«Στο πόδι» για να ξεσηκώσουν «ακόμα και τις πέτρες» βρίσκονται τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, προετοιμάζοντας τις νέες δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να αποτρέψουν το έγκλημα των απολύσεων και των εξώσεων από τα σπίτια του οικισμού, που τους ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Μεγαλειώδης συνεχίζει να είναι και η έκφραση εργατικής και λαϊκής αλληλεγγύης, με ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας να καταδικάζει το έγκλημα, δηλώνοντας ότι «ο αγώνας της ΛΑΡΚΟ είναι και δικός μας αγώνας».

Έχοντας ήδη στείλει την ξεκάθαρη απάντηση στο εκβιαστικό τελεσίγραφο της κυβέρνησης, μέσα από συλλογικές αποφάσεις και μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, ότι «δεν φεύγουμε από τις εργασίες και τα σπίτια μας», οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, με ενότητα και συσπειρωμένοι στα Σωματεία τους, ετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και τις επιδιώξεις της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Έχοντας κατορθώσει με τον αγώνα τους δυο χρόνια τώρα να κρατήσουν τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή και να βρίσκονται στις εργασίες τους, τώρα, μαζί με τις οικογένειές τους, ετοιμάζονται για τη συνέχιση του αγώνα.

Κατεβαίνουν στην Αθήνα αύριο, συλλαλητήριο την Κυριακή

Μετά την προχτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στην ειδική διαχείριση, ακολουθεί η 24ωρη απεργία και παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη στις 10.30 π.μ. στο υπουργείο Οικονομικών. Εκεί τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, μαζί με εκπροσώπους κλάδων και χώρων δουλειάς από όλη την Ελλάδα που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στις 12μ.

Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από τα χωριά των εργαζομένων στις εξής ώρες: Οικισμός ΛΑΡΚΟ στις 7.30 π.μ., Λάρυμνα στις 7.30 π.μ., Μαρτίνο 7.45 π.μ., Μαλεσίνα 7.45 π.μ., Άη Γιάννης 7.30 π.μ., Κόκκινο 7.45 π.μ., Ακραίφνιο 8 π.μ., Κάστρο 8 π.μ., Παύλο 7.45 π.μ., Λούτσι 7.30 π.μ.

Επόμενος σταθμός του αγώνα είναι η σύσκεψη την Κυριακή 13 Φλεβάρη στις 10 π.μ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, που ήδη παίρνει τα χαρακτηριστικά μαζικού συλλαλητηρίου, με τη συμμετοχή σωματείων και φορέων από όλη την περιοχή.

Αυτοκινητοπορεία σήμερα στο Μαρτίνο

Σήμερα Τετάρτη 9 Φλεβάρη στις 5 το απόγευμα οι εργαζόμενοι με τα αυτοκίνητα θα συγκεντρωθούν στη διασταύρωση Μαρτίνου για να πραγματοποιήσουν αυτοκινητοπορεία στα υπόλοιπα χωριά της περιοχής, Αϊ Γιάννη, Κόκκινο, Ακραίφνιο, Κάστρο.

Κλείνουν καταστήματα, αποχή και κινητοποιήσεις στα σχολεία

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ γίνεται υπόθεση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας της περιοχής, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μαθητές, τις γυναίκες και τους συνταξιούχους να δείχνουν με κάθε τρόπο την έμπρακτη στήριξή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, γονείς και μαθητές στα σχολεία γύρω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας ετοιμάζουν κινητοποιήσεις αύριο Πέμπτη, την ώρα που οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα διαδηλώνουν στην Αθήνα έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Λάρυμνας πήρε απόφαση για αποχή των παιδιών από τα μαθήματα και πορεία διαμαρτυρίας από το Δημοτικό μέχρι την κάτω πύλη της ΛΑΡΚΟ. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν γονείς και μαθητές και σε άλλα σχολεία της περιοχής, μετά και από απόφαση που πάρθηκε σε σύσκεψη γυναικών στον οικισμό της Λάρυμνας.

Επιπλέον, καταστηματάρχες στα χωριά γύρω από το εργοστάσιο ενημερώνουν ότι θα κλείσουν τα καταστήματά τους αύριο, σε συμπαράσταση στην απεργία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Πηγή: 902.gr