όταν απολαμβάνει κάθε χρόνο την άνοδο της κερδοφορίας της, που είναι αποτέλεσμα της δική μας εργασία, του δικό μας μόχθο και της δική μας υγείαςαλλά παριστάνει ότι δεν μας γνωρίζει όταν πρέπει να μας ανταποδώσει τα συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά, την εφαρμογή των ΒΑΕ. Είναι η ώρα να μπει ένα τέλος σε αυτή την αυθαιρεσία.

Συνάδελφοι,Κανένα ενδοεταιρικό παιχνίδι, κανένα νομικίστικο τερτίπι, καμία προσπάθεια διαίρεσης των εργαζομένων που επιχειρείται από την COSCO και την κυβέρνηση , δεν μπορεί πια να μπει φρένο στην καθολική απαίτηση των εργαζομένων να αποκτήσουν μετά από 12 χρόνια εργασιακής εκμετάλλευσης συγκροτημένα δικαιώματα με μια ΣΣΕ που δικαιούνται και αξίζουν!Ο αγώνας μας και τα δίκαια αιτήματά μας έχουν γίνει κτήμα όλων των εργαζομένων στο λιμάνι της COSCO στον Πειραιά, αλλά έχουν γίνει πλέον κτήμα και της κοινωνίας του Πειραιά και όλης της Ελλάδας!

Οι εργαζόμενοι, θα κερδίσουμε στον δίκαιο αγώνα για την υπογραφή ΣΣΕ. Αποφασιστικό δυνάμωμα του αγώνα μας θα είναι μαζική έκφραση αλληλεγγύης που εκφράστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα από Σωματεία, φορείς του Πειραιά, από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 06:00 ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ –

Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ