Μαζική, δυναμική απάντηση στην περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος και στις επιθέσεις των ΜΑΤ που δέχτηκαν με ρίψεις χημικών και κρότους λάμψης, έδωσαν με τη σημερινή τους κινητοποίηση έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από σχολικές καθαρίστριες, εργαζόμενους από την Τοπική Διοίκηση, την Περιφέρεια, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, υγειονομικούς και άλλους κλάδους του δημοσίου.

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο στάσης εργασίας, από τις 7 π.μ. έως τις 11 π.μ., ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις. Οι εργαζόμενοι απαίτησαν όχι απλά να μη γίνει καμία περικοπή στο ανθυγιεινό επίδομα αλλά να επεκταθεί για όλους τους εργαζόμενους με ανθυγιεινή εργασία.

Στο δίκαιο αίτημά τους κυβέρνηση απάντησε με καταστολή και συγκεκριμένα με επιθέσεις των δυνάμεων των ΜΑΤ, σε δύο δόσεις με χρήση χημικών και κρότου λάμψης σε βάρος των διαδηλωτών.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας η συνδικαλιστική αντιπροσωπεία που είχε μεταβεί στην είσοδο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκειμένου να συναντηθεί με τον Θοδωρή Σκυλακάκη, αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αποχώρησε καταγγέλλοντας την επίθεση των ΜΑΤ.

Έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε στηθεί μκροφωνική όπου μιλούν εκπρόσωποι ομοσπονδιών του δημοσίου, καταγγέλλοντας την επίθεση των ΜΑΤ που εκδηλώθηκε νωρίτερα με χρήση χημικών και κρότου λάμψης εναντίον διαδηλωτών και διερχόμενων αυτοκινήτων και απαιτώντας παράλληλα την απόσυρση του σχετικού πορίσματος για την περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν σχολικές καθαρίστριες, εργαζόμενοι από την Τοπική Διοίκηση, την Περιφέρεια, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, υγειονομικοί και άλλους κλάδους.

«Δεν μασάμε. Οι καθαρίστριες αυτά τα χημικά τα καταπίνουμε κάθε μέρα», τόνισε η Χριστίνα Καραμαλίκη, πρόεδρος του Κλαδικού Σωματείου Καθαριστριών Πειραιά και Νήσων, μιλώντας στην κινητοποίηση έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Αθήνα, ενάντια στην περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας που δρομολογεί η κυβέρνηση.

Με πληροφορίες από 902.gr