Την Δευτέρα 11/4 στο κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής των βορείων προαστίων στην Κηφισιά, ο υπεύθυνος του καταστήματος ανακοίνωσε στον εργαζόμενο Π.Γ. την απόλυσή του. Οι πραγματικοί λόγοι αυτής της εκδικητικής και χωρίς καμία προειδοποίηση απόλυσης ήταν η συμμετοχή του Π.Γ. στην πανεργατική απεργία στις 6/4 ενάντια στην ακρίβεια, καθώς και η συνδικαλιστική του δράση, καθώς είναι μέλος του σωματείου Σ.Β.Ε.Ο.Δ. (συνέλευση βάσης εργαζομένων οδηγών δικύκλου).

Στον κλάδο των ταχυμεταφορών, η Γενική Ταχυδρομική κατέχει την πρωτιά για τις συνθήκες εργασιακής γαλέρας, με πολλαπλά εργατικά ατυχήματα, με πρακτικές τρομοκράτησης των εργαζομένων, με απολύσεις και με την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι από τις λίγες επιχειρήσεις της χώρας που σημείωσαν αύξηση εσόδων μέσα στα lockdown ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους με εξαντλητικά ωράρια.

Την Παρασκευή 13/5 προγραμματίστηκε παρέμβαση για την εκδικητική απόλυση του Π.Γ. από το σωματείο Σ.Β.Ε.Ο.Δ. και την Επιτροπή Εργαζομένων Γενικής Ταχυδρομικής στο κατάστημα της Λεωφόρου Μεσογείων 201. Προτού καν ξεκινήσει η παρέμβαση, η αστυνομία, ως προστάτης του κεφαλαίου και της εργοδοσίας, εφάρμοσε τον αντεργατικό νόμο 4808/21 του Χατζηδάκη και προσήγαγε συνολικά πάνω από 25 άτομα στις 9 το πρωί, τα οποία οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ. Λίγο αργότερα, και συγκεκριμένα στο δεύτερο κάλεσμα του σωματείου στη μία το μεσημέρι οι συγκεντρωμένοι προσήχθησαν εκ νέου και οδηγήθηκαν στο ΑΤ Αμαρουσίου.

Η λυσσαλέα επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου απέναντι στην εργατική τάξη δεν έχει προηγούμενο. Η εφαρμογή του αντεργατικού νόμου 4808/2021 Χατζηδάκη έχει φέρει ως αποτέλεσμα την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, απλήρωτες υπερωρίες, τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, το χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, καθώς και την απαγόρευση διαδηλώσεων.

Η εργατική τάξη θα πρέπει να βάλει ανάχωμα σε αυτή την επίθεση οργανωμένα και συλλογικά. Να πάρει θέση μάχης και να μετατρέψει την οργή της σε αγώνες διαρκείας. Να οργανωθεί και να δυναμώσει τα σωματεία βάσης, τις εργατικές συνελεύσεις και ομάδες.

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση της Σ.Β.Ε.Ο.Δ.,

Παρασκευή 27/05, στις 08:30, στο κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής, Λ. Μεσογείων 201

Άμεση επαναπρόσληψη του εκδικητικά απολυμένου Π.Γ.

Ενάντια στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία

Ενάντια στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων

Συμμετοχή και στήριξη στα Σωματεία Βάσης

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)

Πηγή https://athens.indymedia.org/post/1618776/