Όποια και όποιος θέλει να συμμετέχει στην αντιπολεμική συγκέντρωση στη Λάρισα μπορεί να επικοινωνήσει στο email: antipolemiko@protonmail.com για κράτηση θέσης στο πούλμαν που θα ξεκινήσει από Αθήνα, μέχρι Παρασκευή βράδυ.

Ενάντια στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς να μπλοκάρουμε τους πολεμικούς σχεδιασμούς τους.

Η εισβολή των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα ουκρανικά εδάφη αποτελεί συνέχεια των ιμπεριαλιστικών ανταγνισμών μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ για τον παγκόσμιο έλεγχο, την εξουσία και τις πλουτοπαραγωγικές πήγες. Η επικράτηση του φασισμού, του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας στην Ουκρανία οδήγησαν στη βαρβαρότητα με την διαρκή υποστήριξη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ο πόλεμος που διεξάγει αυτή τη στιγμή η Ρωσία δεν γίνεται για την προστασία του πληθυσμού της ανατολικής Ουκρανίας ούτε για την αποναζιστικοποίηση. Έτσι κι αλλιώς το ρώσικο κράτος είναι ενα αυταρχικό καθεστώς που έχει στηρίξει και ενισχύσει τους φασίστες στην επικράτεια του. Ο πόλεμος εντάσσεται στο πλαίσιο των ανταγωνισμων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και αποτελεί συνέχεια της εισβολής στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, των πολέμων στη Λιβύη, την Υεμένη και τη Συρία, τη στρατιωτική συμφωνία ΗΠΑ-Αυστραλίας-Αγγλίας (AUKUS).

Το ελληνικό κράτος προσδεδεμένο στο άρμα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ λαμβάνει μέρος στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς επιδιώκοντας την προώθηση των συμφερόντων του καθώς και μια καλύτερη θέση στην παγκόσμια ιεραρχία. Για αυτό το λόγο έχει αναβαθμίσει και αυξήσει τις νατοϊκές βάσεις που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια (Σούδα, Άραξο, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη), ενώ ταυτόχρονα ακολουθεί κατά γράμμα τις προσταγές των ισχυρών του δυτικού μπλοκ εξουσίας παρέχοντας εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό στις εκστρατείες της δύσης. Το ίδιο συμβαίνει και με τον πόλεμο στην Ουκρανία όπου το ελληνικό κράτος πέρα από την αποστολή στρατιωτικού υλικού στο καθεστώς του Κιέβου, δηλώνει πρόθυμο να στείλει και στρατεύματα, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες νατοϊκές βάσεις εξορμήσεων.

Καθώς, λοιπόν, τα τύμπανα του πολέμου ηχούν όλο και πιο δυνατά γύρω μας πρέπει να συνηδητοποιήσουμε ότι ο εχθρός μας βρίσκεται στις τράπεζες και τα υπουργεία και να ορθώσουμε αντιπολεμικά αναχώματα υψώνοντας τη σημαία της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών. Να μην δεχτούμε να γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους και να παλέψουμε για τον τερματισμό του πολέμου και της σφαγής των πληβείων που θυσιάζονται για τα συμφέροντα των αφεντικών.

Ούτε με τη Ρωσία ούτε με το ΝΑΤΟ ζητώ το παγκόσμιο προλεταριάτο.

Ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό και την μισαλλοδοξία η διεθνιστική αλληλεγγύη θα νικήσει.

Δύναμη σε όσες και όσους αγωνίζονται στη Ρωσία και την Ουκρανία ενάντια στον πόλεμο και τον φασισμό.

Να μπλοκάρουμε τα πολεμικά σχέδια του ελληνικού κράτους, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Να επιτεθούμε στις νατοϊκές βάσεις του πολέμου.

Αντιπολεμική συγκέντρωση στη Λάρισα-Κυριακή 13 Μαρτίου-πλατεία Ταχυδρομείου-1μμ

Στη Λάρισα υπάρχει η 110 Πτέρυγα μάχης όπου από το ‘18 έχουν εγκατασταθεί μη επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη, που έχουν χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο της Συρίας, στη 1η στρατιά έχει εγκατασταθεί το ευρωενωσιακό στρατηγείο όπου χρησιμοποιείται για την οργάνωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων ευρωπαϊκής ένωσης και ΝΑΤΟ στη ευρύτερη περιοχή της ανατολικής μεσογείου και όχι μόνο, τέλος στο Στεφανοβικιο υπάρχουν πολεμικά ελικόπτερα και αναμένεται αερομεταφερόμενη ταξιαρχία με χιλιάδες πεζοναύτες.

Όποια και όποιος θέλει να συμμετέχει στην αντιπολεμική συγκέντρωση στη Λάρισα μπορεί να επικοινωνήσει στο email: antipolemiko@protonmail.com για κράτηση θέσης στο πούλμαν που θα ξεκινήσει από Αθήνα, μέχρι Παρασκευή βράδυ.

πρωτοβουλία αναρχικών / κομμουνιστ(ρι)ών ενάντια στον πόλεμο