Ξημερώματα της 24/02/2022 ξεκίνησε η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν εξαπολύσει επιθέσεις σε ολόκληρη την ουκρανική επικράτεια, από την Οδησσό μέχρι το Χάρκοβο και τα σύνορα με την Πολωνία. Διαρκείς βομβαρδισμοί, δεκάδες εκρήξεις και χιλιάδες άνθρωποι που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους είναι η εικόνα της εμπόλεμης ζώνης στα ουκρανικά εδάφη τον τελευταίο καιρό.

Ωστόσο , ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που εξελίσσεται στην Ουκρανία δεν ξεκίνησε τώρα αλλά μια οκταετία νωρίτερα. Το 2014 , με το πραξικόπημα του Μαϊντάν, συγκροτήθηκε , στην Ουκρανία, ένα φασιστικό- εθνικιστικό καθεστώς, που αποτέλεσε <<κλειδί>> στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για την περικύκλωση της Ρωσίας και τον περιορισμό ισχυροποίησης της. Από την άλλη πλευρά , η ιμπεριαλιστική Ρωσία , ύστερα από διάταγμα του εθνικιστή Πούτιν, υλοποιεί την επεκτατική πολιτική της εισβάλλοντας στην Ουκρανία, με σκοπό να γίνει μια παγκόσμια υπερδύναμη. Ο ανταγωνισμός ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. με τη Ρωσία οφείλεται και σε ενεργειακά ζητήματα , που αποτέλεσαν τη βάση των πολεμικών προετοιμασιών. Ο έλεγχος των ενεργειακών πυγών και των κοιτασμάτων καθώς και ο έλεγχος των φυσικών πόρων της Ουκρανίας αποτέλεσαν βασικές οικονομικές αιτίες , που οδήγησαν στη κλιμάκωση αυτού του διακρατικού ανταγωνισμού.

Στον εξελισσόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, το ελληνικό κράτος παίρνει ξεκάθαρη θέση. Από το ξεκίνημα του πολέμου το ελληνικό κράτος, πιστά ενταγμένο στα δόγματα του ΝΑΤΟ και με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου έστειλε αμυντικό υλικό που αποτελούνταν από πυρομαχικά, όπλα Καλάσνικοφ , 2 C-130 και επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη. Οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις που έχουν τοποθετηθεί σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα , από τη Σούδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη , από την Ανδραβίδα μέχρι τη Σκύρο και από τον Άραξο μέχρι τη Λάρισα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μετόπισθεν εργαλεία αυτού του πολέμου. Όλα τα παραπάνω φανερώνουν την ενεργή εμπλοκή του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Μια εμπλοκή που συμβάλλει στο θάνατο και στην εξαθλίωση των λαών για τα συμφέροντα των καπιταλιστών και μας φέρνει πιο κοντά στη βαρβαρότητα του πολέμου.

Oι πόλεμοι τους έχουν και εκατομμύρια πρόσφυγες, ξεριζωμό απόγνωση και πόνο. Υπερασπιζόμαστε τους πρόσφυγες, από όπου κι αν αναγκάστηκαν να φύγουν.Είναι απάνθρωπος ο διαχωρισμός σε ‘’κανονικούς’’ και ‘’μη κανονικούς ‘’ ,με βάση το χρώμα ,τη φυλή ,το θρήσκευμα το φύλο τον τόπο και την μόρφωση .Είναι υποκριτικά τα δάκρυα που χύνουν εκείνοι που δημιούργησαν την προσφυγιά με τους πολεμικούς τους ανταγωνισμούς .Η πραγματική αλληλεγγύη δεν κάνει διαχωρισμούς , δεν διαλέγει στρατούς , είναι η ταξική , ζεστή φροντίδα των λαών στους απόκληρους των άλλων χωρών ,ώστε μαζί να παλέψουν για την ήττα των πολέμων , για Ειρήνη και κοινωνική απελευθέρωση.

Οι λαοί της Ουκρανίας, της Ρωσίας αλλά και όλου του κόσμου δεν έχουν ανάγκη από κανένα προστάτη. Οι λαοί ολόκληρου του κόσμου έχουν ανάγκη από αλληλεγγύη. Ο δικός μας εχθρός, ο εχθρός του λαού, της εργατικής τάξης, των φτωχών και καταπιεσμένων βρίσκεται μέσα στην Ελλάδα, μέσα στην Ε.Ε, μέσα στο ΝΑΤΟ. Να σταθούμε απέναντι στα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και καπιταλιστών. Να μπλοκάρουμε την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ. Να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε ενάντια στον φασισμό , τον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό. Να δημιουργήσουμε ένα κόσμο αλληλεγγύης, ελευθερίας και δικαιοσύνης.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ
ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ , ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ