Σε νέα κινητοποίηση καλεί η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης την Πέμπτη 10 Φλεβάρη στις 9 π.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης όπου συνεχίζεται η εκδίκαση της  υπόθεσης του εργατικού ατυχήματος του Φώτη Γριβάκη στην ΕΛΒΙΖ, στο Πετροχώρι Ξάνθης.

Με αφορμή τον θάνατο του συναδέλφου τους, οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη λήψη ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο εργοστάσιο της ΕΛΒΙΖ και σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο επισημαίνει πως το εργατικό θανατηφόρο δυστύχημα που έγινε τον Νοέμβρη του 2017, «είναι η συνέχεια ενός τραγικού περιστατικού που απ’ ό,τι φαίνεται θα παιχτεί σε πολλές συνέχειες μέσα στις αίθουσες του δικαστηρίου, βιώνοντας ξανά και ξανά η οικογένεια τον χαμό του αγαπημένου της προσώπου. Βιώνοντας ξανά τις τραγικές συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στο συγκεκριμένο κάτεργο.

Ήταν πάγιο αίτημά μας η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης, αλλά και η λήψη μέτρων υγιεινής κι ασφάλειας στην ΕΛΒΙΖ και σε όλους τους εργασιακούς χώρους της Ξάνθης. Πρέπει οι εργαζόμενοι, με αφορμή τα τραγικά εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς, να σηκώσουν κεφάλι, να οργανωθούν σε Σωματεία, να μη γίνουν τα εργοστάσια νεκροταφεία που θα θάβουν τους εργάτες μαζί με τα δικαιώματά τους, κόντρα στις απαιτήσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων και της εργοδοσίας.

Μια εργοδοσία που είναι πάντα ενωμένη, παρόλο τους ανταγωνισμούς μεταξύ τους, όταν πρόκειται να χτυπήσουν τα εργατικά δικαιώματα. Δεν τους ενδιαφέρουν πόσοι θα τραυματιστούν, πόσοι θα σακατευτούν, πόσοι θα σκοτωθούν, τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών να είναι καλά.

Η Ένωσή μας στέκεται για μια ακόμη φορά αλληλέγγυα στην οικογένεια του νεκρού εργάτη στην ΕΛΒΙΖ Φώτη Γριβάκη, όσα επεισόδια στο σίριαλ κι αν περιλαμβάνει, όσες μέρες κι αν τραβήξει η εκδίκαση της υπόθεσης και την τελική δικαίωση της οικογένειας. Το οφείλουμε στη μνήμη του νεκρού εργάτη, αλλά και στους αγώνες της εργατικής τάξης του νομού μας, στους αγώνες της εργατικής τάξης της χώρας μας».

Ανακοίνωση της συλλογικότητας «Πέλοτο»